reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

reklama
Zaczynam dzisiaj 5 tydzień (4+0).
Wiem o ciąży dopiero od poniedziałku ale już mi sie tak dłuży [emoji85] już bym chciała miec przynajmniej potwierdzenie, ze to nie cb ani cp, nie puste jajo i ogólnie że wszystko ok, delikatne plamienia sa niegroźne a serudszko bije jak dzwon [emoji1] takie mam zachcianki[emoji2]

Wiem o ciąży dopiero od poniedziałku ale już mi sie tak dłuży [emoji85] już bym chciała miec przynajmniej potwierdzenie, ze to nie cb ani cp, nie puste jajo i ogólnie że wszystko ok, delikatne plamienia sa niegroźne a serudszko bije jak dzwon [emoji1] takie mam zachcianki[emoji2]
Ogólnie po przyrostach bety hcg jesteś wstanie chociaż stwierdzić czy nie jest to cp 😊

Jeżeli wszystko jest ok, nie masz krawień/plamień, ostrego bólu, nic Cię nie niepokoi, to najlepiej iść kolo 7tc :) wtedy duże prawdopodobieństwo, że będzie serduszko.
No ja dopiero w poniedziałek idę na betę, bo w tym tygodniu nie miałam jak. I wtedy też chce się umówić do mojego gina. Myślę, że pod koniec następnego tygodnia mnie przyjmie (wtedy będzie jakoś skonczony 6 tydzień ).

Też mam dużo obaw. Staram się skupić na czymś innym. Oby wszystko było w porządku. Trzymam kciuki za nas wszystkie 🤩

No właśnie jestem ciekawa jak długo beta prawidłowo przyrasta w cp, od poczatku jest zły przyrost? czy dopiero po jakimś czasie ?
W czerwcu między 5 a 6 t miałam robione dwie bety, przyrost był ładny jakoś 46 i po 48 godz -244. Parę dni później dokładnie 6 t 0 d byłam na pierwszej wizycie u gina stwierdził, że nie ma pęcherzyka w jamie macicy i prawdopodobnie cp. Dwa dni później dostałam mocnego krwawienia. Ale nie wiem jak to jest z tą betą, już podczas krwawienia lekarz kazał zrobić dwie bety, wartości były niskie, beta szybko spadła.

reklama
Ja też liczę, że będzie dobrze! Na razie mało objawów, więc wątek jest spokojny. Wczoraj do 15 do wieczora mnie mdliło. A co u Was słychać? Ja piszę magisterkę po pracy, żeby jak najwięcej nadrobić, bo do końca roku planujemy przeprowadzić się do domu, który wykańczamy, więc bardzo dużo pracy przed nami. Mąż jest przeszczęśliwy, że się udało, bo to w sumie za jego namową. Ja chciałam zacząć starania w 2022 roku, ale dałam się namówić i stwierdziłam, że albo wrzesień albo 2022 (bo w sierpniu 2022 mamy ślub mojej przyjaciółki i bardzo chcę tam być). Teraz modlę się, żeby było dobrze :)

Do góry