reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Ja akurat zawsze chciałam mieć syna i może tym razem się udało? M mówi o dziecku w rodzaju męskim, więc zobaczymy co będzie ;)
Co do braku instynktu, nie martw się myślę że pojawi się niebawem, zwłaszcza jak dobrze poczujesz ruchy :) ja chwilowo jeszcze też nie czuję się w ciąży i muszę sobie ciągle przypominać :p

I ja marzę o synusiu <3 ale jak będzie córcia też będę szczęśliwa ;) Ważne, żeby dzieciątko było zdrowe!

reklama
Ehhh tam, ja też nie czuję, że to ciąża... Nawet dzis podczas rozmowy z tz wspomnialam, że obawiam się co to będzie, bo my do dzieci to na 2 metry ;) mam nadzieje, ze wszystko samo sie "uruchomi"

Moim zdaniem niepotrzebnie panikujecie dziewczyny... Przecież niektóre z nas dopiero co dwie kreski na teście zobaczyły więc na objawy jest czas, pozatym jeden objaw ma każda z nas :) brak @ :). Ja też kilka dni temu pisałam że zapominam o tym że jestem w ciąży, za to teraz pamiętam o tym ciągle bo ledwo żyje.... Część z Was dopiero pewnie będzie się męczyć jak ja, a kilka napewno przejdzie pierwszy trymestr bez większych objawów. Głowy do góry :)

A ja dzisiaj zapłaciłam 320:/, na miejscu zrobili mi progesteron i estragon, ta klinika jest koło mnie dlatego na szybko chciałam sprawdzić czy wszystko ok. Mimo wszystko i tak chodziłam w pierwszej ciąży prywatnie, prywatnie tez rodziłam. W tej ciąży tez mam taki plan. Co prawda nie pójdę już do tej samej co dzisiaj ale na szybko musiałam dzisiaj sprawdzić czy wszystko ok

Ja płace 120-200zl prywatnie, rodziłam tez w prywatnym szpitalu i teraz tez mam taki zamiar :)

Witajcie dziewczyny, trochę mnie nie było i ciężko nadrobić zaległości. Gratuluję wszystkim nowym mamusiom na forum.
Dla przypomnienia termin ostatniej @ 24.08, termin na 31.05 ale z 1 ciąża przenoszona o 2 tygodnie.
Byłam u gin teraz w środę, potwierdziła ciążę, zrobiła usg i powiedziała że trzyma kciuki za tę ciąże i że jest młoda, że albo później doszlo do zapłodnienia, albo
Zmartwiła mnie tą wypowiedzią trochę
Kazała zrobić hcg 2 razy. Pocieszam się narazie wynikami hcg. W środę miałam 9700, a w piątek 18500, wiec chyba ok co?
Biore folik a dzisiak kupiłam sobie pregna plus i sie zastanawiam czy brać je oba jednoczesnie?

Witajcie dziewczyny, trochę mnie nie było i ciężko nadrobić zaległości. Gratuluję wszystkim nowym mamusiom na forum.
Dla przypomnienia termin ostatniej @ 24.08, termin na 31.05 ale z 1 ciąża przenoszona o 2 tygodnie.
Byłam u gin teraz w środę, potwierdziła ciążę, zrobiła usg i powiedziała że trzyma kciuki za tę ciąże i że jest młoda, że albo później doszlo do zapłodnienia, albo
Kazała zrobić hcg 2 razy. Pocieszam się narazie wynikami hcg. W środę miałam 9700, a w piątek 18500, wiec chyba ok co?
Biore folik a dzisiak kupiłam sobie pragne plus i sie zastanawiam czy brać je oba jednoczesnie?
Hej, ja jak zaczęłam brać Pregne to odłożyłam sam kwas foliowy, bo pregna ma go nawet więcej niż jest zalecane (600 zamiast 400). [emoji6]

Biore folik a dzisiak kupiłam sobie pregna plus i sie zastanawiam czy brać je oba jednoczesnie?

Ja tez narazie biore tylko folik, z pragną czekam jeszcze na wizytę :) ale w poprzedniej ciąży brałam jednocześnie :)

IMG_3514.JPG

Dziewczyny. Wiem jestem chyba maniakiem testów [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] wyszły mi dwie piękne czerwone kreski!!!!!! [emoji173]️ nie wiem czy dzięki luteinie, czy dlatego ze ciąża starsza czy co. Ale cieszę sie!!!!!

Załączniki

• IMG_3514.JPG
    IMG_3514.JPG
    1,4 MB · Wyświetleń: 397
reklama
Do góry