reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Serio mozna tak wychodzić na badania? Do lekarza także? Trzeba to później odpracować? Ja zawsze odpisuje z nadgodzin albo odrabiam.
Ja sie dowiedzialam od koleżanki, ktora wlasnie w trakcie pracy wychodzi na badania. Nie kaza jej tego odpracować. Niestety jej ginekolog przyjmuje w takich porach ze nie jest w stanie tego zrobić po godzinach pracy.
Odsyłam Cie do tych dwóch linków aby nie wprowadzać w błąd co do odpracowywania godzin:

Link do: Art. 185. - [Badania lekarskie w czasie ciąży] - Kodeks pracy. - Dz.U.2020.1320 t.j. (1)

Link do: Kiedy pracownica w ciąży może zwolnić się na badania lekarskie w czasie pracy (2)

Ale skoro pracownica zachowuje prawo do wynagrodzenia to chyba nie musi odpracowywać tych godzin.

reklama
Obudziłam się po 3 i juz nie zasnęlam a później półprzytomna będę [emoji52] Na pracy zdalnej mam luksus pobudki dopiero o 7.00 a nie o 5.20 a i tak ostatnio z tego nie korzystam.

A ja 2x mam na 7 😑 po drodze musze sobie robic przerwę na lawce, no dramat... Siedze i myślę by wyjsc... Mam nadzieję choc ze do 10 mi zleci i pojade na 11 do ginekolog... Do pracy pelzne na nogach jakieś 15 min teraz dłużej i to pod gore 😅

Obudziłam się po 3 i juz nie zasnęlam a później półprzytomna będę [emoji52] Na pracy zdalnej mam luksus pobudki dopiero o 7.00 a nie o 5.20 a i tak ostatnio z tego nie korzystam.
Ja wczoraj ja się obudziłam po 3 😅 później już nie zasnęłam.😅 gdybym nie była w ciąży była bym nieprzytomna cały dzień. 😅 w sumie dziś 6i mam pobudke

Hej dziewczyny, ja dzisiaj też się obudziłam o 3 oczywiście już wyspana i tak się kręciłam do 5:30 bo zasnąć nie mogłam i w końcu mi się udało na godzinę jeszcze zasnąć.. a dziś długi dzień i jeszcze wieczorem idziemy do kina i coś czuję że mąż będzie mi musiał opowiedzieć o czym był film [emoji1787][emoji1787]

Hej dziewczyny. [emoji846]
Ja na 10:15 do dentysty. Zawsze byłam mega zestresowana a dziś luzik. Może nawet dam radę zjeść śniadanie. [emoji16]
A jeśli chodzi o sen to często się budzę w nocy, ale ogólnie śpię w takich godzinach jak zawsze.

Witam 🤰🏽🤰🏽

Aby było nam raźniej w dniu wizyty, bądźmy dla siebie wsparciem 😊

@Bosiek - wizyta 19.10 NFZ
@ilonaz - wizyta 19.10
@PsychoPatka91 - wizyta 19.10

Za piękne widoki dziewczyny! ✊🏼✊🏼✊🏼

@mfifi04 - wizyta 20.10
@MamaLama - wizyta 20.10
@Paulina_N - wizyta 21.10
@Jetkaa - wizyta 21.10
@angeliskax - wizyta 22.10 NFZ
@Mayred91 - wizyta 25.10
@angeliskax - wizyta 25.10 priv
@Joannaa24 - wizyta 25.10
@Eevee - wizyta 25.10
@Jetkaa - wizyta 25.10 NFZ
@Najra - wizyta 26.10
@MoniaMarz - wizyta 27.10
@MamaMonia - wizyta 28.10
@Magdalena09 - wizyta 30.10
@Bosiek - wizyta 02.11 priv

Za bety do nieba i za Kropki, aby zechciały z nami zostać ✊🏼✊🏼

Dziewczyny,
które chodzą prywatnie do ginekologa. Ile płacicie za wizyte i usg? 300? 150? 🤔
Ja u siebie w rodzinnym mieście płaciłam 100-150. A jak patrze to tutaj wynosi 270zł i aż mnie przeraża szczerze mowiac 🙈

reklama
Witam 🤰🏽🤰🏽

Aby było nam raźniej w dniu wizyty, bądźmy dla siebie wsparciem 😊

@Bosiek - wizyta 19.10 NFZ
@ilonaz - wizyta 19.10
@PsychoPatka91 - wizyta 19.10

Za piękne widoki dziewczyny! ✊🏼✊🏼✊🏼

@mfifi04 - wizyta 20.10
@MamaLama - wizyta 20.10
@Paulina_N - wizyta 21.10
@Jetkaa - wizyta 21.10
@angeliskax - wizyta 22.10 NFZ