reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Zobaczyłam przepis (ze zdjęciami) na kotlety z ziemniaków i kiszonej kapusty...przypomnialo mi sie z jak kiedyś takie jadłam i teraz mam ślinotok :p Ziemniaki mam, jadąc po syna kupię kapustę :-D :p A do kotletów sałata+pomidorki+oliwki. Mniam!
A jak robisz takie kotlety? ;)

reklama
Ja mam pytanie mam nadzieję że juz się nie przewinęło czy stosujecie juz jakieś kremy/balsamy przeciw rozstępom na brzuchu i piersiach? Czy któraś z Was może na podstawie wcześniejszych doświadczeń polecić jakieś dobre specyfiki?
Ja stosuje Palmers. Stosowałam w pierwszej ciąży i nie pojawił się ani jeden rozstęp. Chociaż nie wiem czy to zasługa balsamu czy genów. ;)

Cześć dziewczyny, wstałam dzisiaj w nocy siku chyba z 6 razy... z utęsknieniem czekam na 2 trymestr (napisałam "semestr" i musiałam poprawić, to chyba znak, że jednak muszę iść w tej szkole na zwolnienie [emoji23][emoji23][emoji23]) i po cichu liczę, że prześpię w nim jakąś noc bez przerw. Przecież to ostatnie takie miesiące [emoji39]
Akurat z sikaniem w drugim trymestrze nie jest lepiej. :D Macica będzie uciskała coraz bardziej.

Ja stosuje Palmers. Stosowałam w pierwszej ciąży i nie pojawił się ani jeden rozstęp. Chociaż nie wiem czy to zasługa balsamu czy genów. ;)
W pierwszej ciąży wszytsko było super...aż w 9miesiącu nagle w jedną noc "spękał" mi cały brzuch :-\ W kolejnej ciąży nie dorobilam się dodatkowych rozstępów.
Teraz smaruje się kremem z babydream dla mam. Ładnie nawilża, skład ok (lubię kosmetyki z tej serii za brak parabenow, olejów mineralnych itp), skóra dobrze reaguje (mam wrażliwą, naczynkowa i skłonną do zaczerwien, krostek).
Oprócz rozstępów na brzuchu mam też je w wielu innych miejscach (po zrzuceniu ponad 15kg gdy miałam 15-16lat)...więc ja i tak już nie muszę tak "walczyć" jak dziewczyny bez rozstępów ;-) Teraz najważniejsze dla mnie to dobrze nawilzona i jędrna skóra (a niestety zimą mam co chwilę suchą jak wióry).

Cześć dziewczyny, wstałam dzisiaj w nocy siku chyba z 6 razy... z utęsknieniem czekam na 2 trymestr (napisałam "semestr" i musiałam poprawić, to chyba znak, że jednak muszę iść w tej szkole na zwolnienie [emoji23][emoji23][emoji23]) i po cichu liczę, że prześpię w nim jakąś noc bez przerw. Przecież to ostatnie takie miesiące [emoji39]

Ja to chyba ze 100 razy w nocy latam;) no 100 to przesada, ale 10 dzisiaj było na bank

reklama
Do góry