reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Oo widzisz
emoji14.png
ja tez przejrzałam u pana tabletki i wahalam sie miedzy tymi a Moller's Mama
emoji6.png

Dodatkowo biore magnez Chela-Mag B6 Mama
emoji6.png
Tak samo! Rozważałam Mollersa i te nasze, ale w aptece byly tylko te więc problem rozwiązany. Ja biorę Mag Max B6.
Cześć☺
Jestem Magda i jestem pierwszy raz na forum. Mam synka 10 lat i córcie 9msc. Chcieliśmy z mężem postarać się o dziecko za dwa lata, ale życie miało inny plan i jestem w ciąży. Ostatnia @ 26.08 więc termin wychodzi na 2.06.2019 :) do lekarza dopiero 15.10 (7t1d) korci, żeby iść wcześniej ale mam świadomość, że nic bie będzie widać a ja będę się zadręczać... nurtuje mbie jeszcze jedno pytanie jaką mam szanse na bliźniaki skoro sama mam siostrę blizniaczkę
Gratuluję wszystkim czekujacym mamą:)
Podobno bliźniaki są co drugie pokolenie, czyli Twoje dzieci będą miały większe szanse. No i zależy też czy jednojajowe czy dwujajowe jesteście. Szansa jest. Gratuluje fasolki! ❤️
Dla mnie cc to tylko w ostateczności, i jak sobie pomysle ze jednak moze sie okazać ze bedzie konieczne to chyba sie zaplacze na porodowce [emoji58]
Też chcę uniknąć cc... stąd:

Dziewczyny, co myślicie o zzo?
Zaczęłam o tym czytać, a w szpitalu w którym chcę rodzić jest dostępne na żądanie. W mojej rodzinie wszystkie co do jednej kobiety miały ciężkie, kilkunastogodzinne porody, stąd moje obawy przed porodem bez znieczulenia.

reklama
Łaaaaa! Ja chciałabym jedno, ale z jakiś profesjonalnych wyliczeń rodowych wychodzi, że ja lub kuzyn będziemy cieszyć się bliźniakami :D no cóż, kuzyn nie długo uzyska większą pewność a wuj potwierdzi swoje wyliczenia ;P

Tak samo! Rozważałam Mollersa i te nasze, ale w aptece byly tylko te więc problem rozwiązany. Ja biorę Mag Max B6.

Podobno bliźniaki są co drugie pokolenie, czyli Twoje dzieci będą miały większe szanse. No i zależy też czy jednojajowe czy dwujajowe jesteście. Szansa jest. Gratuluje fasolki! [emoji173]️

Zaczęłam o tym czytać, a w szpitalu w którym chcę rodzić jest dostępne na żądanie. W mojej rodzinie wszystkie co do jednej kobiety miały ciężkie, kilkunastogodzinne porody, stąd moje obawy przed porodem bez znieczulenia.
Ja rodzilam bez, teraz tez nie zamierzam brac [emoji6]
U mnie tez porod twal dosc dlugo bo od pierwszych skurczy okolo 19/20tej 7.05 do 15:55 8.05 ale nie powiem zeby bylo tragicznie [emoji6]

IMG_3514.JPG
4 testy. Robiłam je od 02.10 , 03.10,04.10,05.10. Test na samym dole jest z dziś. Może oszalałam. Ale znowu jakaś jasniesza kreska. U koleżanki kreseczki były coraz ciemniejsze u mnie niestety nie. Test pierwszy i ostatni jest z tej samej firmy

Załączniki

• IMG_3514.JPG
    IMG_3514.JPG
    1,5 MB · Wyświetleń: 366
Zobacz załącznik 9046074 testy. Robiłam je od 02.10 , 03.10,04.10,05.10. Test na samym dole jest z dziś. Może oszalałam. Ale znowu jakaś jasniesza kreska. U koleżanki kreseczki były coraz ciemniejsze u mnie niestety nie. Test pierwszy i ostatni jest z tej samej firmy

Nie ma znaczenia ciemność kreski ale jej obecność na teście :)
Nawet dwa te same testy z tej samej firmy mogą się róznić między sobą. Nie katuj się i nie rób więcej testów! Za niegługo wizyta. Bobo potrzebuje teraz duuużo spokoju Twojego :*
Na pewno wszystko jest dobrze.

Nie ma znaczenia ciemność kreski ale jej obecność na teście :)
Nawet dwa te same testy z tej samej firmy mogą się róznić między sobą. Nie katuj się i nie rób więcej testów! Za niegługo wizyta. Bobo potrzebuje teraz duuużo spokoju Twojego :*
Na pewno wszystko jest dobrze.

Dzięki za pocieszenie i wsparcie! Jesteście najlepsze!! Wzięłam luteinę dziś.

Podobno bliźniaki są co drugie pokolenie, czyli Twoje dzieci będą miały większe szanse. No i zależy też czy jednojajowe czy dwujajowe jesteście. Szansa jest. Gratuluje fasolki! ❤️

Miałam zzo przy pierwszym porodzie i uratowało to nas od cc. Poród trwał 30h i nie dałabym rady chyba bez znieczulenia.
Drugi 5h i bez żadnych leków.

reklama
Do góry