reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Dobry wieczor!
Straszne choróbsko mnie dopadła, nos zatkany w 100%, goraczka, chrypa, kaszel (brzuch mnie na dole boli). A tu sama w chacie. Krew mi właśnie z nosa poszla, nie wiem czy z osłabienia bo bić nie jem czy od kataru. Tż nie ma 3 dzień, nie odzywa się, ja też nie. Nie wiem gdzie jest, sądzę, że u teściowej, choć mówiła mi, że nie.

Oby młoda się w nocy nie budziła.
Oj biedna :( Gnojek jeden juz dawno powinien przyjść i przepraszac!
Moze z oslabienia i z nerwów ta krew.

reklama
Kurde, no zaraz przestanę wchodzić na to forum! Co za badziewie! Nic nie widać tylko te zasrane emotki.
Mnie też to strasznie wkurza, posty przez to gigantyczne, najgorsze te małpy

A nie miałaś przypadkiem stosu swoich? :-D :-D :-D Drażnię się :p Mam obiecane od koleżanki ubranka po synku (paczka z rozm 62 już sie na pakuje) a i tak szukam na olx dla dziewuszki. Mam nadzieję, że za 2tyg poznam płeć :-)

Dziewczyny, które chustuja...macie kurtki do chustowania? Do tej pory nie nosilam jakos bardzo dużo w chuscie...więc nie mialam specjalnej kurtki/bluzy. Teraz zaczynam się zastanawiać. Bo jednak plaża blisko-chustowac będziemy sporo, bo lubimy dużo spacerować po plaży; w październiku jak zacznie się robić chłodniej to mała będzie mieć 4m-ce...i tak zastanawiam się nad kurtka typu parka. Znalazlam nawet w spoko cenie (110-120zl) na olx z możliwością rozszerzenia z boku- na czas ciąży oraz z dokladana wkładka dla dziecka na czas chustowania. Z firmy Bon Prix. Co sądzicie? Wszelkie uwagi i sugestie mile widziane.
Wejdź sobie na forum chusty.info, takim jest chustostragan i można używane polary i kurtki kupić bardzo dobrze jakości, sprawdzone a dużo taniej, ja sama nie używałam wiec nickonkretnego nie polecę ale tam możesz poczytać i popytać no i kupić

Witam się i ja, niestety od wtorku wieczorem ze szpitala. Znowu pojawił się atak kołki nerkowej a przy okazji mam już wyniki krzywej i nie wyglada to dobrze. Na czczo mam 117,7 po godzinie 200 a po dwóch zaledwie 60. Dzisiaj konsultacja diabetologiczna i zobaczymy co mi powiedza :(
Zdrówka kochana

Ja już po badaniu prenatalnymi.Wszystko w porządku :Ddziecko ma 6,5cm, 12,6tyg ciąży. Data porodu 7 czerwiec.
No i lekarz się skłania ku chłopczykowi! :):):) ale jak wiadomo to jeszcze loteria, ale ulga ogromna. Zdjęcia nie wklejam bo mało co widać.
Super, świetne wieści

Nie musisz płacić kuroerowi:)
Nie spotkałam się z tym, żeby kurier pozwolił otworzyć paczkę przed zapłatą

Uff ja już po
Dzidzia starsza na usg bo 12+5 a wg om 12+1
Fikał strasznie i jest chłopakiem :) zapytalam dr czy jest bardziej chlopcem czy dziewczyna to powiedział najpierw, że bardziej chlopiec, pogrzebal i mówi ooo no bardziej, bardziej :)

Dostalam skierowanie na prenatalne do szpitala i umowilam się z lekarzem na jutro w szpitalu. Skierowanie ze wzgledu na wade nerek u starszego :)
Super, gratuluję synusia

A w ogóle dziewczyny zdziwiłam się bo mój lekarz prywatnie orzyjmuje a dzisiaj dal mi skierowanie na prenatalne i mam sie zgłosić do szpitala. Dziwne bo zazwyczaj jak ma sie skierowanie z wizyty prywatnej to na nfz nie mozna iść i tak zglupialam trochę...
Jeśli są wskazania to zawsze tak jest, ja też prywatnie chodzę a ze względu na wiek dostałam skierowanie i umowilamsie w szpitalu na NFZ

A no w najprostrzym tłumaczeniu dwie macice symetryczne z jedna szyjka. Taki gratis :)
Napisałam ci na priv o dziewczynie, która ma dwie macice

Cooo? To jak on się brudził? :) Moja córka jak była noworodkiem to mogła w sumie cały dzień w jednym chodzić. :D
Moja córka ulewala często a jak kupę zrobiła to całe plecy uwalone i tak kilka razy dziennie :D wiec u mnie też nieraz kilkanaście zestawów ubrudzone ;)

Aaaa nie chwaliłam się! Dziś dostałam wyniki pappa i są idealne! Oczywiście nikt mi nie da 100% gwarancji ale wg lekarza wszystko jest super
Świetne wiadomości

Dziewczyny czy któraś z Was odczuwa lekkie ullucia wewnątrz pochwy?? Tak jakby na szyjce ? Ja już je czuje od 3 dni zaczynam się niepokoić
Kilka razy tylko mi się zdarzyło, kojarzą mi się bardziej z późniejszym okresem, kiedy dziecko jest duże i naciska na szyjkę, ale w sumie nie jestem lekarzem to mogę się mylić

Nadrobilam ale ciężko było, załatwiałam dzisiaj różne sprawy na mieście i nie miałam czasu usiąść ani na chwilę, jeszcze popołudniu zebranie w szkole i dopiero mam chwile dla siebie
Idę jeszcze coś zjeść bo zglodnialam i zaczyna mnie mdlic znowu, a do tego ta koszmarna zgaga mnie męczy, miałam zrobić badania w tygodniu ale nie dam rady tyle na czczo wytrzymać, musiałabym zawieźć dzieciaki do szkoły i przedszkola i dopiero jechać na badania, a to za długo, wiec dopiero w sobotę podjadę, a tam wtedy straszne kolejki, będę musiała z przywilejów skorzystać i tyle, inaczej padne tam albo będę rz*gać

Tak przy okazji to mam zrobić próby watrobowe ale bilirubine robiłam miesiąc temu wiec nie musze, na pewno alat i aspat, ale co jeszcze do tego wchodzi? Któraś wie?

@Vivienne 1 wszystkiego najlepszego kochana, sto lat

Dziewczyny a mam do was pytanie.. Cy któraś z was ma po kąpieli wysypke ?? "czasami pojawia się w ciągu dnia później znika.. Głównie na udach i brzuszku..

Ja mdłosci wgl nie mam, za to ciagle przeziebiona jestem...zapalenie zatok do srody na zwolnieniu mam nadzieje ze przejdzie bo inaczej musi mi dac antybiotyk a przecież nie moge.
Też byłam przeziębiona i do tej pory mam lekki katar. U mnie pomogły herbaty owocowe malinowe z cytryną, pastylki na gardło i proszek dla ciężarnych :) No i oczywiście mleko z miodem.

reklama
Do góry