Mi się jeszcze czasami udaje nie wstawac w nocyA w jakiejś mądrej książce wyczytałam, że w 2 trymestrze to się trochę uspokaja... najwidoczniej to sprawa indywidualna. Echh.. ja przed ciąża wstawałam w nocy 1-2 razy, ale żeby od razu 6? [emoji849][emoji57]
reklama
Madelaine701
Fanka BB :)
Też tak robiłam na początku i myślałam, że to działa. Później się okazało, że jednak nie najgorzej jak gdzieś koło 5 wstanę, z reguły potem już nie moge zasnąćTeż tak zaczęłam ganiac, a wieczorem staram się już nie pić herbat, wody tylko łyk a i tak to samo
Anolik
Ja tez, jak juz sie przebudzę nad ranem, to zasnąć jest bardzo ciężko i przewracam się z boku na bok [emoji14] czyli to kolejne typowe objawyTeż tak robiłam na początku i myślałam, że to działa. Później się okazało, że jednak nie [emoji14] najgorzej jak gdzieś koło 5 wstanę, z reguły potem już nie moge zasnąć
Madelaine701
Ja mam teraz też tak drażliwą skórę, a najgorzej jest po ogoleniu nóg ... Mimo nawilżania istny ogieńDzięki za podpowiedzi, dopiero teraz powiązałam to z ciąża i zaczęłam czytać na ten temat. Zacznę od olejków i zobaczymy
Madelaine701
ZazdroszczęJa nie wstaje wcale w nocy na siku [emoji57]
Ilma
Koniecznie poinformuj lekarza czasami jak zaczynają swedziec nogi to może być cholestaza podstepna choroba chyba coś z watrobą, lekarz zleci Ci badaniaMam pytanie z innej beczki. Czy swędzi Was skóra, może jest bardziej przesuszona? Nie wiazalam tego z ciąża, ale faktycznie od niedawna swedzą mnie uda i łydki uporczywie..
Co do stosowania kremów to ja używam Palmers olejek i krem do biustu, oraz masło shea, oprócz tego oczywiście szoruje i peelinguje ciało. Tak jak dziewczyny pisały w zasadzie to w większości genetyka ma wpływ, ale wiadomo że nawilżona skóra lepiej się regeneruje.
G
guest-1704238530
Gość
Ja w pierwszej ciąży stosowalam kremy przeciw rozstepom, powiem tyle tu bardziej genetyka dziala niz jakies kremy, czesto za miliony monet [emoji6] jesli ktos ma predyspozycje do rozstępów to bedzie je miał nie wazne czym sie posmaruje [emoji57]
Ja teraz smaruje piersi brzuch uda kremami nawilzajacymj, ujedniajacymi które stosowalam przed ciążą i to mi wystarcza[emoji6]
Tak wiem o predyspozycjach genetycznych ale wolę jednak w jakis sposób probowac zapobiegać bądź zmniejszać
Ja co wieczór smaruję brzuch, uda i piersi zwyklym balsanem nawilzajacym. W pierwszej ciazy mialam rozstepy i to duze ale tylko na udach i posladkach, na piersiach takie malutkie a na brzuchu w ogole. W drugiej mam wrazenie że bie doszedl ani jeden nowy. Ale po pierwszym porodzie stosowalam balsam na rozstępy z Soraya i praktycznie teraz sa niewidoczne.Dokładnie, też mi się tak wydaje, że dużą rolę w tej kwestii odgrywa genetyka. Ja się smaruje hipoalergicznym balsamem, bo wszystko mnie uczula
reklama
Kaamilaaa
Mozesz próbować [emoji846] trzymam kciuki zeby na ciebi zadzialaly [emoji846][emoji110]Tak wiem o predyspozycjach genetycznych ale wolę jednak w jakis sposób probowac zapobiegać bądź zmniejszać
Ja mimo ciaglego nawilzania skóry juz przed ciaza, a w ciazy stosowania do tego przeróżnych specjalnych kremow, balsamow, oliwek mam rozstępy [emoji57] mialam nadzieje ze mnie to ominie ale genetyka wygrała [emoji6]