reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Ja po kilku latach przekonalam się do Kindla, jednak wygoda i mały rozmiar, no i mam tam setki książek zawsze pod ręką. Oczywiście czytam i kupuję też papierowe ale już nie tak często.

Mi pobrali krew wczoraj wieczorem i dostałam już jakieś wyniki na stronie. Ale nie mam obliczonego tego ryzyka i nie mam wykresu. Da się coś odczytać z tych wstępnych wyników pappa i hcg wolnej podkednostki?
To musi lekarz robiacy badanie usg prenatalne wrzucic u siebie do komputera w specjalny program i to mu dopiero obliczy wszystkie ryzyka.
Samemu nic z tego nie wyczytasz.
Kiedy masz usg ?

Chyba juz skorygowane, bo ogolnie na kartce mam tez wyniki pappy. Nie mam wlasnie rozpisanego tak jak wy. Dzisiaj poataram się umówić do lekarza. Chociaż wydaje mi sie, ze jest ok bo inaczej wynikow by mi nie dali tylko skierowalli do genetyka. Ryzyka wygladaja na niskie

Nic się nie stresuj, jest na pewno dobrze. Ale to lekarz Ci zinterpretuje:)

Mi pobrali krew wczoraj wieczorem i dostałam już jakieś wyniki na stronie. Ale nie mam obliczonego tego ryzyka i nie mam wykresu. Da się coś odczytać z tych wstępnych wyników pappa i hcg wolnej podkednostki?
Oo ja mam właśnie wyniki z diagnostyki z tym wykresem. Czyli pewnie Tobie dojda jeszcze interpretacje lekarza. I dostaniesz cos podobnego jak ja

To musi lekarz robiacy badanie usg prenatalne wrzucic u siebie do komputera w specjalny program i to mu dopiero obliczy wszystkie ryzyka.
Samemu nic z tego nie wyczytasz.
Kiedy masz usg ?

Wczoraj miałam usg i badanie przezierności. Zaraz po usg pojechałam na pi ramię krwi na test. A następne usg mam dopiero 29 grudnia. Podobno w laboratorium mi już wszystko wylicza, bo dostanę jakieś 3 kartki w tym jeden wykres. A dzisiaj dostałam wynik białka pappa i hcg wolnej podjednostki. Ale za Chiny ludowe nie umiem tego odczytać

reklama
Do góry