reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Wczoraj miałam usg i badanie przezierności. Zaraz po usg pojechałam na pi ramię krwi na test. A następne usg mam dopiero 29 grudnia. Podobno w laboratorium mi już wszystko wylicza, bo dostanę jakieś 3 kartki w tym jeden wykres. A dzisiaj dostałam wynik białka pappa i hcg wolnej podjednostki. Ale za Chiny ludowe nie umiem tego odczytać
No to nie pomoge. Lekarz musi ci to wszystko zinterpretować.

Jak dobrze ze ja pappe robilam juz przed usg i w dzien usg mialam wyniki i od razu omowione przez lekarza.[emoji57]

A jaki wynik masz hcg na teście?
Takie coś mam ;) ale ponoc z samego wybiku nic nie wyczystasz dopiero ze skorygowanego i to w polaczeniu z tymi ryzykami
20181210_150349-1.jpeg

Załączniki

• 20181210_150349-1.jpeg
    20181210_150349-1.jpeg
    9,3 KB · Wyświetleń: 307
No to nie pomoge. Lekarz musi ci to wszystko zinterpretować.

Jak dobrze ze ja pappe robilam juz przed usg i w dzien usg mialam wyniki i od razu omowione przez lekarza.[emoji57]
No to na pewno duzy plus. Ja do srody jakoś dam rade. Chociaż wlasnie jakos mocno się już tym nie przejmuje. W zasadzie pappa to nie wszystko. Jest tyle roznych rzeczy, ze doslownie wszystko sie moze przydazyc. Mi mialy te badania pokazac czy z ukladem moczowym wszystko ok. Jednak lekarz byl jakiś nienormalny to nie zrobił jak nalezy usg. Mysle, ze w srode lekarz nadrobi :)

To chyba nic nie wymyślę. Muszę czekać na wyniki w czwartek, albo w piątek a jak dostanę wynik to mam dzwonić do doktorka. W pierwszej ciąży nie robiłam pappa i na diabła mi to teraz było.. Tylko się denerwuje.:D

Mi Pappa wyszła 3,11
A hcg 65 ng/ml

Tyle tylko dzisiaj dostałam.

No to na pewno duzy plus. Ja do srody jakoś dam rade. Chociaż wlasnie jakos mocno się już tym nie przejmuje. W zasadzie pappa to nie wszystko. Jest tyle roznych rzeczy, ze doslownie wszystko sie moze przydazyc. Mi mialy te badania pokazac czy z ukladem moczowym wszystko ok. Jednak lekarz byl jakiś nienormalny to nie zrobił jak nalezy usg. Mysle, ze w srode lekarz nadrobi :)

A NT jakie Ci wyszło?

To chyba nic nie wymyślę. Muszę czekać na wyniki w czwartek, albo w piątek a jak dostanę wynik to mam dzwonić do doktorka. W pierwszej ciąży nie robiłam pappa i na diabła mi to teraz było.. Tylko się denerwuje.:D

Mi Pappa wyszła 3,11
A hcg 65 ng/ml

Tyle tylko dzisiaj dostałam.
Ja mialam cos takiego
Wolna podjednostka beta hcg 26,120 IU/I co odpowiada 0,5603MoM
Pappa A 0,620 UI/l co odpowiada 0,3866MoM.
Szukalam na necie interpretacji ale lepiej samemu tego nie robić, lekarz bedzie wiedzieć co i jak[emoji6]

@Pianistka1991

Ja nie robilam tych badan, skoro usg wyszlo prawidlowo , dokladnie tylko stres i nic wiecej, u Ciebie tez usg bylo super, gdyby bylo cos na rzeczy to lekarz już by to zauwazyl , przemysl wszystko ale na Twoim miejscu odpuściłabym...i tez czytalam o tym ze sie dopiero kieruje na te inwazyjne badanie jak wynik jest 1:300 !

Trzymaj sie :)

reklama
Ja mialam cos takiego
Wolna podjednostka beta hcg 26,120 IU/I co odpowiada 0,5603MoM
Pappa A 0,620 UI/l co odpowiada 0,3866MoM.
Szukalam na necie interpretacji ale lepiej samemu tego nie robić, lekarz bedzie wiedzieć co i jak[emoji6]

To moje wyniki nawet nie w przeliczeniu na te Mom są wyższe od Twoich i to dużo. Ciekawe jak to się ma do usg skoro na usg wszystko było idealnie to jakie są szanse że pappa wyjdzie źle?

Do góry