reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

reklama
Ja ostatnia miesiączke miałam 6.09 a owulacje miałam dopiero 28[emoji23]
Każda ma różnie... Ja się też zastanawiam kiedy miałam owu bo okres miałam 25.08, zazwyczaj mam 30/35dniowe cykle, a beta 27.09 (2 dni po spodziewanym terminie) była 718...
Więc w dniu spodziewanej mogła być ok 300/350 - co też wydaje mi się dość wysokim wynikiem... W dodatku wielkość malucha raczej wskazuje na późniejszą niż wcześniejszą owu...
A ostatnia beta we wtorek była 70k więc w zasadzie od 1.10 (3886) do 12.10 nadal podwajała się co 2 dni (a ponoć powyżej 1200 podwojenie następuje już wolniej)

Hej dziewczyny, myślę że mogę się już w wami przywitać [emoji3526] om 12.09, wczoraj wyszedl mi test pozytywny, rano robiłam o czułości 25, kreski były ale słabe, popołudniu o czułości 10 i już widoczne gołym okiem. Narazie nie cieszę się jeszcze bo wiem że na tym etapie wszystko się może zdarzyć ale jestem bardzo dobrej mysli. Wczoraj byłam zbadać betę i progesteron, beta 97,4 [emoji4]
IMG_20211015_145116.jpeg

Wiesz, ja ostatnia miesiączkę miałam 4.09, a pierwszy test wyszedł 27.09 z betą 13.5. jak zrobiłam ;)
O to dokładnie tak jak ja, OM 4.09, pozytywny test 27.09 [emoji4]
Najlepsze, że byłam 16.09 u lekarza i byłam pewna, ze już jestem po owluacji bo mam krótkie cykle a lekarz mówi, że pecherzyk owulacyjny jest i pęknie 18.09. Tylko to mi się nie zgadza, bo jeśli rzeczywiście owu była 18.09 to już 9 dpo miałam wyraźną kreskę na teście. To możliwe?

Najlepsze, że byłam 16.09 u lekarza i byłam pewna, ze już jestem po owluacji bo mam krótkie cykle a lekarz mówi, że pecherzyk owulacyjny jest i pęknie 18.09. Tylko to mi się nie zgadza, bo jeśli rzeczywiście owu była 18.09 to już 9 dpo miałam wyraźną kreskę na teście. To możliwe?
Może to już nie był "niepękniety pęcherzyk"... Z drugiej strony 9dni po owu to już mogło się zagnieździć - słyszałam że 4-7dni najczęściej dochodzi do implementacji (stąd przyjmuje się na spokojnie 6dni)

Hej dziewczyny, myślę że mogę się już w wami przywitać [emoji3526] om 12.09, wczoraj wyszedl mi test pozytywny, rano robiłam o czułości 25, kreski były ale słabe, popołudniu o czułości 10 i już widoczne gołym okiem. Narazie nie cieszę się jeszcze bo wiem że na tym etapie wszystko się może zdarzyć ale jestem bardzo dobrej mysli. Wczoraj byłam zbadać betę i progesteron, beta 97,4 [emoji4]Zobacz załącznik 1327209
Gratuluje kochana!! ❤

Calkiem mozliwe. 9dp mozesz już ujrzeć. Zagnieżdżenie dochodzi od 6-12 dnia. Takze u Ciebie jak i u mnie szybko doszlo do zagnieżdżenia:) 6 + 2 dni do wytwarzania bety, dlatego w 9 dniu wyszla kreska :)

Ja stawiam na owu 17.09, więc myślę że mogło tak być. Szczególnie jak pijesz mało;)

reklama
Do góry