reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Ja mam pytanie mam nadzieję że juz się nie przewinęło czy stosujecie juz jakieś kremy/balsamy przeciw rozstępom na brzuchu i piersiach? Czy któraś z Was może na podstawie wcześniejszych doświadczeń polecić jakieś dobre specyfiki?
Ja codziennie smaruję brzuch i piersi balsamem Palmersa. Wygrałam ostatnio w konkursie serum z Perfecty na rozstępy więc jak skończy mi się Palmers to wypróbuję ten drugi. Poza tym mam też rossmanowy krem Baby dream Mama (ma fajny, taki dzieciaczkowy zapach [emoji39]), smaruję nim całe ciało. Wiadomo, że geny genami - ale nawilżać nie zaszkodzi. [emoji6]

reklama
Hej. Ja od dłuższego czasu mam problem ze skórą ale na twarzy .. Dosłownie na brodzie mam taki waleczek skóry który co i rusz mi schodzi.. I ogólnie mimo mojego nawilżania skóra jest sucha..

A w jakiejś mądrej książce wyczytałam, że w 2 trymestrze to się trochę uspokaja... najwidoczniej to sprawa indywidualna. Echh.. ja przed ciąża wstawałam w nocy 1-2 razy, ale żeby od razu 6? [emoji849][emoji57]
U mnie z sikaniem było najlepiej w 2trymestrze, z samopoczuciem też ;-)
Póki co u mnie z 3-4 pobudek na siku, zrobilo się 2-3. Za to wieczorami taka jestem zmęczona, boli mnie głowa, ble i fuj ogólnie, że zasypiam ok 20.30-21 od razu z synem. Trochę cierpi na tym nasze życie małżeńskie...bo wieczór to czas kiedy w końcu można na spokojnie porozmawiać itd Ale cóż...to tylko czasowo.

Dziś odstawiłam towarzystwo do pracy, szkoły, przedszkola. Potem duże zakupy w lidlu (mają black weekend, więc oczywiście mam x rzeczy, których nie planowalam kupować), teraz gotuje zupę...a potem chwila lenistwa z książką...tylko mam dylemat czy zacząć czytać serie Camilli Lackberg, czy reportaż "Kwiaty w pudełku", aaa jeszcze coś Mroza mam. Ach te dylematy :-D
Miłego dnia!

Cześć dziewczyny. Wczoraj po prenatalnych nie miałam już siły napisać. Wkurzyłam się tylko bo siedziałam i 3 godziny zleciały, a moje usg trwało może z 3 minuty. Dziecko było tak ułożone, że tylko kregosłup było widać. I napisali mi w opisi, że płód trudno do oceny, ze względu na ułożenie. 6.12 mam wyniki z krwi. Mam mieszane uczucia. Serduszko bije 153 na min. i mierzy 6.36 cm.

Cześć dziewczyny. Wczoraj po prenatalnych nie miałam już siły napisać. Wkurzyłam się tylko bo siedziałam i 3 godziny zleciały, a moje usg trwało może z 3 minuty. Dziecko było tak ułożone, że tylko kregosłup było widać. I napisali mi w opisi, że płód trudno do oceny, ze względu na ułożenie. 6.12 mam wyniki z krwi. Mam mieszane uczucia. Serduszko bije 153 na min. i mierzy 6.36 cm.
Kurcze a lekarz nie probowal sprowokowac dzidzi do obrotu? Moj zawsze budzil malucha. Raz nawet kazal mi wyjsc z gabinetu przejsc sie kawalek i wypic cos slodkiego

Kurcze a lekarz nie probowal sprowokowac dzidzi do obrotu? Moj zawsze budzil malucha. Raz nawet kazal mi wyjsc z gabinetu przejsc sie kawalek i wypic cos slodkiego
Niestety, miałam to usg w szpitalu gdzie jest masówka. Dodatkowo miałam w prezencie 3 studentów. Mam jeszcze w miescie 2 ginow z certyfikatem, ale u mnie już 13 tydzień, a u nich brak terminów.

Niestety, miałam to usg w szpitalu gdzie jest masówka. Dodatkowo miałam w prezencie 3 studentów. Mam jeszcze w miescie 2 ginow z certyfikatem, ale u mnie już 13 tydzień, a u nich brak terminów.
Kurcze...beznadziejnie. Człowiek czeka a tu takie coś. Współczuję Ci. Idziesz gdzieś na szybko prywatnie?

Eh:\ straszne to, ze niektorzy lekarze maja takie podejscie. Pewnie sie spiszyli bo wczesniej uczył studentow na innych pacjentkach :\

Współczuję... nie do pomyślenia jest to, że mamy określony czas na te badania a tu "brak terminów" lub masowe traktowanie. Przecież to dla nas takie ważne... Może poszukaj jeszcze w pobliskich miejscach możliwości przeprowadzenia takich badań?

reklama
No to fest, masakra jakaś... Też bym się wściekła, tyle czekania i żeby niczego konkretnego się nie dowiedziec

Do góry