reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

To może Spróbuj zrobic koktajl z buraka, :wink:. Link do: Mus deserowy, koktajl, smoothie – czarodziejski i wcale nie z malin! ;-) .Robilam, zdecydowanie lepszy,:tak: tylko tyle, ze trzeba buraka upiec, ja pokroilam na mniejsze,zeby szybciej sie upiekl,zawinelam w folie 3 buraki i przy okazji pieczenia frytek pieklam. Az boję sie swojego zakwasu probowac. Jesli nie macie problemu z wynikami badań, to meczyc sie nie trzeba burakami, ja juz bralam zelazo w tamtym roku przy anemi i chyba wole sprobowac inne metody(np.szpinak,brokuly) bo po tabletkach mialam niestety problemy gastryczne :sad:
Wyglada ciekawie :)
Ja po porodzie mialam anemie i tez zle wspominam okres przyjmowania zelaza w tabletkach, szybko odstawilam

reklama
Ja mam ciagle problemy z żelazem. Jest dużo rzeczy, których nie jem i nic mnie nie zmusi. Mam wymiotować, przeżywać katusze, no nie dajmy się zwariować. :)
Niby masz rację, mówiłam tak samo jak Ty, a na wizycie gin powiedział mi, że nie robię tego dla siebie tylko dla dziecka. Niestety niedobór żelaza i anemia grozi niedorozwojem mózgu u dziecka i małą masą urodzeniową. Także mnie ten argument przekonał [emoji6]
Haha nie no wiadomo juz lepiej lyknac tabletkę. Ja swój zakwas wylalam bo mi sam zapach już na nerwy działał ;)
Ja nie wiem dziewczyny czemu macie taki wstręt do zakwasu [emoji23] ja uwielbiam tak samo jak sok z kiszonych ogórków, a już czerwonego barszczu nie wyobrażam sobie bez zakwasu no i to moja ulubiona zupka [emoji6]

I ja. Liczę że u mnie się rozłoży, ale tylko 14kg bardzo mało. Mi się wydaje. Tzn. Ksiazkowo gdzieś czytałam, że mniej więcej tyle powinna kobieta przytyć w ciąży.
Oj 14 kg przytyłam także gdzieś to poszło więc nie tylko brzuch urósł ale wysoka jestem więc to się jakoś rozłożyło

reklama
To może Spróbuj zrobic koktajl z buraka, :wink:. Link do: Mus deserowy, koktajl, smoothie – czarodziejski i wcale nie z malin! ;-) .Robilam, zdecydowanie lepszy,:tak: tylko tyle, ze trzeba buraka upiec, ja pokroilam na mniejsze,zeby szybciej sie upiekl,zawinelam w folie 3 buraki i przy okazji pieczenia frytek pieklam. Az boję sie swojego zakwasu probowac. Jesli nie macie problemu z wynikami badań, to meczyc sie nie trzeba burakami, ja juz bralam zelazo w tamtym roku przy anemi i chyba wole sprobowac inne metody(np.szpinak,brokuly) bo po tabletkach mialam niestety problemy gastryczne :sad:
O jej, a jakie miałaś problemy gastryczne jeśli mogę wiedzieć? Ja biorę Biofer folik i B12 i nic mi się nie dzieje, a bardzo obawiałam się zaparć.
Dziewczyny, mi to serio smakuje [emoji2960][emoji2960][emoji2960][emoji41][emoji41][emoji41] takie słone, lekko gazowane, trochę ogorkami małosolnymi pachnie [emoji28] Zobacz załącznik 929794
No moja krew [emoji23] ja też lubię bardzo.

Do góry