reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Ja już powiedziałam osobie, która miała mnie przyjąć do nowej pracy za dwa miesiące. W sumie się bardziej ucieszył niż my :D kazał się nie martwić, wszystko sobie ułożymy. Jestem wdzięczna za takich ludzi w moim życiu. W obecnej pracy o cofnięciu wypowiedzenia jeszcze nie powiedziałam. Mam zamiar, ale nie mam z kim pogadać na miejscu,a nie chce tego zrobić przez telefon. Ale będzie to albo dzisiaj,albo w poniedziałek.

reklama
reklama
Dziewczyny, a ja się chciałam Was podpytać o hcg. Jak robiłam wcześniej w alabie, to babka zapytała mnie, czy chcę zrobić hcg czy beta-hcg. I jedno i drugie wskazuje ciążę. Wynik hcg był tego samego dnia a na beta-hcg musiałabym czekać 2 dni robocze, czyli jak zrobię jutro to wynik dopiero we wtorek.
I nie wiem, na co się zdecydować. Orientujecie się może jakoś bardziej, jaka jest różnica?

A co do pracy, to ja się zastanawiam, co mój szef powie na kolejną ciążę. Ostatni raz byłam w pracy w maju zeszłego roku, a jak wszystko dobrze pójdzie to wrócę dopiero w wakacje 2023. [emoji28]
Ja w poprzedniej ciąży powiedziałam szefowi będąc w 11 tygodniu. Nic nie zrobił, żeby zorganizować kogokolwiek do pracy. Powiedział, że w moim interesie jest jak najdłużej pracować, a nawet do dnia porodu. Ha. Ha. Ha. [emoji58]
Praca w niewielkim biurze rachunkowym.
Człowiek się czasami niepotrzebnie tak tym wszystkim przejmuje. Ciekawe, czy pracodawcy też by się nad nami rozczulali.

Do góry