reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

reklama
Nie wiem czy któraś z Was ma taki objaw ja mam raz na jakiś czas takiebuczucie jak by mi się pokarm zbierał dosłownie. Nigdy tego wcześniej nie miałam. Rwanie i uczucie jakby mleko napływało 😁 fajne uczucie😁 ale mleka nie ma i siary też nie.
Ja tak miałam wczoraj wieczorem.Dziewne uczucie.

I skąd te zagrożenie? Miałaś bóle jakieś??
Nie,tylko wyciek delikatny z piersi.Czasami mnie brzuch ciągnie w dół Ale to kilka razy tak miałam i to wieczorem po jakimś aktywnym dniu.Skórczów też nie mam jakichś konkretnych tylko czasem takie " cyk" i od razu puszcza no i nie jest regularne ani nic.Ale faktycznie częściej mi sie zzdarza ból na wysokości prawego jajnika.Zleciła mi też badania na hormony.Skarżyłam się na upławy,powiedziała,że w ciąży upławy to nie jest norma,że albo zapalenie albo hormony A wyniki moczu mam dobre poza tym jestem po kuracji bakterio i grzybobójczej.

Nie,tylko wyciek delikatny z piersi.Czasami mnie brzuch ciągnie w dół Ale to kilka razy tak miałam i to wieczorem po jakimś aktywnym dniu.Skórczów też nie mam jakichś konkretnych tylko czasem takie " cyk" i od razu puszcza no i nie jest regularne ani nic.Ale faktycznie częściej mi sie zzdarza ból na wysokości prawego jajnika.Zleciła mi też badania na hormony.Skarżyłam się na upławy,powiedziała,że w ciąży upławy to nie jest norma,że albo zapalenie albo hormony A wyniki moczu mam dobre poza tym jestem po kuracji bakterio i grzybobójczej.

Zmień tego lekarza, bo co ma pomóc luteina w tak wysokiej ciąży na przedwczesny poród. No a niestety jesteś nim zagrożona ze względu na palenie i picie w ciąży o czym pisałyśmy Ci w tym drugim wątku.
Wycieki siary od połowy ciąży są też całkowicie normalne. Jedne mają inne nie. Przy takich obciążeniach: używki, problemy psychiczne naprawdę powinnaś być prowadzona przez kogoś kompetentnego

Zmień tego lekarza, bo co ma pomóc luteina w tak wysokiej ciąży na przedwczesny poród. No a niestety jesteś nim zagrożona ze względu na palenie i picie w ciąży o czym pisałyśmy Ci w tym drugim wątku.
Wycieki siary od połowy ciąży są też całkowicie normalne. Jedne mają inne nie. Przy takich obciążeniach: używki, problemy psychiczne naprawdę powinnaś być prowadzona przez kogoś kompetentnego
O wow, tych faktów to ja nie znałam... A to na pewno wpływ ma.
Też mi się właśnie wydaje, że tak czy siak dziwne zalecenia lekarza, no ale tak jak pisałam - lepiej w tę stronę niż w drugą, chociaż dodatkowa konsultacja nie zaszkodzi.

Dzisiaj byłam na wizycie u mojej doktor.Powiedziałam jej o wycieku z piersi.Ciąża zagrożona,dostałam luteine na podtrzymanie i zalecenie wyłącznie leżenia do końca plackiem w łóżku.Ponoć mam problem z hormonami stąd też upławy, nie ma mowy o zapaleniu wyniki moczu mam prawidłowe.hemoglobine też troszke za niską.
Whaaaat? Ja dostałam luteinę ze względu na stwardnienie brzucha i skracającą szyjkę. Więc wydaje mi się, że ta Twoja doktor jest trochę jakaś dziwna. Na wyciek mleka luteina? Dziwne, pierwsze słyszę o takich zaleceniach. 🙉

Whaaat... A sprawdzała Ci szyjkę? Jaka długość?
Strasznie dziwne te zalecenia, no ale lepiej w tę stronę niż zignorować objawy.
A jakie hormony Ci zleciła zbadać?
Miałam na połówkowym badaną.33mm zamknięta.Teraz powiedziała lekarka też,że do obserwacji.Do badania mam FT4 I TSH

Miałam na połówkowym badaną.33mm zamknięta.Teraz powiedziała lekarka też,że do obserwacji.Do badania mam FT4 I TSH
Też mam 33 mm i mój lekarz nie panikuje. A hormony tarczycowe normalnie bada się w ciąży, nie miałaś na początku? To też nic strasznego, pewnie połowa z nas tutaj ma niedoczynność

reklama
Do góry