reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

O jej, a jakie miałaś problemy gastryczne jeśli mogę wiedzieć? Ja biorę Biofer folik i B12 i nic mi się nie dzieje, a bardzo obawiałam się zaparć. No moja krew [emoji23] ja też lubię bardzo.
Ja po takim czystym żelazie tardyferon brałam mialam straszne zaparcia a to bylo po porodzie wiec jeszcze chyba gorzej. Odstawiłam gdzies po 2 tygodniach. Teraz też sie boje tego spadku hemoglobiny po porodzie. Wtedy mialam 14,3 w dzien porodu a po porodzie 9 więc strasznie mi poleciała. Teraz przed porodem obkupie meza w buraki i bedzie mi soki przywozic :)

reklama
Niby masz rację, mówiłam tak samo jak Ty, a na wizycie gin powiedział mi, że nie robię tego dla siebie tylko dla dziecka. Niestety niedobór żelaza i anemia grozi niedorozwojem mózgu u dziecka i małą masą urodzeniową. Także mnie ten argument przekonał [emoji6]Ja nie wiem dziewczyny czemu macie taki wstręt do zakwasu [emoji23] ja uwielbiam tak samo jak sok z kiszonych ogórków, a już czerwonego barszczu nie wyobrażam sobie bez zakwasu no i to moja ulubiona zupka [emoji6]
Ja już żelazo jem od miesiąca, a do tego nie mówię że nie zmuszam się do buraków np. Chyba żadna z Nas nie chce zrobić krzywdy temu maleństwu w brzuchu. I każda robi co może, żeby było jak najlepiej. Zresztą po to mamy też forum. Żeby jeszcze więcej dowiadywać się jak sobie pomóc. I nie tylko niedobory żelaza mogą zrobić krzywdę, inne witaminy też napewno.

Dziewczyny w ktorym dokladnie tygodniu i dniu bedziecie podczas usg polowkowego? Bo juz tyle opini przeczytalam ze oszalec mozna. A lekarka mI powiedziala ze miedzy 18 a 23 mam to zrobic a ja oczywiscie zapomnialam zapytac czy ktorys tydzien jest najbardziej optymalny.

Dziewczyny w ktorym dokladnie tygodniu i dniu bedziecie podczas usg polowkowego? Bo juz tyle opini przeczytalam ze oszalec mozna. A lekarka mI powiedziala ze miedzy 18 a 23 mam to zrobic a ja oczywiscie zapomnialam zapytac czy ktorys tydzien jest najbardziej optymalny.
Akurat w wypadku tego badania im później tym lepiej, najlepszy czas to między 20 a 22 tygodniem, u mnie będzie 21+0 dokładnie. :)

U mnie bedzie to 19+1 ( to tygodnie z usg) z om bedzie to 20+1 [emoji4]

Badanie polowkowe wukonuje sie najlepiej miedzy 18+0 a 22+6 [emoji5]

Ja jeszcze nawet nie planuje, ale ponoć 20-23 tys powinno być.

O jej, a jakie miałaś problemy gastryczne jeśli mogę wiedzieć? Ja biorę Biofer folik i B12 i nic mi się nie dzieje, a bardzo obawiałam się zaparć. No moja krew [emoji23] ja też lubię bardzo.
Ha, naprawdę całkiem spoko smak [emoji41] hemoglobine miałam ostatnio 12,6 więc nie zaszkodzi trochę podziałać w temacie :)

Miedzy 18+0 a 22+6. A nalepiej po 20+0.
Ja ide 23.01 i to bedzie 20+6 z om a z usg 21+0
Ja jeszcze nawet nie planuje, ale ponoć 20-23 tys powinno być.
A ktory juz masz tc ? Ja juz dawno zapisana na polowkowe [emoji14]

Wyglada ciekawie :)
Ja po porodzie mialam anemie i tez zle wspominam okres przyjmowania zelaza w tabletkach, szybko odstawilam
Tylko ja troche uproscilam przepis, 1 burak, 2 banany, sok z pomarańczy i miąższ i sok z polowy cytryny, dolalam wody i zblendowalam i juz, za miesiac powtorze badania i zobaczymy czy to cos da, bo witaminy dla kobiet w ciazy biorę i jak widac nie duzo daly :(.

reklama
Tylko ja troche uproscilam przepis, 1 burak, 2 banany, sok z pomarańczy i miąższ i sok z polowy cytryny, dolalam wody i zblendowalam i juz, za miesiac powtorze badania i zobaczymy czy to cos da, bo witaminy dla kobiet w ciazy biorę i jak widac nie duzo daly :(.
Bo te witaminy sa ok poki nie ma niedoborów. Bez sensu zeby w podstawowych suplementach byly jakies zawyzone witaminy, bo nie kazda przyszla mama potrzebuje. Od naturalnych nic nam nie bedzie wiec mozna próbować :) póki nie ma zaleceń odgórnie od lekarza, ze czegos brakuje.

Do góry