reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Chyba tak, ale los lubi zaskakiwać [emoji39] ja mam najbliższych kuzynów bliźniaków i moja babcia jest z ciąży bliźniaczej [emoji2]
No mam nadzieje ze mnie jednak nie zaskoczy [emoji23] tz mowi ze na bank beda trojaczki [emoji23] mam ochote go udusić [emoji23]
Kiedys chcialam miec 4 ale jak widze co ma moja siostra ze swoja gromada to dziekuje zostaje przy dwojce [emoji23]
Sama mysl o ciazy blizniaczej mnie przeraza bo wiem ze konczyla by sie cc a ja sie tego panicznie boje [emoji58]

reklama
No mam nadzieje ze mnie jednak nie zaskoczy [emoji23] tz mowi ze na bank beda trojaczki [emoji23] mam ochote go udusić [emoji23]
Kiedys chcialam miec 4 ale jak widze co ma moja siostra ze swoja gromada to dziekuje zostaje przy dwojce [emoji23]
Sama mysl o ciazy blizniaczej mnie przeraza bo wiem ze konczyla by sie cc a ja sie tego panicznie boje [emoji58]
Ja kiedyś byłam przekonana, że cc jest super sprawą - typowe myślenie kobiety która nie jest gotowa na dziecko ;) oczywiście mi przeszło i również nie chciałabym być zaskoczona informacja bliźniakach, czy trojaczkach [emoji23]
Tabletki antykoncepcyjne brałam przez rok jakieś 7 lat temu więc raczej takich zaburzeń hormonalnych sobie nie wróżę [emoji14]

Ja kiedyś byłam przekonana, że cc jest super sprawą - typowe myślenie kobiety która nie jest gotowa na dziecko ;) oczywiście mi przeszło i również nie chciałabym być zaskoczona informacja bliźniakach, czy trojaczkach [emoji23]
Tabletki antykoncepcyjne brałam przez rok jakieś 7 lat temu więc raczej takich zaburzeń hormonalnych sobie nie wróżę [emoji14]
Dla mnie cc to tylko w ostateczności, i jak sobie pomysle ze jednak moze sie okazać ze bedzie konieczne to chyba sie zaplacze na porodowce [emoji58]

Wiem wiem, ale mimo wszystko będąc pacjentką dr. Gxxxxxxxxxx będę się czuła spokojniejsza. Oby trafić na fajną położną i jakoś to będzie.
Słyszałyście może o tym, że jest możliwe dziedziczenie "predyspozycji" porodowych po mamie? Gdzieś czytałam, że jak mama miała długie i piekielne porody to jest duże prawdopodobienstwo, ze córka będzie miała podobnie. Aż strach [emoji15] [emoji15] [emoji15]
Niekoniecznie, moja mama miała dwa ciężkie i jeden lekki poród, moja siostra dwa razy cc a ja naturalnie, pierwszy ciężki drugi lekki. Chyba nie ma reguły.

Moj M marzy o bliźniakach :p ja jednak wolę tylko jedno.

Niekoniecznie, moja mama miała dwa ciężkie i jeden lekki poród, moja siostra dwa razy cc a ja naturalnie, pierwszy ciężki drugi lekki. Chyba nie ma reguły.

Moj M marzy o bliźniakach [emoji14] ja jednak wolę tylko jedno.
Oby tej reguły faktycznie nie było [emoji39]
bliźniaki to patrząc z boku super fajna i słodka sprawa [emoji39] ale od strony logistycznej wyczuwam istny sajgon [emoji28]

Dziękuję dziewczyny za miłe słowa. Ciężko pogodzić się ze stratą tak bliskiej i ważnej osoby, ale niestety trzeba. Czasu się nie cofnie.Niestety. Tato na pewno byłby szczęśliwy, że po raz drugi zostanie dziadkiem. Wierzę, że tam na górze wie i będzie nad nami czuwał.
Karolcia_22_ciezko o której masz wizytę we wtorek? Ja niby na 18:50, ale znając życie wizyta się opóźni ;) (mój ginekolog to straszna gaduła, ale taki pozytywny człowiek ;) i zawsze wizyty są z minimum godzinnym opóźnieniem ;) )
Aniasz2001 witaj :)
Ja też chwalę się swoimi testami. Kupiłam hurtowo 4 :p
fHKnMwi_jp4C4tEPj1xsnSzs4FO5oeCsntLMbXGDe5Qg_hz4s_s7Og74FyB2JS25UGw_v7ssns0-BUFTjxpFgWsI7jR9hFfyIGywH6DEGZBEyF1iG-T9fukUFy5D5XJ98bYqC-AbfughFjmqVaNuLNbaxHiZ_yvfnG4yTodlngcacPBf-5CxpS473lIjUtTp3_iO7L8eBUuKygu_waLB7FiMd3XMom6NRvZDMFyPQOhwHK3cc0IWu-3OJc399SUgt1p1pxUDKcB6PjTdDLpF5fKMh2kFLt7bPrzx-jOn_VsqLbRQyXJjagrq5Qm3UI6N7mG58I3Pxtv9i0ZS5YiZDWvY6Zsat1J6b5JPB5HI_9oZTMca8HT9tKHypkCZizDCUR39BkXmteTswPoBUabjzd-6KSCBb-hbq9Z8nPljSO2cIOHoZU8XgSsQ5_pFdz_5Yr6gx_PJZGr6LaSIJzkO9gLDyJtWM3-gzC6AxqYEInyCzjDIutKPMzs0cmBbcfSqtgj76USRSgfN6qUK6Rr8mKMss0ucAQcZhOWchgzwWBgaw8oeF5VWY7jfHCcWAlObh8OkzJ6n29zTLLC4UCtgLNO2YKGNncp9m3DEhf80seQCHjGX-OF6HvsRG5WpTTW-aJ7Yeu3TGyJBoo4PK7OE-6_V3MGFce4GjeXoLNBbhPTjYj4hjv9tERKP=w374-h664-no

Ja dopiero będę dzwonić w poniedziałek żeby się umówić. Ale bez problemu przyjmie bo on przyjmuje prywatnie i raz nawet byłam o 22:50. Ta ginekolog z która pisałam mówiła żeby wstrzymać się z wizyta jeszcze 2-3 tygodnie najlepiej bo to bardzo wczesna ciąża. I najlepiej brać luteinę 2x dziennie

Ja dopiero będę dzwonić w poniedziałek żeby się umówić. Ale bez problemu przyjmie bo on przyjmuje prywatnie i raz nawet byłam o 22:50. Ta ginekolog z która pisałam mówiła żeby wstrzymać się z wizyta jeszcze 2-3 tygodnie najlepiej bo to bardzo wczesna ciąża. I najlepiej brać luteinę 2x dziennie

Piękne kreseczki [emoji173]️ gratulacje!
Ja się trochę stresuje bo wcześniej poronilam. Raz jestem spokojna z drugiej strony sama myśle ze lepiej brać ta luteinę i wstrzymać się z wizyta z 2 tyg.

To mnie pocieszyłas. Już za dużo siedzę na tym internecie i czytam tych rzeczy. Chyba zrezygnuje z czytania tam. Dzięki dziewczyny. Zawsze jak tu wejdę to jest mi lepiej

reklama
To mnie pocieszyłas. Już za dużo siedzę na tym internecie i czytam tych rzeczy. Chyba zrezygnuje z czytania tam. Dzięki dziewczyny. Zawsze jak tu wejdę to jest mi lepiej

To jest najlepsza rada, nie czytać. Ja jak dowiedziałam się o toksplazmozie w pierwsze ciąży i przeczytałam parę zdań to szybko to zamknęłam i zaufałam lekarzom. Moja córcia jest okazem zdrowia :)

Do góry