reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Oo widzisz
emoji14.png
ja tez przejrzałam u pana tabletki i wahalam sie miedzy tymi a Moller's Mama
emoji6.png

Dodatkowo biore magnez Chela-Mag B6 Mama
emoji6.png
Tak samo! Rozważałam Mollersa i te nasze, ale w aptece byly tylko te więc problem rozwiązany. Ja biorę Mag Max B6.
Cześć☺
Jestem Magda i jestem pierwszy raz na forum. Mam synka 10 lat i córcie 9msc. Chcieliśmy z mężem postarać się o dziecko za dwa lata, ale życie miało inny plan i jestem w ciąży. Ostatnia @ 26.08 więc termin wychodzi na 2.06.2019 :) do lekarza dopiero 15.10 (7t1d) korci, żeby iść wcześniej ale mam świadomość, że nic bie będzie widać a ja będę się zadręczać... nurtuje mbie jeszcze jedno pytanie jaką mam szanse na bliźniaki skoro sama mam siostrę blizniaczkę
Gratuluję wszystkim czekujacym mamą:)
Podobno bliźniaki są co drugie pokolenie, czyli Twoje dzieci będą miały większe szanse. No i zależy też czy jednojajowe czy dwujajowe jesteście. Szansa jest. Gratuluje fasolki! ❤️
Dla mnie cc to tylko w ostateczności, i jak sobie pomysle ze jednak moze sie okazać ze bedzie konieczne to chyba sie zaplacze na porodowce [emoji58]
Też chcę uniknąć cc... stąd:

Dziewczyny, co myślicie o zzo?
Zaczęłam o tym czytać, a w szpitalu w którym chcę rodzić jest dostępne na żądanie. W mojej rodzinie wszystkie co do jednej kobiety miały ciężkie, kilkunastogodzinne porody, stąd moje obawy przed porodem bez znieczulenia.

reklama
Łaaaaa! Ja chciałabym jedno, ale z jakiś profesjonalnych wyliczeń rodowych wychodzi, że ja lub kuzyn będziemy cieszyć się bliźniakami :D no cóż, kuzyn nie długo uzyska większą pewność a wuj potwierdzi swoje wyliczenia ;P

Tak samo! Rozważałam Mollersa i te nasze, ale w aptece byly tylko te więc problem rozwiązany. Ja biorę Mag Max B6.

Podobno bliźniaki są co drugie pokolenie, czyli Twoje dzieci będą miały większe szanse. No i zależy też czy jednojajowe czy dwujajowe jesteście. Szansa jest. Gratuluje fasolki! [emoji173]️

Zaczęłam o tym czytać, a w szpitalu w którym chcę rodzić jest dostępne na żądanie. W mojej rodzinie wszystkie co do jednej kobiety miały ciężkie, kilkunastogodzinne porody, stąd moje obawy przed porodem bez znieczulenia.
Ja rodzilam bez, teraz tez nie zamierzam brac [emoji6]
U mnie tez porod twal dosc dlugo bo od pierwszych skurczy okolo 19/20tej 7.05 do 15:55 8.05 ale nie powiem zeby bylo tragicznie [emoji6]

IMG_3514.JPG
4 testy. Robiłam je od 02.10 , 03.10,04.10,05.10. Test na samym dole jest z dziś. Może oszalałam. Ale znowu jakaś jasniesza kreska. U koleżanki kreseczki były coraz ciemniejsze u mnie niestety nie. Test pierwszy i ostatni jest z tej samej firmy

Załączniki

• IMG_3514.JPG
    IMG_3514.JPG
    1,5 MB · Wyświetleń: 368
Zobacz załącznik 9046074 testy. Robiłam je od 02.10 , 03.10,04.10,05.10. Test na samym dole jest z dziś. Może oszalałam. Ale znowu jakaś jasniesza kreska. U koleżanki kreseczki były coraz ciemniejsze u mnie niestety nie. Test pierwszy i ostatni jest z tej samej firmy

Nie ma znaczenia ciemność kreski ale jej obecność na teście :)
Nawet dwa te same testy z tej samej firmy mogą się róznić między sobą. Nie katuj się i nie rób więcej testów! Za niegługo wizyta. Bobo potrzebuje teraz duuużo spokoju Twojego :*
Na pewno wszystko jest dobrze.

Nie ma znaczenia ciemność kreski ale jej obecność na teście :)
Nawet dwa te same testy z tej samej firmy mogą się róznić między sobą. Nie katuj się i nie rób więcej testów! Za niegługo wizyta. Bobo potrzebuje teraz duuużo spokoju Twojego :*
Na pewno wszystko jest dobrze.

Dzięki za pocieszenie i wsparcie! Jesteście najlepsze!! Wzięłam luteinę dziś.

Podobno bliźniaki są co drugie pokolenie, czyli Twoje dzieci będą miały większe szanse. No i zależy też czy jednojajowe czy dwujajowe jesteście. Szansa jest. Gratuluje fasolki! ❤️

Miałam zzo przy pierwszym porodzie i uratowało to nas od cc. Poród trwał 30h i nie dałabym rady chyba bez znieczulenia.
Drugi 5h i bez żadnych leków.

reklama
Do góry