reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Myślę, że jeśli nie ma zagrożenia ciąży to możesz pracować ;) jestem w bardzo podobnej sytuacji. Też lubię swoją pracę, ale kontakt z dziećmi jest ryzykiem infekcji... w każdym razie ja mimo wszystko chciałabym pracować, czas mi płynie jakoś tak szybciej. ;)
Ja z kolei mam pracę związaną z pracą u klienta, dojazd różny, czasami na terenie mojego miasta, czasami poza. Dojazd zazwyczaj komunikacją miejską, pociągami. Nie do końca mogę sobie wyobrazić siebie z brzuchem biegającą po Spółkach o_O ale zobaczymy jak to będzie i co lekarz na to...

To współczuje Wam dziewczyny :(, a powiedzcie do kiedy mogą pojawić się te mdłości? Bo tego najbardziej się boje :(
Mogą się pojawić z dnia na dzień niestety, w poprzedniej ciąży miałam od 7 tygodnia, teraz jestem w 6 tygodniu i powoli coś zaczyna dolegac, nie ma zasady niestety, pocieszający jest fakt że u niektórych kobiet ten objaw w ogóle nie występuje, może będziesz w gronie szczęśliwców

To współczuje Wam dziewczyny :(, a powiedzcie do kiedy mogą pojawić się te mdłości? Bo tego najbardziej się boje :(
Ja w poprzedniej ciąży nie miałam żadnych mdłości, i ogólnie cała ciąże czułam się świetnie. Liczę na to, ze tym razem będzie podobnie:) tez chciałabym ominąć ta wątpliwa przyjemność:) cieszę się tylko, ze już nie będę musiała przejmować się toksoplazmoza, która przyplątała się w pierwszej ciąży. To był ogromny stres aż do porodu, a właściwie to do niedawna, ale lekarze mówią, ze z synkiem wszystko w porządku.

Wydaje mi się że jeśli ty dobrze się czujesz, chcesz pracować, nie musisz fizycznie się przemęczać to pracuj. Co innego jeśli coś by było z ciążą nie tak, wtedy l4 jest lepszą opcją :)
Tak właśnie zrobię. Zdrowy rozsądek górą. ;)
Myślę, że jeśli nie ma zagrożenia ciąży to możesz pracować ;) jestem w bardzo podobnej sytuacji. Też lubię swoją pracę, ale kontakt z dziećmi jest ryzykiem infekcji... w każdym razie ja mimo wszystko chciałabym pracować, czas mi płynie jakoś tak szybciej. ;)
Gdzieś czytałam, że jesteś wiolonczelistką. Moja kurzy się na szafie:-D też grałam, 3 lata w szkole muzycznej. Masz super pracę! :)

Hej dziewczyny. Ja wczoraj robiłam pierwszy test i wyszedł pozytywny dziś żeby się upewnić. W czerwcu miałam zabieg łyżeczkowania. Bardzo się cieszę jak zobaczyłam dwie kreski ❤️❤️ U ginekologa jeszcze nie bylam

Załączniki

• 495D31F0-0748-429B-A3E8-5F579D8FF9FB.jpeg
    495D31F0-0748-429B-A3E8-5F579D8FF9FB.jpeg
    1,1 MB · Wyświetleń: 108
reklama
Do góry