reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Chyba tak, ale los lubi zaskakiwać [emoji39] ja mam najbliższych kuzynów bliźniaków i moja babcia jest z ciąży bliźniaczej [emoji2]
No mam nadzieje ze mnie jednak nie zaskoczy [emoji23] tz mowi ze na bank beda trojaczki [emoji23] mam ochote go udusić [emoji23]
Kiedys chcialam miec 4 ale jak widze co ma moja siostra ze swoja gromada to dziekuje zostaje przy dwojce [emoji23]
Sama mysl o ciazy blizniaczej mnie przeraza bo wiem ze konczyla by sie cc a ja sie tego panicznie boje [emoji58]

reklama
No mam nadzieje ze mnie jednak nie zaskoczy [emoji23] tz mowi ze na bank beda trojaczki [emoji23] mam ochote go udusić [emoji23]
Kiedys chcialam miec 4 ale jak widze co ma moja siostra ze swoja gromada to dziekuje zostaje przy dwojce [emoji23]
Sama mysl o ciazy blizniaczej mnie przeraza bo wiem ze konczyla by sie cc a ja sie tego panicznie boje [emoji58]
Ja kiedyś byłam przekonana, że cc jest super sprawą - typowe myślenie kobiety która nie jest gotowa na dziecko ;) oczywiście mi przeszło i również nie chciałabym być zaskoczona informacja bliźniakach, czy trojaczkach [emoji23]
Tabletki antykoncepcyjne brałam przez rok jakieś 7 lat temu więc raczej takich zaburzeń hormonalnych sobie nie wróżę [emoji14]

Ja kiedyś byłam przekonana, że cc jest super sprawą - typowe myślenie kobiety która nie jest gotowa na dziecko ;) oczywiście mi przeszło i również nie chciałabym być zaskoczona informacja bliźniakach, czy trojaczkach [emoji23]
Tabletki antykoncepcyjne brałam przez rok jakieś 7 lat temu więc raczej takich zaburzeń hormonalnych sobie nie wróżę [emoji14]
Dla mnie cc to tylko w ostateczności, i jak sobie pomysle ze jednak moze sie okazać ze bedzie konieczne to chyba sie zaplacze na porodowce [emoji58]

Wiem wiem, ale mimo wszystko będąc pacjentką dr. Gxxxxxxxxxx będę się czuła spokojniejsza. Oby trafić na fajną położną i jakoś to będzie.
Słyszałyście może o tym, że jest możliwe dziedziczenie "predyspozycji" porodowych po mamie? Gdzieś czytałam, że jak mama miała długie i piekielne porody to jest duże prawdopodobienstwo, ze córka będzie miała podobnie. Aż strach [emoji15] [emoji15] [emoji15]
Niekoniecznie, moja mama miała dwa ciężkie i jeden lekki poród, moja siostra dwa razy cc a ja naturalnie, pierwszy ciężki drugi lekki. Chyba nie ma reguły.

Moj M marzy o bliźniakach :p ja jednak wolę tylko jedno.

Niekoniecznie, moja mama miała dwa ciężkie i jeden lekki poród, moja siostra dwa razy cc a ja naturalnie, pierwszy ciężki drugi lekki. Chyba nie ma reguły.

Moj M marzy o bliźniakach [emoji14] ja jednak wolę tylko jedno.
Oby tej reguły faktycznie nie było [emoji39]
bliźniaki to patrząc z boku super fajna i słodka sprawa [emoji39] ale od strony logistycznej wyczuwam istny sajgon [emoji28]

Dziękuję dziewczyny za miłe słowa. Ciężko pogodzić się ze stratą tak bliskiej i ważnej osoby, ale niestety trzeba. Czasu się nie cofnie.Niestety. Tato na pewno byłby szczęśliwy, że po raz drugi zostanie dziadkiem. Wierzę, że tam na górze wie i będzie nad nami czuwał.
Karolcia_22_ciezko o której masz wizytę we wtorek? Ja niby na 18:50, ale znając życie wizyta się opóźni ;) (mój ginekolog to straszna gaduła, ale taki pozytywny człowiek ;) i zawsze wizyty są z minimum godzinnym opóźnieniem ;) )
Aniasz2001 witaj :)
Ja też chwalę się swoimi testami. Kupiłam hurtowo 4 :p
fHKnMwi_jp4C4tEPj1xsnSzs4FO5oeCsntLMbXGDe5Qg_hz4s_s7Og74FyB2JS25UGw_v7ssns0-BUFTjxpFgWsI7jR9hFfyIGywH6DEGZBEyF1iG-T9fukUFy5D5XJ98bYqC-AbfughFjmqVaNuLNbaxHiZ_yvfnG4yTodlngcacPBf-5CxpS473lIjUtTp3_iO7L8eBUuKygu_waLB7FiMd3XMom6NRvZDMFyPQOhwHK3cc0IWu-3OJc399SUgt1p1pxUDKcB6PjTdDLpF5fKMh2kFLt7bPrzx-jOn_VsqLbRQyXJjagrq5Qm3UI6N7mG58I3Pxtv9i0ZS5YiZDWvY6Zsat1J6b5JPB5HI_9oZTMca8HT9tKHypkCZizDCUR39BkXmteTswPoBUabjzd-6KSCBb-hbq9Z8nPljSO2cIOHoZU8XgSsQ5_pFdz_5Yr6gx_PJZGr6LaSIJzkO9gLDyJtWM3-gzC6AxqYEInyCzjDIutKPMzs0cmBbcfSqtgj76USRSgfN6qUK6Rr8mKMss0ucAQcZhOWchgzwWBgaw8oeF5VWY7jfHCcWAlObh8OkzJ6n29zTLLC4UCtgLNO2YKGNncp9m3DEhf80seQCHjGX-OF6HvsRG5WpTTW-aJ7Yeu3TGyJBoo4PK7OE-6_V3MGFce4GjeXoLNBbhPTjYj4hjv9tERKP=w374-h664-no

Ja dopiero będę dzwonić w poniedziałek żeby się umówić. Ale bez problemu przyjmie bo on przyjmuje prywatnie i raz nawet byłam o 22:50. Ta ginekolog z która pisałam mówiła żeby wstrzymać się z wizyta jeszcze 2-3 tygodnie najlepiej bo to bardzo wczesna ciąża. I najlepiej brać luteinę 2x dziennie

Ja dopiero będę dzwonić w poniedziałek żeby się umówić. Ale bez problemu przyjmie bo on przyjmuje prywatnie i raz nawet byłam o 22:50. Ta ginekolog z która pisałam mówiła żeby wstrzymać się z wizyta jeszcze 2-3 tygodnie najlepiej bo to bardzo wczesna ciąża. I najlepiej brać luteinę 2x dziennie

Piękne kreseczki [emoji173]️ gratulacje!
Ja się trochę stresuje bo wcześniej poronilam. Raz jestem spokojna z drugiej strony sama myśle ze lepiej brać ta luteinę i wstrzymać się z wizyta z 2 tyg.

To mnie pocieszyłas. Już za dużo siedzę na tym internecie i czytam tych rzeczy. Chyba zrezygnuje z czytania tam. Dzięki dziewczyny. Zawsze jak tu wejdę to jest mi lepiej

reklama
To mnie pocieszyłas. Już za dużo siedzę na tym internecie i czytam tych rzeczy. Chyba zrezygnuje z czytania tam. Dzięki dziewczyny. Zawsze jak tu wejdę to jest mi lepiej

To jest najlepsza rada, nie czytać. Ja jak dowiedziałam się o toksplazmozie w pierwsze ciąży i przeczytałam parę zdań to szybko to zamknęłam i zaufałam lekarzom. Moja córcia jest okazem zdrowia :)

Do góry