reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

Dziewczyny, może po wizycie piszcie który tydzień ciąży :) jeszcze początek jest nas dużo i mam np problem żeby zapamiętać [emoji28]a tak to było by prościej [emoji3059]
Tak najlepiej! [emoji4]

Trochę Wam zazdroszczę tych wizyt a jednocześnie sama nie chce iść wcześniej niż w połowie 7 tyg.. Gdyby wypadało że mój lekarz by przyjmował w dniu 6+5 to bym wtedy poszła, a tak to chyba pójdę 6+3 z nadzieją że będzie malutki bobas z bijącym sercem [emoji3590]

reklama
Czy każda z Was robi betę i przyrost?? Ja biegałam na betę w poprzedniej ciąży, teraz jakoś mnie nie goni, chyba cierpliwie poczekam do wizyty u gin..szczególnie że nie miałabym co z synkiem zrobic, a nie chce go ciągać po labolatoriach..

Czy każda z Was robi betę i przyrost?? Ja biegałam na betę w poprzedniej ciąży, teraz jakoś mnie nie goni, chyba cierpliwie poczekam do wizyty u gin..szczególnie że nie miałabym co z synkiem zrobic, a nie chce go ciągać po labolatoriach..
Ja to robie dla spokoju ducha. Po poprzednich stratach chce byc troche spokojniejsza 😁

Zrobiłam tylko raz i nie sprawdzałam przyrostu. Nie chciałam się niepotrzebnie stresować.Uznałam, że co ma być to będzie.Po tygodniu poszłam do lekarza wg OM 6 t 5 d i było serduszko. 😉

U mnie 4+4 widać pęcherzyk, w sobotę (2 dni wcześniej nie było widać nic i postawili mi diagnozę ciąży pozamacicznej. Teraz musimy być cierpliwe a na pewno ujrzymy to na co wszystkie czekamy! Będziemy jedna po drugiej rodzić 🙂🤣 jesteśmy silne! Stres nam nie pomoże. Dajmy sobie czas. Musi być dobrze!
A to dziwne z tego po jednym USG dają od razu czarny scenariusz...
To u mnie jak byłam na pierwszym USG i gin cierpliwie wysłuchał mojej historii, po zrobieniu USG gdzie wyszedł pęcherzyk 4+5 stwierdził, że ciąża jest ok, tydzień młodsza niż wynika z terminu ostatniej miesiączki, ale tak się zdarza i jeszcze maluch może nadgonic... Poza tym uspokoił mnie, że jak jest ciałko żółtkowe to już wyklucza puste jajo płodowe...

Mierzyłyście sobie osta
Tak najlepiej! [emoji4]

Trochę Wam zazdroszczę tych wizyt a jednocześnie sama nie chce iść wcześniej niż w połowie 7 tyg.. Gdyby wypadało że mój lekarz by przyjmował w dniu 6+5 to bym wtedy poszła, a tak to chyba pójdę 6+3 z nadzieją że będzie malutki bobas z bijącym sercem [emoji3590]
Dokładnie :D ja też czytam i czytam i zazdroszczę :D a sama postanowiłam że idę jak będzie 6+5 i też liczę na piękne serce, bo inaczej moje pęknie :D trzymam kciuki za ciebie. Oby nam szybko zleciało :D

Ja nie robię. Trudno się mówi . Jak ma być dobrze to będzie i dowiem się u gina :)

Dziewczyny tylko kolejny raz powtórze, żebyście się nie martwiły na zapas [emoji173]
U mnie w 6t3d jest 8mm zarodek i bijące seruduszko bo mam krotkie cykle 24dnowe i byłam pewna, ze mi się owulacja nie przesuneła o kilka dni. Wiedzialam, że w moim przypadku dzisiaj musi być serduszko.
To nie jest dobry pomysl aby sie do mnie porównywać bo nie jestem książkowym przykładem (zresztą ciężko o taki) Trzymam kciuki za Was[emoji8]

Ja robiłam przez pierwszy tydzień pon-sr-pt 700-1600-3800 a po 12 dniach od ostatniego pomiaru gin mi zlecił - wyszło 70k... A dzień później było bijące serduszko na USG...

Dziś planujemy iść do przychodni na żelazną się zapisać na prowadzenie ciąży (mam nadzieję, że się uda)
A w środę kolejne USG... I tak się lekko stresuję... Tym bardziej że 12tc osiągnę dopiero po 20.11 - toż to jeszcze miesiąc z kawałkiem...

reklama
Ja zrobilam tylko 3x. I jednak odpuszczam juz. Jeszcze 4 dni mi do wizyty zostało wiec już se poczekam. :)

Do góry