reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Też byłam przeziębiona i do tej pory mam lekki katar. U mnie pomogły herbaty owocowe malinowe z cytryną, pastylki na gardło i proszek dla ciężarnych :) No i oczywiście mleko z miodem.
Herbatki pije, co do pastylek to staram sie zadnych lekow nie brac bo troche sie boje...a mleka niestety nie lubie [emoji1787]

reklama
To cieszyć się trzeba:)))

Dziewczyny, a podpowiedzcie mi czym i czy w ogóle nawilżanie buźki swoich dziesiątek? Mój synek ma ogólnie nawilżona skore, ale na policzkach taka jakby lekko przesuszona i wypieki zaczęły się od czasu do czasu robić:/. Wiem, ze teraz chłodniej i to jest ze sobą powiązane,ale czy w domu np po kąpieli nawilżacie buziaki dzieciom? Szczególnie tym mniejszym, tak do 1.5, 2 lat? Szlyszalam, ze na spacery dobra jest mustella w sztyfcie i bardzo wygodna w uzyciu( używałam nivea baby na każda pogodę ale oczywiście gdzieś zgubiłam i chwilowo przed wyją jem z domu niczym się nie smarujemy na twarzy)
My smarujemy a i tak wyszly właśnie teraz na policzkach takie brzydkie plamy. Mamy krem z tołpy bodajze dla dzieci. Teraz przerzucam się na emolient. Smaruje zawsze przed wyjsciem i w domu już teraz częściej skoro sie pojawily te wypieki

Babydream na wiatr i zimno...ale to jak wychodzimy na spacer. Ostatnio mieliśmy problem w okolicy warg-syn chyba w przedszkolu musiał oblizac/podraznic tam skórę, a potem spacer na mrozie i miał czerwona i suchą skórę w okolicy ust. 2dni posmarowalam mu alantanem i przeszło.
Jak był mniejszy to używałam w sumie tylko olejku z migdałów. Jestem minimalistka w kwestii kosmetyków dla dzieci ;-) Na początku zero mydlo, płynów, szamponow...tylko olejek po kąpieli ;-)
U nas tez bylo bez kosmetyków :)
Jedynie nadmanganian potasu czasami do kapieli a tak to tylko woda i ew. Jak miałam njakies sciagniete mleko to dolewalam.
Pozniej tylko smarowalam kremem w ramach masazu po kąpieli

Ja tez długo bez jedzenia nie moge rano wytrzymać. Na szczesciw osatnio mialam skierowanie na te nadania na które nie musialam byc na czczo. A co do kolejek. To wpadam w piatek do przychodni o 6.50 od 7 przyjmuja material do badan. Masakra ile ludzi chyba z 30. Ale u nas pobiera sie bilecik z automatu i jest opcja "pobranie krwi " i "uprzywilejowani" w tym kobiety w ciąży no i byłam 2. Dobrze ze tak zrobili bo przynajmniej nie trzeba sie wpychac i mówić że jest sie w ciąży chociaż jeszcze nawet nie widac brzucha [emoji6]

reklama
Hej dziewczyny!
Dzisiaj w nocy spac nie moglam. Ciągle mnie jakies koszmary wybudzaly. Chyba jednak boję się tych prenatalnych.
Śniło mi sie ze pappa wyszla zle i lekarz do mnie na fb pisał.
Eh za godz muszę wyjść a my w proszku i dopiero wstajemy.

Do góry