reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
To moje wyniki nawet nie w przeliczeniu na te Mom są wyższe od Twoich i to dużo. Ciekawe jak to się ma do usg skoro na usg wszystko było idealnie to jakie są szanse że pappa wyjdzie źle?
Kochana nie myśl o tym [emoji6] lekarz ci to zinterpretuje [emoji6] sama nic nie wymyslisz [emoji6] a tylko sie zestresujesz i naczytasz niewiadomo czego [emoji6]
Mi po pappie i usg czyli ryzyko skorygowane wyszly baaardzo male wiec pewnei i u ciebie bedzie podobnie [emoji6]

Hej kobietki!
Ratunku, od rana męczy mnie uporczywe uczucie swędzenia w okolicach intymnych... Obawiam się że to nie zwykle zapalenie pęcherza bo nie mam typowych objawów a kilkukrotnie już przechodził je więc wiem jak to wygląda. Póki co tylko świąd mi doskwiera, brak upławów, bólu brzucha czy czegokolwiek. Jakiś domowy sposób zanim udam się do lekarza? [emoji24]

Mam podwyższone ryzyko zespołu Downa, z wieku wychodzi 1:1200, a mi wyszło 1:900. Niby niskie ale pani doktor poleciła aminopunkcję. Nie wiem co mam robić, bardzo się boję i próbuje skontaktowac z moim ginekologiem żeby mi doradził. Na amino jestem umówiona 18.12...
Ryzyko nie jest duże...myślisz o tej amnio??

Hej kobietki!
Ratunku, od rana męczy mnie uporczywe uczucie swędzenia w okolicach intymnych... Obawiam się że to nie zwykle zapalenie pęcherza bo nie mam typowych objawów a kilkukrotnie już przechodził je więc wiem jak to wygląda. Póki co tylko świąd mi doskwiera, brak upławów, bólu brzucha czy czegokolwiek. Jakiś domowy sposób zanim udam się do lekarza? [emoji24]
Właśnie mam to samo, dzisiaj się zaczęło a wizytę u położnej mam w przyszłym tygodniu. Zastanawiam się czy lactovaginal w globulkach pomoze.

Witam wszystkie przyszłe mamy;) Od jakiegoś czasu głównie sobie Was podczytuje, teraz postanowiłam się odezwac;) Mam na imię Paulina i termin na 30 czerwca. Obecnie według usg mam 11t4d, i termin przesuwa się na 27 czerwca Dokładniej pewnie dowiem się w sobotę, kiedy będę mieć usg prenatalne;)

Cześć i gratulacje:)

reklama
Mam podwyższone ryzyko zespołu Downa, z wieku wychodzi 1:1200, a mi wyszło 1:900. Niby niskie ale pani doktor poleciła aminopunkcję. Nie wiem co mam robić, bardzo się boję i próbuje skontaktowac z moim ginekologiem żeby mi doradził. Na amino jestem umówiona 18.12...

Hmmm, to nie jest bardzo wysokie ryzyko. Rozumiem Twój stres, obowiazkowo podpytaj swojego ginekologa co powinnaś zrobić i musisz pamiętać, ze amniopunkcja jednak jest inwazyjna i może zrobić krzywdę dzieciątku. To oczywiście nie musi się zdarzyć. Musicie sami z mężem podjąć decyzje co chcecie s związku z tym zrobić.

Do góry