reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Ja akurat zawsze chciałam mieć syna i może tym razem się udało? M mówi o dziecku w rodzaju męskim, więc zobaczymy co będzie ;)
Co do braku instynktu, nie martw się myślę że pojawi się niebawem, zwłaszcza jak dobrze poczujesz ruchy :) ja chwilowo jeszcze też nie czuję się w ciąży i muszę sobie ciągle przypominać :p

I ja marzę o synusiu <3 ale jak będzie córcia też będę szczęśliwa ;) Ważne, żeby dzieciątko było zdrowe!

reklama
Ehhh tam, ja też nie czuję, że to ciąża... Nawet dzis podczas rozmowy z tz wspomnialam, że obawiam się co to będzie, bo my do dzieci to na 2 metry ;) mam nadzieje, ze wszystko samo sie "uruchomi"

Moim zdaniem niepotrzebnie panikujecie dziewczyny... Przecież niektóre z nas dopiero co dwie kreski na teście zobaczyły więc na objawy jest czas, pozatym jeden objaw ma każda z nas :) brak @ :). Ja też kilka dni temu pisałam że zapominam o tym że jestem w ciąży, za to teraz pamiętam o tym ciągle bo ledwo żyje.... Część z Was dopiero pewnie będzie się męczyć jak ja, a kilka napewno przejdzie pierwszy trymestr bez większych objawów. Głowy do góry :)

A ja dzisiaj zapłaciłam 320:/, na miejscu zrobili mi progesteron i estragon, ta klinika jest koło mnie dlatego na szybko chciałam sprawdzić czy wszystko ok. Mimo wszystko i tak chodziłam w pierwszej ciąży prywatnie, prywatnie tez rodziłam. W tej ciąży tez mam taki plan. Co prawda nie pójdę już do tej samej co dzisiaj ale na szybko musiałam dzisiaj sprawdzić czy wszystko ok

Ja płace 120-200zl prywatnie, rodziłam tez w prywatnym szpitalu i teraz tez mam taki zamiar :)

Witajcie dziewczyny, trochę mnie nie było i ciężko nadrobić zaległości. Gratuluję wszystkim nowym mamusiom na forum.
Dla przypomnienia termin ostatniej @ 24.08, termin na 31.05 ale z 1 ciąża przenoszona o 2 tygodnie.
Byłam u gin teraz w środę, potwierdziła ciążę, zrobiła usg i powiedziała że trzyma kciuki za tę ciąże i że jest młoda, że albo później doszlo do zapłodnienia, albo
Zmartwiła mnie tą wypowiedzią trochę
Kazała zrobić hcg 2 razy. Pocieszam się narazie wynikami hcg. W środę miałam 9700, a w piątek 18500, wiec chyba ok co?
Biore folik a dzisiak kupiłam sobie pregna plus i sie zastanawiam czy brać je oba jednoczesnie?

Witajcie dziewczyny, trochę mnie nie było i ciężko nadrobić zaległości. Gratuluję wszystkim nowym mamusiom na forum.
Dla przypomnienia termin ostatniej @ 24.08, termin na 31.05 ale z 1 ciąża przenoszona o 2 tygodnie.
Byłam u gin teraz w środę, potwierdziła ciążę, zrobiła usg i powiedziała że trzyma kciuki za tę ciąże i że jest młoda, że albo później doszlo do zapłodnienia, albo
Kazała zrobić hcg 2 razy. Pocieszam się narazie wynikami hcg. W środę miałam 9700, a w piątek 18500, wiec chyba ok co?
Biore folik a dzisiak kupiłam sobie pragne plus i sie zastanawiam czy brać je oba jednoczesnie?
Hej, ja jak zaczęłam brać Pregne to odłożyłam sam kwas foliowy, bo pregna ma go nawet więcej niż jest zalecane (600 zamiast 400). [emoji6]

Biore folik a dzisiak kupiłam sobie pregna plus i sie zastanawiam czy brać je oba jednoczesnie?

Ja tez narazie biore tylko folik, z pragną czekam jeszcze na wizytę :) ale w poprzedniej ciąży brałam jednocześnie :)

IMG_3514.JPG

Dziewczyny. Wiem jestem chyba maniakiem testów [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] wyszły mi dwie piękne czerwone kreski!!!!!! [emoji173]️ nie wiem czy dzięki luteinie, czy dlatego ze ciąża starsza czy co. Ale cieszę sie!!!!!

Załączniki

• IMG_3514.JPG
    IMG_3514.JPG
    1,4 MB · Wyświetleń: 393
reklama
Do góry