reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

reklama
Witam dziewczyny, dzisiaj zrobilam test płytkowy po południu z ciekawości bo już nie mogłam wytrzymać do soboty, wyszła lekka kreseczka myślałam że mam omamy.. 😱 zrobiłam 2 strumieniowy i znowu lekka kreseczka, jutro lecę na betę, ale dalej w to nie wierzę, że być może się udało 🥰🤭

Załączniki

• 20210929_184016.jpg
    3,5 MB · Wyświetleń: 99
  • 20210929_181439.jpg
    20210929_181439.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 151
Idę pierwszy raz do ginekologa jutro i wizytę mam w aplikacji zaplanowaną na 20 min 😅 czy to się serio da w takim czasie ogarnąć? Badanie i tyle pytań i tematów do poruszenia.. 😅😅 wgl też pierwsza ciąża więc nie wiem do końca czego się spodziewać.

A który tydzien? [emoji4]Bo jak wczesna ciąza to lekarz moze zobaczyc tylko pęcherzyk ciązowy i kaze Ci przyjsc za 1-2 tygodnie na serduszko. I wtedy ani karty ciazowej ani terminu Ci nie poda, pewnie jak wszystko jest ok to tylko witaminy Ci bedzie kazal brac, moze jakies badania i powie zeby sie nie martwic, i dziekuje do widzenia [emoji16]

A który tydzien? [emoji4]Bo jak wczesna ciąza to lekarz moze zobaczyc tylko pęcherzyk ciązowy i kaze Ci przyjsc za 1-2 tygodnie na serduszko. I wtedy ani karty ciazowej ani terminu Ci nie poda, pewnie jak wszystko jest ok to tylko witaminy Ci bedzie kazal brac, moze jakies badania i powie zeby sie nie martwic, i dziekuje do widzenia [emoji16]
Dokładnie tak jest jak pisze @joszka :) ja wczoraj byłam u lekarza jakoś w 5t0d, pęcherzyk jest w dobrym miejscu nawet żółtkowy było widać, zaleciła brać suple dla ciężarnych ale bez żelaza, i zaprosiła na kolejną wizytę za jakiś tydzień albo dwa :)

Dokładnie tak jest jak pisze @joszka :) ja wczoraj byłam u lekarza jakoś w 5t0d, pęcherzyk jest w dobrym miejscu nawet żółtkowy było widać, zaleciła brać suple dla ciężarnych ale bez żelaza, i zaprosiła na kolejną wizytę za jakiś tydzień albo dwa :)
Jestem ciekawa dlaczego lekarz zabronił brać żelaza? Dokładnie rok temu jak zaszlam w ciaze (poronilam) to przy okazji zrobiłam morfologie i wyszła mi anemia. Internista, ginekolog i hematolog kazali brac zelazo. Zelazo juz dawno ok, tylko ferrytyna przez ten rok dalej słaba wiec ciągle sie suplementuje.. mam lekarza z invimedu i chyba cos by wspomnial, zeby przestac brac. Sama nie wiem..

Jestem ciekawa dlaczego lekarz zabronił brać żelaza? Dokładnie rok temu jak zaszlam w ciaze (poronilam) to przy okazji zrobiłam morfologie i wyszła mi anemia. Internista, ginekolog i hematolog kazali brac zelazo. Zelazo juz dawno ok, tylko ferrytyna przez ten rok dalej słaba wiec ciągle sie suplementuje.. mam lekarza z invimedu i chyba cos by wspomnial, zeby przestac brac. Sama nie wiem..
no ale ty miałaś anemię. A u koleżanki niewiadomo. Jeśli będzie brała żelazo mimo dobrych wyników może zaszkodzić maleństwu.

reklama
4 tyg i 6 dni. W poniedziałek miałam bHCG 771 to może coś będzie widać dzisiaj.

Do góry