reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

A ktory ty bedziesz miec dokladnie t+d ?
Ja we wtorek bede miec 12+5 według om a wedlug usg ostatniego 12+4 bo ciągle była roznica jednego dnia. Wiwc w czwartek by wypadalo 13+0 wedlug om a prenatalne moza robic do 13+6.. wiec nie wiem jeszcze...

Wizyte u diabetologa juz mi pzu umówilo tez na wtorek miedzy 15-17 i teraz nie wiem...
Po 15 ju powinismy byc w domu po tych prenatalnych o 13..

Ja będę miała 13+2 tak mniej więcej, więc u mnie już na ostatni dzwonek tak mówiła położna. Mam nadzieję że dziecko się pokaże całe, bo nie wyobrażam sobie tak jak tu ktoś pisał, że może się zdarzyć że nie uda się zrobić pomiarów :o
A z cukrem to ja mam też złe przeczucia jak źle wyjdzie to jeszcze dzisiaj lekarka mnie wyślę na krzywą pewnie.o_O W związku z tym kupiłam sobie dzisiaj czekoladę i postanowiłam że ja zjem że smakiem może po raz ostatni;)

reklama
tak zwolnili ją od razu.....i teraz problem co z dziećmi bo tak z dnia na dzień zostali bez opieki bo oboje mają firmy i pracują....ale poradzą sobie jakoś nie ma innego wyjścia, są żłobki i bede ja do pomocy :)
Super no nie wyobrażam sobie jakby mieli jej nie zwolnić.... Nie wiadomo co by mogło się jeszcze wydarzyć....

taaak od razu ją wygoniła z domu była w takim szoku, że stała w korytarzu i słuchala;/ tak zaniemówiła, od razu w płacz czy nic im innego nie robiła niż tylko wyzwiska ale chyba nie bo nigdy nie zauważyliśmy siniaków i dzieci sie nie skarżyły
Straszna historia...a dzieci jeszcze na tyle małe, że ciężko jest im się poskarzyc. Zresztą jeśli byly tak traktowane od początku to dla nich to była norma, że niania taka jest :-\

Zobaczyłam przepis (ze zdjęciami) na kotlety z ziemniaków i kiszonej kapusty...przypomnialo mi sie z jak kiedyś takie jadłam i teraz mam ślinotok :p Ziemniaki mam, jadąc po syna kupię kapustę :-D :p A do kotletów sałata+pomidorki+oliwki. Mniam!

Ja będę miała 13+2 tak mniej więcej, więc u mnie już na ostatni dzwonek tak mówiła położna. Mam nadzieję że dziecko się pokaże całe, bo nie wyobrażam sobie tak jak tu ktoś pisał, że może się zdarzyć że nie uda się zrobić pomiarów :o
A z cukrem to ja mam też złe przeczucia jak źle wyjdzie to jeszcze dzisiaj lekarka mnie wyślę na krzywą pewnie.o_O W związku z tym kupiłam sobie dzisiaj czekoladę i postanowiłam że ja zjem że smakiem może po raz ostatni;)
To ja tak wczoraj w oczekiwaniu na wyniki stwierdzilam ze zjem sobie ciasto marcepanowe bo moze ostatni raz przez najbliższe miesiace moge sobie na to pozwolic [emoji14]
Jestem ciekawa co mi diabetolog na te wyniki powie, jak trzeba bedzie trzymac diete no trudno dam rade [emoji123] i ty tez dasz ale życzę zebys nie musiala jednak [emoji14][emoji110]

No wlasnie ten tydzień 13+ to juz jest taki moment ze to ostatni czas na zrobienie...
Kurde... chyba jednak zadzwonie powiem ze tz juz wolne załatwił sobie na wtorek i nie moze przełożyć a sama nie mam jak dojechac..

reklama
Laski a wodę gazowane pijecie? Ja jak się napoje to brzuch od razu jak balon mam
Nie. Nigdy takiej nie pije
..od razu mam balon i masakrycznie mi się odbija.
Przed ciąża zdarzało mi się wypić piwo lub cydr, ale wodę gazowana bardzo rzadko. Teraz na zadne bąbelki (piwo bez alko, pepsi, woda itd) nie mam ochoty.

Do góry