reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Ja jestem dziwna, ale nie lubie innego sposobu czytania niz tradycyjna książka. Kiedys próbowałam. Jak bylam ma erasmusie to pol roku tak czytalam, ale sie nje przekonalam.

reklama
Ja jestem dziwna, ale nie lubie innego sposobu czytania niz tradycyjna książka. Kiedys próbowałam. Jak bylam ma erasmusie to pol roku tak czytalam, ale sie nje przekonalam.
To widocznie tez jestem dziwna w takim razie [emoji14] nie przemawia do mnie inna forma jak normalna ksiazka [emoji106]

W ogole kupilam tz mamie dwie ksiazki na swieta na prezent, jeszcze dwie rzeczy musze dokupic ale przynajmniej z tym nie mialam problemu bo gust czytelniczy mamy taki sam [emoji14]
Dostanie "Córeczka" i "Nigdy nie zapomnisz" Kathryn Croft [emoji14]

To widocznie tez jestem dziwna w takim razie [emoji14] nie przemawia do mnie inna forma jak normalna ksiazka [emoji106]

W ogole kupilam tz mamie dwie ksiazki na swieta na prezent, jeszcze dwie rzeczy musze dokupic ale przynajmniej z tym nie mialam problemu bo gust czytelniczy mamy taki sam [emoji14]
Mojej mamie w tym roku kupiłam czytnik e-booków, też na początku nie mogła przywyknąć,a teraz czyta tylko na czytniku ;)

Ja wlasnie nie mam pomyslu na prezent. Na mikolajki dostal plyte teraz tez chyba kupie mu jakies plyty + moze jakis sweterek ;)

Na chłopski rozum to ryzyko wcale nie jest duże... jedno na 900 dzieci urodzi sie chore...
Zapisalam sie tez na forum lipcowek 2019 i tam jedna dziewczyna napisala ze w tej ciąży nie zdecydowala sie na test pappa bo wlasnie w pierwszej ciąży wyszlo jej podwyzszone ryzyko zespołu downa a dziecko urodziło sie zupelnie zdrowe a ona biedna stresowala sie cała ciążę.
Pamiętaj ze Pappa to tylko statystyka a statystycznie to ja i moj pies mamy po 3 nogi ;)
Co do amniopunkcji to musisz pamietac ze jest to badanie inwazyjne...niesie za sobą pewne ryzyko...musisz to dobrze przemyśleć.
Ja bym nie robila...ale ja pappy tez nie robie bo uważam ze to niepotrzebny stres.
Jeśli na usg jest wszystko ok to musisz byc dobrej mysli!!!!

Moja znajoma też robiła test pappa i wyszło jej bardzo duże ryzyko zespołu Downa (już nie pamiętam jakie ale jak jej gin zobaczyła wyniki to zadzwoniła do niej o godzinie 21 żeby to powiedzieć), biedna całą ciążę chodziła zestresowana a urodził się całkowicie zdrowy chłopczyk który w tej chwili skończył już 2 latka.

Moja znajoma też robiła test pappa i wyszło jej bardzo duże ryzyko zespołu Downa (już nie pamiętam jakie ale jak jej gin zobaczyła wyniki to zadzwoniła do niej o godzinie 21 żeby to powiedzieć), biedna całą ciążę chodziła zestresowana a urodził się całkowicie zdrowy chłopczyk który w tej chwili skończył już 2 latka.
Moja znajoma tez miala podobny przypadek. Teraz tez jest w ciazy i pappy nie robi

Ja wlasnie nie mam pomyslu na prezent. Na mikolajki dostal plyte teraz tez chyba kupie mu jakies plyty + moze jakis sweterek ;)
My z tz nie robimy sobie nawzajem prezentow [emoji6]
Tylko dla mlodego, tz mamie (mam juz książki i jeszcze cos do tego musze wymyślić ale to potrzebuje przejsc sie po sklepach [emoji6]) i taty (dla niego juz mamy dosc drogi i dobry alko w takiej fajnej drewnianej szkatulce) [emoji6]

reklama
Odczytuje sie tak ze Np ryzyko 1:1300 jest mniejsze od 1:500. W pierwszym przypadku oznacza ze 1 kobieta na 1300 urodzi chore dziecko a w drugim ze 1 na 500 czyli to ryzyko jest wieksze.

Ja mialam podstawowe takie :
T21 1:1062
T18 1:2621
T13 1:8215

A skorygowane wszystkie wyszly.mi <1:20000
Też robiłaś badanie w diagnostyce?

Do góry