reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Hej czerwcowe mamusie. Chciałam się przywitać (nowa na forum:-) :)). Termin mam na 19.06. Wszystko wskazuje na to, że nasz 3 bąbelek będzie pierwszą dziewczynką w rodzinie;)
Ogólnie ciąże znoszę dobrze, krew ok, mocz ok, cukier ok, ciśnienie ok....ale mam problemy z żylakami na prawej nodze. W piątek przyplątała mi się zakrzepica żył powierzchniowych - dostałam heparynę w ampułko - strzykawkach. No i robię sobie sama zastrzyki w brzuch :( do tego pończochy uciskowe i jakoś żyjemy. Któraś też tak ma?
Przycupnę sobie tu przy Was, poczytam, popytam..:)
Hej! :) miło Cie poznać :)

U mnie w miarę dobrze. Mała tylko potwornie szaleje, szamocze się nieraz strasznie i sobie wyczytałam na necie, że nieraz tak jest, gdy dziecko zaplącze się w pępowinę i ona ją lekko przydusza. No i zaczęłam się oczywiście martwić :rolleyes2: Mam potwornie okopany żołądek, tak, że nieraz mi wszystko po posiłku podchodzi do gardła. Jedyny sposób na te jej szaleństwa to chodzenie, chodzenie i chodzenie.. Tylko wtedy jest ulga :)
W sobotę byłam na dniach otwartych w szpitalu, a wczoraj na warsztatach dla przyszłych mam. Troszkę się wiedzy nazbierało i tyle samo pytań :D
Ja się trochę martwiłam o mój kręgosłup przed ciążą po sekwestracji dysku w odcinku lędźwiowym, ale na szczęście, jak na razie nie odczuwam żadnych dolegliwości z tego powodu :)
Tylko powiem wam, że śpię za to jak suseł! Snu to ja ostatnio potrzebuję normalnie jak niemowlę :D
[/QUOT]

Od poniedziałku mam okropny ból dysku... Ciężko mi wstać chodzić bo boli ciągle. I tylko dysk :(

Witam jestem nowa na forum o którym dowiedziałam się nie dawno dlatego tak późno dołączam :) jutro zaczynam 30 Tc będzie dziewczynka Adrianna <3 do tej pory wszystkie wyniki były idealne oprócz żelaza, test obciążenia glukozą to był pikuś jedyne co to strasznie ciężko mi być nad czczo bo rano mam atak głodu :D dziś byłam na wizycie brzuszek dziecka jest za mały o 2 tygodnie jak na wiek ciążowy bardzo mnie to zmartwilo jednak lekarz powiedziała że będziemy obserwować i zeby się nie martwić nie jest to duże odstępstwo czy ktoś z was miał podobną sytuację? W poniedziałek mam usg prenatalne wykonywane w 28-32 tyg. Przez innego lekarza niż dotychczas może tu będą dokładniejsze pomiary.

reklama
@Aasial ogromnie Ci współczuję tego bolącego dysku :( Wiem co to za ból. Tym bardziej w ciąży. Odpoczywaj, nie noś ciężkich rzeczy. Może masz jakiegoś fizjo w pobliżu, który ci choć trochę pomoże. Ćwiczenie mięśnia poprzecznego brzuchu daje ulgę, bo stabilizuje i wspomaga odcinek lędźwiowy.

@madan Powodzenia dziś na wizycie :)
@Ala1990aa i @Nataśka za Was trzymam kciuki jutro :)

Dajcie znać jak wasze maleństwa i jak się czujecie?

A zapomniałam dodać że termin na 08.06 obecnie malutka waży 1250 g planuje rodzic we Wrocławiu na borowskiej może jest ktoś kto też myśli o tym szpitalu? :)
Gratuluję i witam :)

Do góry