reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Cześć dziewczyny. Wczoraj po prenatalnych nie miałam już siły napisać. Wkurzyłam się tylko bo siedziałam i 3 godziny zleciały, a moje usg trwało może z 3 minuty. Dziecko było tak ułożone, że tylko kregosłup było widać. I napisali mi w opisi, że płód trudno do oceny, ze względu na ułożenie. 6.12 mam wyniki z krwi. Mam mieszane uczucia. Serduszko bije 153 na min. i mierzy 6.36 cm.
I nic nie pomierzyl nie sprawdził dokladnie, przeziernosc karku, nosek ? Nic ??
No nie wierzę ze mozna tak olac badanie [emoji35]
Współczuję ci tez bym sie wkurzyla..

A ja przed chwilą malo na zawal nie zeszlam....[emoji33] patrzę na tel a tu z przychodni gdzie robie prenatalne dzwonią... juz w glowie scenariusz ze z pappa jest cos nie tak... ale oni tylko chca mi przesunac usg z wtorku na czwartek...
Eh nie wiem co robić... chcialabym miec to szybciej za sobą... powiedzialam ze oddzwonie popołudniu jak bede wiedziec czy tz bedzie mógł jednak w czwartek a nie wtorek wziac wolne...chociaż wiem ze on moze w kazdej chwili miec wolne to jednak musze sie zastanowic...

reklama
Cześć dziewczyny. Wczoraj po prenatalnych nie miałam już siły napisać. Wkurzyłam się tylko bo siedziałam i 3 godziny zleciały, a moje usg trwało może z 3 minuty. Dziecko było tak ułożone, że tylko kregosłup było widać. I napisali mi w opisi, że płód trudno do oceny, ze względu na ułożenie. 6.12 mam wyniki z krwi. Mam mieszane uczucia. Serduszko bije 153 na min. i mierzy 6.36 cm.
Nie zazdroszczę. Ja liczę, że na tym usg jak najwięcej się dowiem, też bym próbowała gdzie indziej się dostać :(

I nic nie pomierzyl nie sprawdził dokladnie, przeziernosc karku, nosek ? Nic ??
No nie wierzę ze mozna tak olac badanie [emoji35]
Współczuję ci tez bym sie wkurzyla..

A ja przed chwilą malo na zawal nie zeszlam....[emoji33] patrzę na tel a tu z przychodni gdzie robie prenatalne dzwonią... juz w glowie scenariusz ze z pappa jest cos nie tak... ale oni tylko chca mi przesunac usg z wtorku na czwartek...
Eh nie wiem co robić... chcialabym miec to szybciej za sobą... powiedzialam ze oddzwonie popołudniu jak bede wiedziec czy tz bedzie mógł jednak w czwartek a nie wtorek wziac wolne...chociaż wiem ze on moze w kazdej chwili miec wolne to jednak musze sie zastanowic...
Ja bym chyba wolała mieć to szybciej za sobą, niby tylko dwa dni, ale po co umawiają najpierw tak a potem chcą zmieniać

A ja czekam z niecierpliwością na wyniki glukozy w końcu zrobiłam, narazie normalne nie krzywa mam nadzieję, że mnie to ominie. :(
Co do prenatalnych to nie wiem jak Ty ale ja robię jak będę miała 13 tydz więc nie mogłabym przekładać żeby się zmieścić w widelkach. Ja bym powiedziała na Twoim miejscu że nie możesz bo mąż zaplanował już wolne i tyle. ;)

Mam pytanie do mam, które stosowały dietę przy cukrzycy:) czy mogę się napić kakao? Na chudym mleku bez cukru:)?

A ja czekam z niecierpliwością na wyniki glukozy w końcu zrobiłam, narazie normalne nie krzywa mam nadzieję, że mnie to ominie. :(
Co do prenatalnych to nie wiem jak Ty ale ja robię jak będę miała 13 tydz więc nie mogłabym przekładać żeby się zmieścić w widelkach. Ja bym powiedziała na Twoim miejscu że nie możesz bo mąż zaplanował już wolne i tyle. ;)
A ktory ty bedziesz miec dokladnie t+d ?
Ja we wtorek bede miec 12+5 według om a wedlug usg ostatniego 12+4 bo ciągle była roznica jednego dnia. Wiwc w czwartek by wypadalo 13+0 wedlug om a prenatalne moza robic do 13+6.. wiec nie wiem jeszcze...

Wizyte u diabetologa juz mi pzu umówilo tez na wtorek miedzy 15-17 i teraz nie wiem...
Po 15 ju powinismy byc w domu po tych prenatalnych o 13..

Mam pytanie z innej beczki. Czy swędzi Was skóra, może jest bardziej przesuszona? Nie wiazalam tego z ciąża, ale faktycznie od niedawna swedzą mnie uda i łydki uporczywie..
Może być przez ciążę, albo za mało pijesz albo tarczyca. Ja tak miałam jak nie wiedziałam że mam dużą niedoczynność

Może być przez ciążę, albo za mało pijesz albo tarczyca. Ja tak miałam jak nie wiedziałam że mam dużą niedoczynność
Mam Hashimoto. Przyjmuje euthyrox, przed ciąża też już przyjmowalam. Pije wodę i herbaty, ale rzeczywiście wcześniej wody piłam więcej :)

Niestety, miałam to usg w szpitalu gdzie jest masówka. Dodatkowo miałam w prezencie 3 studentów. Mam jeszcze w miescie 2 ginow z certyfikatem, ale u mnie już 13 tydzień, a u nich brak terminów.
Nie wiem z jakiego jestes miasta bo nie pamiętam całej tabelki,ale ja jestem z Poznania i tu zawsze sie znajdzie gdzies jakis termin. Ja umawialam sie tydzien temu i mam termin na 28.11 a napewno są miejsca jeszcze gdzie z dnia na dzien sie umowisz. Ja muszę odwołać u jednego prenatalne bo wybrałam innego lekarza.

reklama
Do góry