reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
To moje wyniki nawet nie w przeliczeniu na te Mom są wyższe od Twoich i to dużo. Ciekawe jak to się ma do usg skoro na usg wszystko było idealnie to jakie są szanse że pappa wyjdzie źle?
Kochana nie myśl o tym [emoji6] lekarz ci to zinterpretuje [emoji6] sama nic nie wymyslisz [emoji6] a tylko sie zestresujesz i naczytasz niewiadomo czego [emoji6]
Mi po pappie i usg czyli ryzyko skorygowane wyszly baaardzo male wiec pewnei i u ciebie bedzie podobnie [emoji6]

Hej kobietki!
Ratunku, od rana męczy mnie uporczywe uczucie swędzenia w okolicach intymnych... Obawiam się że to nie zwykle zapalenie pęcherza bo nie mam typowych objawów a kilkukrotnie już przechodził je więc wiem jak to wygląda. Póki co tylko świąd mi doskwiera, brak upławów, bólu brzucha czy czegokolwiek. Jakiś domowy sposób zanim udam się do lekarza? [emoji24]

Mam podwyższone ryzyko zespołu Downa, z wieku wychodzi 1:1200, a mi wyszło 1:900. Niby niskie ale pani doktor poleciła aminopunkcję. Nie wiem co mam robić, bardzo się boję i próbuje skontaktowac z moim ginekologiem żeby mi doradził. Na amino jestem umówiona 18.12...
Ryzyko nie jest duże...myślisz o tej amnio??

Hej kobietki!
Ratunku, od rana męczy mnie uporczywe uczucie swędzenia w okolicach intymnych... Obawiam się że to nie zwykle zapalenie pęcherza bo nie mam typowych objawów a kilkukrotnie już przechodził je więc wiem jak to wygląda. Póki co tylko świąd mi doskwiera, brak upławów, bólu brzucha czy czegokolwiek. Jakiś domowy sposób zanim udam się do lekarza? [emoji24]
Właśnie mam to samo, dzisiaj się zaczęło a wizytę u położnej mam w przyszłym tygodniu. Zastanawiam się czy lactovaginal w globulkach pomoze.

Witam wszystkie przyszłe mamy;) Od jakiegoś czasu głównie sobie Was podczytuje, teraz postanowiłam się odezwac;) Mam na imię Paulina i termin na 30 czerwca. Obecnie według usg mam 11t4d, i termin przesuwa się na 27 czerwca Dokładniej pewnie dowiem się w sobotę, kiedy będę mieć usg prenatalne;)

Cześć i gratulacje:)

reklama
Mam podwyższone ryzyko zespołu Downa, z wieku wychodzi 1:1200, a mi wyszło 1:900. Niby niskie ale pani doktor poleciła aminopunkcję. Nie wiem co mam robić, bardzo się boję i próbuje skontaktowac z moim ginekologiem żeby mi doradził. Na amino jestem umówiona 18.12...

Hmmm, to nie jest bardzo wysokie ryzyko. Rozumiem Twój stres, obowiazkowo podpytaj swojego ginekologa co powinnaś zrobić i musisz pamiętać, ze amniopunkcja jednak jest inwazyjna i może zrobić krzywdę dzieciątku. To oczywiście nie musi się zdarzyć. Musicie sami z mężem podjąć decyzje co chcecie s związku z tym zrobić.

Do góry