reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Ja to robie dla spokoju ducha. Po poprzednich stratach chce byc troche spokojniejsza 😁
No tak, w tej sytuacji to ważne. Ja też miałam jedna stratę, więc w nastepnej ciąży też robiłam obowiązkowo. Trzymam kciuki!!
Zrobiłam tylko raz i nie sprawdzałam przyrostu. Nie chciałam się niepotrzebnie stresować.Uznałam, że co ma być to będzie.Po tygodniu poszłam do lekarza wg OM 6 t 5 d i było serduszko. 😉
Cudowna wiadomość! No właśnie czasami lepiej żyć w nieświadomości i pozytywnie się zaskoczyć usg!
Ja robie bo pierwsza była bardzo niska, a kolejne przyrosty słabe.
Jestem po dwóch stratach i wszystko wskazuje na to, że ta ciąża też się nie skończy dobrze więc na rozkaz lekarza dziś znów beta i podjęcie decyzji czy odstawiamy leki i czekamy aż się oczyszczę czy znów się wstrzymujemy i badamy kolejny przyrost
Tak to zmienia postać rzeczy, w tym przypadku beta ważna, szczególnie że bierzez leki. Trzymam kciuki!!
Ja nie robię. Trudno się mówi . Jak ma być dobrze to będzie i dowiem się u gina :)
No ja też tak podejdę do tego w takim razie, chyba umowie się na wizytę 6+5.. i liczę że coś będzie już widać. Trzymam za Ciebie kciuki! A Ty kiedy masz wizyte??

reklama
Ja robiłam przez pierwszy tydzień pon-sr-pt 700-1600-3800 a po 12 dniach od ostatniego pomiaru gin mi zlecił - wyszło 70k... A dzień później było bijące serduszko na USG...

Dziś planujemy iść do przychodni na żelazną się zapisać na prowadzenie ciąży (mam nadzieję, że się uda)
A w środę kolejne USG... I tak się lekko stresuję... Tym bardziej że 12tc osiągnę dopiero po 20.11 - toż to jeszcze miesiąc z kawałkiem...
Wspaniałe wiesci! 😍 o Ja też planuje żelazna o ile w ogóle okaże się że brak okresu i pozytywy test to kolejny dzidziul. Trzymam kciuki za dostanie się do przychodni!!

Dziewczyny tylko kolejny raz powtórze, żebyście się nie martwiły na zapas [emoji173]
U mnie w 6t3d jest 8mm zarodek i bijące seruduszko bo mam krotkie cykle 24dnowe i byłam pewna, ze mi się owulacja nie przesuneła o kilka dni. Wiedzialam, że w moim przypadku dzisiaj musi być serduszko.
To nie jest dobry pomysl aby sie do mnie porównywać bo nie jestem książkowym przykładem (zresztą ciężko o taki) Trzymam kciuki za Was[emoji8]
To jest prawda :)
Ja mogę mieć w aplikacji 6t3d a tak naprawdę moge mieć młodsza o tydzien. Takze tylko usg daje pewność. Czekamy cierpliwie do 6-8 tyg na rozwój 😊

reklama
Czy każda z Was robi betę i przyrost?? Ja biegałam na betę w poprzedniej ciąży, teraz jakoś mnie nie goni, chyba cierpliwie poczekam do wizyty u gin..szczególnie że nie miałabym co z synkiem zrobic, a nie chce go ciągać po labolatoriach..
Ja zrobilam 1x i przyrost. Syn byl, w zlobie akurat. Choc w naszym alab laboratorium trafilam 2x na 1 osobę, bylam ok 10.

Do góry