Ja po takim czystym żelazie tardyferon brałam mialam straszne zaparcia a to bylo po porodzie wiec jeszcze chyba gorzej. Odstawiłam gdzies po 2 tygodniach. Teraz też sie boje tego spadku hemoglobiny po porodzie. Wtedy mialam 14,3 w dzien porodu a po porodzie 9 więc strasznie mi poleciała. Teraz przed porodem obkupie meza w buraki i bedzie mi soki przywozicO jej, a jakie miałaś problemy gastryczne jeśli mogę wiedzieć? Ja biorę Biofer folik i B12 i nic mi się nie dzieje, a bardzo obawiałam się zaparć. No moja krew [emoji23] ja też lubię bardzo.
reklama
Darina87
Fanka BB :)
Ja już żelazo jem od miesiąca, a do tego nie mówię że nie zmuszam się do buraków np. Chyba żadna z Nas nie chce zrobić krzywdy temu maleństwu w brzuchu. I każda robi co może, żeby było jak najlepiej. Zresztą po to mamy też forum. Żeby jeszcze więcej dowiadywać się jak sobie pomóc. I nie tylko niedobory żelaza mogą zrobić krzywdę, inne witaminy też napewno.Niby masz rację, mówiłam tak samo jak Ty, a na wizycie gin powiedział mi, że nie robię tego dla siebie tylko dla dziecka. Niestety niedobór żelaza i anemia grozi niedorozwojem mózgu u dziecka i małą masą urodzeniową. Także mnie ten argument przekonał [emoji6]Ja nie wiem dziewczyny czemu macie taki wstręt do zakwasu [emoji23] ja uwielbiam tak samo jak sok z kiszonych ogórków, a już czerwonego barszczu nie wyobrażam sobie bez zakwasu no i to moja ulubiona zupka [emoji6]
Dziewczyny w ktorym dokladnie tygodniu i dniu bedziecie podczas usg polowkowego? Bo juz tyle opini przeczytalam ze oszalec mozna. A lekarka mI powiedziala ze miedzy 18 a 23 mam to zrobic a ja oczywiscie zapomnialam zapytac czy ktorys tydzien jest najbardziej optymalny.
Pianistka1991
Akurat w wypadku tego badania im później tym lepiej, najlepszy czas to między 20 a 22 tygodniem, u mnie będzie 21+0 dokładnie.Dziewczyny w ktorym dokladnie tygodniu i dniu bedziecie podczas usg polowkowego? Bo juz tyle opini przeczytalam ze oszalec mozna. A lekarka mI powiedziala ze miedzy 18 a 23 mam to zrobic a ja oczywiscie zapomnialam zapytac czy ktorys tydzien jest najbardziej optymalny.
angie.
U mnie bedzie to 19+1 ( to tygodnie z usg) z om bedzie to 20+1 [emoji4]Dziewczyny w ktorym dokladnie tygodniu i dniu bedziecie podczas usg polowkowego? Bo juz tyle opini przeczytalam ze oszalec mozna. A lekarka mI powiedziala ze miedzy 18 a 23 mam to zrobic a ja oczywiscie zapomnialam zapytac czy ktorys tydzien jest najbardziej optymalny.
Badanie polowkowe wukonuje sie najlepiej miedzy 18+0 a 22+6 [emoji5]
Ja jeszcze nawet nie planuje, ale ponoć 20-23 tys powinno być.Dziewczyny w ktorym dokladnie tygodniu i dniu bedziecie podczas usg polowkowego? Bo juz tyle opini przeczytalam ze oszalec mozna. A lekarka mI powiedziala ze miedzy 18 a 23 mam to zrobic a ja oczywiscie zapomnialam zapytac czy ktorys tydzien jest najbardziej optymalny.
Pianistka1991
Ha, naprawdę całkiem spoko smak [emoji41] hemoglobine miałam ostatnio 12,6 więc nie zaszkodzi trochę podziałać w temacieO jej, a jakie miałaś problemy gastryczne jeśli mogę wiedzieć? Ja biorę Biofer folik i B12 i nic mi się nie dzieje, a bardzo obawiałam się zaparć. No moja krew [emoji23] ja też lubię bardzo.
Kaamilaaa
Miedzy 18+0 a 22+6. A nalepiej po 20+0.Dziewczyny w ktorym dokladnie tygodniu i dniu bedziecie podczas usg polowkowego? Bo juz tyle opini przeczytalam ze oszalec mozna. A lekarka mI powiedziala ze miedzy 18 a 23 mam to zrobic a ja oczywiscie zapomnialam zapytac czy ktorys tydzien jest najbardziej optymalny.
Ja ide 23.01 i to bedzie 20+6 z om a z usg 21+0
A ktory juz masz tc ? Ja juz dawno zapisana na polowkowe [emoji14]Ja jeszcze nawet nie planuje, ale ponoć 20-23 tys powinno być.
rena86
Tylko ja troche uproscilam przepis, 1 burak, 2 banany, sok z pomarańczy i miąższ i sok z polowy cytryny, dolalam wody i zblendowalam i juz, za miesiac powtorze badania i zobaczymy czy to cos da, bo witaminy dla kobiet w ciazy biorę i jak widac nie duzo daly .Wyglada ciekawie
Ja po porodzie mialam anemie i tez zle wspominam okres przyjmowania zelaza w tabletkach, szybko odstawilam
reklama
Bo te witaminy sa ok poki nie ma niedoborów. Bez sensu zeby w podstawowych suplementach byly jakies zawyzone witaminy, bo nie kazda przyszla mama potrzebuje. Od naturalnych nic nam nie bedzie wiec mozna próbować póki nie ma zaleceń odgórnie od lekarza, ze czegos brakuje.Tylko ja troche uproscilam przepis, 1 burak, 2 banany, sok z pomarańczy i miąższ i sok z polowy cytryny, dolalam wody i zblendowalam i juz, za miesiac powtorze badania i zobaczymy czy to cos da, bo witaminy dla kobiet w ciazy biorę i jak widac nie duzo daly .