reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Wczoraj miałam usg i badanie przezierności. Zaraz po usg pojechałam na pi ramię krwi na test. A następne usg mam dopiero 29 grudnia. Podobno w laboratorium mi już wszystko wylicza, bo dostanę jakieś 3 kartki w tym jeden wykres. A dzisiaj dostałam wynik białka pappa i hcg wolnej podjednostki. Ale za Chiny ludowe nie umiem tego odczytać
No to nie pomoge. Lekarz musi ci to wszystko zinterpretować.

Jak dobrze ze ja pappe robilam juz przed usg i w dzien usg mialam wyniki i od razu omowione przez lekarza.[emoji57]

A jaki wynik masz hcg na teście?
Takie coś mam ;) ale ponoc z samego wybiku nic nie wyczystasz dopiero ze skorygowanego i to w polaczeniu z tymi ryzykami
20181210_150349-1.jpeg

Załączniki

• 20181210_150349-1.jpeg
    20181210_150349-1.jpeg
    9,3 KB · Wyświetleń: 309
No to nie pomoge. Lekarz musi ci to wszystko zinterpretować.

Jak dobrze ze ja pappe robilam juz przed usg i w dzien usg mialam wyniki i od razu omowione przez lekarza.[emoji57]
No to na pewno duzy plus. Ja do srody jakoś dam rade. Chociaż wlasnie jakos mocno się już tym nie przejmuje. W zasadzie pappa to nie wszystko. Jest tyle roznych rzeczy, ze doslownie wszystko sie moze przydazyc. Mi mialy te badania pokazac czy z ukladem moczowym wszystko ok. Jednak lekarz byl jakiś nienormalny to nie zrobił jak nalezy usg. Mysle, ze w srode lekarz nadrobi :)

To chyba nic nie wymyślę. Muszę czekać na wyniki w czwartek, albo w piątek a jak dostanę wynik to mam dzwonić do doktorka. W pierwszej ciąży nie robiłam pappa i na diabła mi to teraz było.. Tylko się denerwuje.:D

Mi Pappa wyszła 3,11
A hcg 65 ng/ml

Tyle tylko dzisiaj dostałam.

No to na pewno duzy plus. Ja do srody jakoś dam rade. Chociaż wlasnie jakos mocno się już tym nie przejmuje. W zasadzie pappa to nie wszystko. Jest tyle roznych rzeczy, ze doslownie wszystko sie moze przydazyc. Mi mialy te badania pokazac czy z ukladem moczowym wszystko ok. Jednak lekarz byl jakiś nienormalny to nie zrobił jak nalezy usg. Mysle, ze w srode lekarz nadrobi :)

A NT jakie Ci wyszło?

To chyba nic nie wymyślę. Muszę czekać na wyniki w czwartek, albo w piątek a jak dostanę wynik to mam dzwonić do doktorka. W pierwszej ciąży nie robiłam pappa i na diabła mi to teraz było.. Tylko się denerwuje.:D

Mi Pappa wyszła 3,11
A hcg 65 ng/ml

Tyle tylko dzisiaj dostałam.
Ja mialam cos takiego
Wolna podjednostka beta hcg 26,120 IU/I co odpowiada 0,5603MoM
Pappa A 0,620 UI/l co odpowiada 0,3866MoM.
Szukalam na necie interpretacji ale lepiej samemu tego nie robić, lekarz bedzie wiedzieć co i jak[emoji6]

@Pianistka1991

Ja nie robilam tych badan, skoro usg wyszlo prawidlowo , dokladnie tylko stres i nic wiecej, u Ciebie tez usg bylo super, gdyby bylo cos na rzeczy to lekarz już by to zauwazyl , przemysl wszystko ale na Twoim miejscu odpuściłabym...i tez czytalam o tym ze sie dopiero kieruje na te inwazyjne badanie jak wynik jest 1:300 !

Trzymaj sie :)

reklama
Ja mialam cos takiego
Wolna podjednostka beta hcg 26,120 IU/I co odpowiada 0,5603MoM
Pappa A 0,620 UI/l co odpowiada 0,3866MoM.
Szukalam na necie interpretacji ale lepiej samemu tego nie robić, lekarz bedzie wiedzieć co i jak[emoji6]

To moje wyniki nawet nie w przeliczeniu na te Mom są wyższe od Twoich i to dużo. Ciekawe jak to się ma do usg skoro na usg wszystko było idealnie to jakie są szanse że pappa wyjdzie źle?

Do góry