reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Zobaczyłam przepis (ze zdjęciami) na kotlety z ziemniaków i kiszonej kapusty...przypomnialo mi sie z jak kiedyś takie jadłam i teraz mam ślinotok :p Ziemniaki mam, jadąc po syna kupię kapustę :-D :p A do kotletów sałata+pomidorki+oliwki. Mniam!
A jak robisz takie kotlety? ;)

reklama
Ja mam pytanie mam nadzieję że juz się nie przewinęło czy stosujecie juz jakieś kremy/balsamy przeciw rozstępom na brzuchu i piersiach? Czy któraś z Was może na podstawie wcześniejszych doświadczeń polecić jakieś dobre specyfiki?
Ja stosuje Palmers. Stosowałam w pierwszej ciąży i nie pojawił się ani jeden rozstęp. Chociaż nie wiem czy to zasługa balsamu czy genów. ;)

Cześć dziewczyny, wstałam dzisiaj w nocy siku chyba z 6 razy... z utęsknieniem czekam na 2 trymestr (napisałam "semestr" i musiałam poprawić, to chyba znak, że jednak muszę iść w tej szkole na zwolnienie [emoji23][emoji23][emoji23]) i po cichu liczę, że prześpię w nim jakąś noc bez przerw. Przecież to ostatnie takie miesiące [emoji39]
Akurat z sikaniem w drugim trymestrze nie jest lepiej. :D Macica będzie uciskała coraz bardziej.

Ja stosuje Palmers. Stosowałam w pierwszej ciąży i nie pojawił się ani jeden rozstęp. Chociaż nie wiem czy to zasługa balsamu czy genów. ;)
W pierwszej ciąży wszytsko było super...aż w 9miesiącu nagle w jedną noc "spękał" mi cały brzuch :-\ W kolejnej ciąży nie dorobilam się dodatkowych rozstępów.
Teraz smaruje się kremem z babydream dla mam. Ładnie nawilża, skład ok (lubię kosmetyki z tej serii za brak parabenow, olejów mineralnych itp), skóra dobrze reaguje (mam wrażliwą, naczynkowa i skłonną do zaczerwien, krostek).
Oprócz rozstępów na brzuchu mam też je w wielu innych miejscach (po zrzuceniu ponad 15kg gdy miałam 15-16lat)...więc ja i tak już nie muszę tak "walczyć" jak dziewczyny bez rozstępów ;-) Teraz najważniejsze dla mnie to dobrze nawilzona i jędrna skóra (a niestety zimą mam co chwilę suchą jak wióry).

Cześć dziewczyny, wstałam dzisiaj w nocy siku chyba z 6 razy... z utęsknieniem czekam na 2 trymestr (napisałam "semestr" i musiałam poprawić, to chyba znak, że jednak muszę iść w tej szkole na zwolnienie [emoji23][emoji23][emoji23]) i po cichu liczę, że prześpię w nim jakąś noc bez przerw. Przecież to ostatnie takie miesiące [emoji39]

Ja to chyba ze 100 razy w nocy latam;) no 100 to przesada, ale 10 dzisiaj było na bank

reklama
Do góry