reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Hej czerwcowe mamusie. Chciałam się przywitać (nowa na forum:-) :)). Termin mam na 19.06. Wszystko wskazuje na to, że nasz 3 bąbelek będzie pierwszą dziewczynką w rodzinie;)
Ogólnie ciąże znoszę dobrze, krew ok, mocz ok, cukier ok, ciśnienie ok....ale mam problemy z żylakami na prawej nodze. W piątek przyplątała mi się zakrzepica żył powierzchniowych - dostałam heparynę w ampułko - strzykawkach. No i robię sobie sama zastrzyki w brzuch :( do tego pończochy uciskowe i jakoś żyjemy. Któraś też tak ma?
Przycupnę sobie tu przy Was, poczytam, popytam..:)
Hej! :) miło Cie poznać :)

U mnie w miarę dobrze. Mała tylko potwornie szaleje, szamocze się nieraz strasznie i sobie wyczytałam na necie, że nieraz tak jest, gdy dziecko zaplącze się w pępowinę i ona ją lekko przydusza. No i zaczęłam się oczywiście martwić :rolleyes2: Mam potwornie okopany żołądek, tak, że nieraz mi wszystko po posiłku podchodzi do gardła. Jedyny sposób na te jej szaleństwa to chodzenie, chodzenie i chodzenie.. Tylko wtedy jest ulga :)
W sobotę byłam na dniach otwartych w szpitalu, a wczoraj na warsztatach dla przyszłych mam. Troszkę się wiedzy nazbierało i tyle samo pytań :D
Ja się trochę martwiłam o mój kręgosłup przed ciążą po sekwestracji dysku w odcinku lędźwiowym, ale na szczęście, jak na razie nie odczuwam żadnych dolegliwości z tego powodu :)
Tylko powiem wam, że śpię za to jak suseł! Snu to ja ostatnio potrzebuję normalnie jak niemowlę :D
[/QUOT]

Od poniedziałku mam okropny ból dysku... Ciężko mi wstać chodzić bo boli ciągle. I tylko dysk :(

Witam jestem nowa na forum o którym dowiedziałam się nie dawno dlatego tak późno dołączam :) jutro zaczynam 30 Tc będzie dziewczynka Adrianna <3 do tej pory wszystkie wyniki były idealne oprócz żelaza, test obciążenia glukozą to był pikuś jedyne co to strasznie ciężko mi być nad czczo bo rano mam atak głodu :D dziś byłam na wizycie brzuszek dziecka jest za mały o 2 tygodnie jak na wiek ciążowy bardzo mnie to zmartwilo jednak lekarz powiedziała że będziemy obserwować i zeby się nie martwić nie jest to duże odstępstwo czy ktoś z was miał podobną sytuację? W poniedziałek mam usg prenatalne wykonywane w 28-32 tyg. Przez innego lekarza niż dotychczas może tu będą dokładniejsze pomiary.

reklama
@Aasial ogromnie Ci współczuję tego bolącego dysku :( Wiem co to za ból. Tym bardziej w ciąży. Odpoczywaj, nie noś ciężkich rzeczy. Może masz jakiegoś fizjo w pobliżu, który ci choć trochę pomoże. Ćwiczenie mięśnia poprzecznego brzuchu daje ulgę, bo stabilizuje i wspomaga odcinek lędźwiowy.

@madan Powodzenia dziś na wizycie :)
@Ala1990aa i @Nataśka za Was trzymam kciuki jutro :)

Dajcie znać jak wasze maleństwa i jak się czujecie?

A zapomniałam dodać że termin na 08.06 obecnie malutka waży 1250 g planuje rodzic we Wrocławiu na borowskiej może jest ktoś kto też myśli o tym szpitalu? :)
Gratuluję i witam :)

Do góry