reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Moze nie do mnie pytanie, ale mialam z moim młodym podobnie. Budził sie xo chwile w nocy i poszlam do lekarza...
Lekarka powiedziala, ze im bedzie bardziej śpiący tym gorzej będzie spać :) nie moglam w to uwierzyc. Jednal okazalo soe ze to prawda. Jak synek zrobi sobie druga drzemke nawet ok 18 to lepiej spi w nocy. Zasypia zawsze ok 20-21. No i u nas musi byc najedzony.

Mi tez młody ok 20-21 maksymalnie zasypiał, ale ostatnio przechodzi samego siebie, chodzi spac po 22, a ja już nie wiem jak go wcześniej położyć spac:///

reklama
Cześć dziewczyny... Co do spania dzieci nasz pierworodny od pierwszej nocy 2 pobudki na jedzonko po 3 miesiącach 1 a jak skończył 6 Msc przesyłał całe noce.. Ale zaczęły się ząbki noce gorsze ale brakuje nam dwóch 5 chociaż gorne mu wszyle bezobjawowo więc może z dolnymi będzie ok:).. Jak skończyl 14msc odrzucił smoczek a jak mial 15msc poszedł na nowe łóżko do swojego pokoju i czasami mąż się śmieje że on teraz spi jak król :) ale fakt od tej pory śpi o wiele spokojniej i dłużej :) oby to drugie było takie samo :)

Mi tez młody ok 20-21 maksymalnie zasypiał, ale ostatnio przechodzi samego siebie, chodzi spac po 22, a ja już nie wiem jak go wcześniej położyć spac:///
Sprobuj go zmeczyc fizycznie ale bez przebodzcowania. Nam terapeutka integracji sensorycznej zalecila zeby orzed snem właśnie Ignas mial jakies zadania silowe np taczka, noszenie ciezarow.

MagdaTZ
Ile razy w ciągu dnia śpi Twoja młoda? I ile razy w nocy się budzi? Bo ja już mam dosyć pobudek co chwile, wiem zw każde dziecko inaczej, ale może jakoś jak za dnia zrobię mu mniej drzemek noce będą spokojniejsze? Jak myślisz? Czy ty nie ingerowałas?
Powiem Ci, że moja młoda jest takim sppkojnym dzieckiem a problemy ze spaniem nie miała nawet jak zęby wychodziły. Śpi w dzień 2 x 1,5h drzemka o 10 i 14. O 18 kąpiel, mleko i ok 19 zasypia w łóżeczku i śpi do 6.30-7. Czasem jak coś się przyśni to wstane dam smoczek i dalej śpi. Za to syn do spania był okropny. Spał od 23 do 5 a w dzien jedna drzemka 30 min i jeszcze na rękach trzeba było lulać. Niestety dużo zależy jaki egzemplarz się trafi...

reklama
Tak, ma 11 miesięcy.
Wiesz ja te noce przeżyje, tylko wychodzą mu teraz zabki i to pewnie jest przyczyna:/ dodatkowo ten zatkany nosek mu nie pomaga, a za nic w nocy sam z siebie nie da tego kataru odciągnąć i mamy mała walkę. Później oczywiście płacz i ciężko go ułożyć z powrotem do snu. Na nieszczęście to nasz początek z ząbkami, bo dopiero 3 jedynka się wybija. Także chyba trochę bólu i męki przede mną i Julkiem:/

Dziewczyny odkryłam świetny peeling enzymatyczny, mi pomaga na te problemy skórne, które w ciąży wyskoczyły. Jak macie ochotę to sprawdźcie u Was jak się sprawdza. Pachnie obłędnie:))))
Tylko podczas pierwszej aplikacji Milan mocne uczucie szczypania skory, ale wyszło bez żadnych podrażnień.
Mamusie w ciąży i karmiące mogą używać. Tylko trzeba pamiętać, ze maksymalnie 2 razy w tygodniu i finitoZobacz załącznik 919079
Moja córcia ma już 8 zębów i z żadnym nie.było problemów. A jak w dzień za mało pośpi to nie dość, że jest marudna to w.nocy robi cyrki, także póki.potrzebuje ma dwie drzemki.

Do góry