Ja po takim czystym żelazie tardyferon brałam mialam straszne zaparcia a to bylo po porodzie wiec jeszcze chyba gorzej. Odstawiłam gdzies po 2 tygodniach. Teraz też sie boje tego spadku hemoglobiny po porodzie. Wtedy mialam 14,3 w dzien porodu a po porodzie 9 więc strasznie mi poleciała. Teraz przed porodem obkupie meza w buraki i bedzie mi soki przywozicO jej, a jakie miałaś problemy gastryczne jeśli mogę wiedzieć? Ja biorę Biofer folik i B12 i nic mi się nie dzieje, a bardzo obawiałam się zaparć. No moja krew [emoji23] ja też lubię bardzo.
reklama
Darina87
Fanka BB :)
Ja już żelazo jem od miesiąca, a do tego nie mówię że nie zmuszam się do buraków np. Chyba żadna z Nas nie chce zrobić krzywdy temu maleństwu w brzuchu. I każda robi co może, żeby było jak najlepiej. Zresztą po to mamy też forum. Żeby jeszcze więcej dowiadywać się jak sobie pomóc. I nie tylko niedobory żelaza mogą zrobić krzywdę, inne witaminy też napewno.Niby masz rację, mówiłam tak samo jak Ty, a na wizycie gin powiedział mi, że nie robię tego dla siebie tylko dla dziecka. Niestety niedobór żelaza i anemia grozi niedorozwojem mózgu u dziecka i małą masą urodzeniową. Także mnie ten argument przekonał [emoji6]Ja nie wiem dziewczyny czemu macie taki wstręt do zakwasu [emoji23] ja uwielbiam tak samo jak sok z kiszonych ogórków, a już czerwonego barszczu nie wyobrażam sobie bez zakwasu no i to moja ulubiona zupka [emoji6]
Dziewczyny w ktorym dokladnie tygodniu i dniu bedziecie podczas usg polowkowego? Bo juz tyle opini przeczytalam ze oszalec mozna. A lekarka mI powiedziala ze miedzy 18 a 23 mam to zrobic a ja oczywiscie zapomnialam zapytac czy ktorys tydzien jest najbardziej optymalny.
Pianistka1991
Akurat w wypadku tego badania im później tym lepiej, najlepszy czas to między 20 a 22 tygodniem, u mnie będzie 21+0 dokładnie.Dziewczyny w ktorym dokladnie tygodniu i dniu bedziecie podczas usg polowkowego? Bo juz tyle opini przeczytalam ze oszalec mozna. A lekarka mI powiedziala ze miedzy 18 a 23 mam to zrobic a ja oczywiscie zapomnialam zapytac czy ktorys tydzien jest najbardziej optymalny.
angie.
U mnie bedzie to 19+1 ( to tygodnie z usg) z om bedzie to 20+1 [emoji4]Dziewczyny w ktorym dokladnie tygodniu i dniu bedziecie podczas usg polowkowego? Bo juz tyle opini przeczytalam ze oszalec mozna. A lekarka mI powiedziala ze miedzy 18 a 23 mam to zrobic a ja oczywiscie zapomnialam zapytac czy ktorys tydzien jest najbardziej optymalny.
Badanie polowkowe wukonuje sie najlepiej miedzy 18+0 a 22+6 [emoji5]
Ja jeszcze nawet nie planuje, ale ponoć 20-23 tys powinno być.Dziewczyny w ktorym dokladnie tygodniu i dniu bedziecie podczas usg polowkowego? Bo juz tyle opini przeczytalam ze oszalec mozna. A lekarka mI powiedziala ze miedzy 18 a 23 mam to zrobic a ja oczywiscie zapomnialam zapytac czy ktorys tydzien jest najbardziej optymalny.
Pianistka1991
Ha, naprawdę całkiem spoko smak [emoji41] hemoglobine miałam ostatnio 12,6 więc nie zaszkodzi trochę podziałać w temacieO jej, a jakie miałaś problemy gastryczne jeśli mogę wiedzieć? Ja biorę Biofer folik i B12 i nic mi się nie dzieje, a bardzo obawiałam się zaparć. No moja krew [emoji23] ja też lubię bardzo.
Kaamilaaa
Miedzy 18+0 a 22+6. A nalepiej po 20+0.Dziewczyny w ktorym dokladnie tygodniu i dniu bedziecie podczas usg polowkowego? Bo juz tyle opini przeczytalam ze oszalec mozna. A lekarka mI powiedziala ze miedzy 18 a 23 mam to zrobic a ja oczywiscie zapomnialam zapytac czy ktorys tydzien jest najbardziej optymalny.
Ja ide 23.01 i to bedzie 20+6 z om a z usg 21+0
A ktory juz masz tc ? Ja juz dawno zapisana na polowkowe [emoji14]Ja jeszcze nawet nie planuje, ale ponoć 20-23 tys powinno być.
rena86
Tylko ja troche uproscilam przepis, 1 burak, 2 banany, sok z pomarańczy i miąższ i sok z polowy cytryny, dolalam wody i zblendowalam i juz, za miesiac powtorze badania i zobaczymy czy to cos da, bo witaminy dla kobiet w ciazy biorę i jak widac nie duzo dalyWyglada ciekawie
Ja po porodzie mialam anemie i tez zle wspominam okres przyjmowania zelaza w tabletkach, szybko odstawilam
reklama
Bo te witaminy sa ok poki nie ma niedoborów. Bez sensu zeby w podstawowych suplementach byly jakies zawyzone witaminy, bo nie kazda przyszla mama potrzebuje. Od naturalnych nic nam nie bedzie wiec mozna próbowaćTylko ja troche uproscilam przepis, 1 burak, 2 banany, sok z pomarańczy i miąższ i sok z polowy cytryny, dolalam wody i zblendowalam i juz, za miesiac powtorze badania i zobaczymy czy to cos da, bo witaminy dla kobiet w ciazy biorę i jak widac nie duzo daly.