reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Też tak robiłam na początku i myślałam, że to działa. Później się okazało, że jednak nie [emoji14] najgorzej jak gdzieś koło 5 wstanę, z reguły potem już nie moge zasnąć :(
Ja tez, jak juz sie przebudzę nad ranem, to zasnąć jest bardzo ciężko i przewracam się z boku na bok [emoji14] czyli to kolejne typowe objawy ;)

Mam pytanie z innej beczki. Czy swędzi Was skóra, może jest bardziej przesuszona? Nie wiazalam tego z ciąża, ale faktycznie od niedawna swedzą mnie uda i łydki uporczywie..
Koniecznie poinformuj lekarza czasami jak zaczynają swedziec nogi to może być cholestaza podstepna choroba chyba coś z watrobą, lekarz zleci Ci badania

Co do stosowania kremów to ja używam Palmers olejek i krem do biustu, oraz masło shea, oprócz tego oczywiście szoruje i peelinguje ciało. Tak jak dziewczyny pisały w zasadzie to w większości genetyka ma wpływ, ale wiadomo że nawilżona skóra lepiej się regeneruje.

Ja w pierwszej ciąży stosowalam kremy przeciw rozstepom, powiem tyle tu bardziej genetyka dziala niz jakies kremy, czesto za miliony monet [emoji6] jesli ktos ma predyspozycje do rozstępów to bedzie je miał nie wazne czym sie posmaruje [emoji57]
Ja teraz smaruje piersi brzuch uda kremami nawilzajacymj, ujedniajacymi które stosowalam przed ciążą i to mi wystarcza[emoji6]

Tak wiem o predyspozycjach genetycznych ale wolę jednak w jakis sposób probowac zapobiegać bądź zmniejszać

Dokładnie, też mi się tak wydaje, że dużą rolę w tej kwestii odgrywa genetyka. Ja się smaruje hipoalergicznym balsamem, bo wszystko mnie uczula :p
Ja co wieczór smaruję brzuch, uda i piersi zwyklym balsanem nawilzajacym. W pierwszej ciazy mialam rozstepy i to duze ale tylko na udach i posladkach, na piersiach takie malutkie a na brzuchu w ogole. W drugiej mam wrazenie że bie doszedl ani jeden nowy. Ale po pierwszym porodzie stosowalam balsam na rozstępy z Soraya i praktycznie teraz sa niewidoczne.

reklama
Tak wiem o predyspozycjach genetycznych ale wolę jednak w jakis sposób probowac zapobiegać bądź zmniejszać
Mozesz próbować [emoji846] trzymam kciuki zeby na ciebi zadzialaly [emoji846][emoji110]

Ja mimo ciaglego nawilzania skóry juz przed ciaza, a w ciazy stosowania do tego przeróżnych specjalnych kremow, balsamow, oliwek mam rozstępy [emoji57] mialam nadzieje ze mnie to ominie ale genetyka wygrała [emoji6]

Do góry