reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Dziewczyny, to teraz kolej na Was. Dawajcie znać jak tam i czy ❤️ już zabiło. :)
Tak się cieszę, że nie mogę sobie miejsca znaleźć... Jedyne co mnie zmartwiło, to ginekolog który namawia mnie żeby nie pracować już. Uczę w szkole językowej, no fakt dzieci czasem zakatarzone przyjdą. Nie wiem co robić. Jak zostawię pracę, to będę bez własnych funduszy, bo dopiero ją zaczęłam i to jest umowa zlecenie do końca grudnia. Zdrowie dziecka najważniejsze, co byście zrobiły na moim miejscu? :(
Uważam, że jeśli wszystko jest dobrze to pracuj :) w końcu to nie jest fizyczna praca i nic szczególnego nie powinno tu przeszkadzać. W Polsce kobiety uwielbiają iść na zwolnienie zaraz po pozytywnym teście a potem problem, że nikt nie chce zatrudniać w wjeku rozrodczym :p

reklama
Uważam, że jeśli wszystko jest dobrze to pracuj :) w końcu to nie jest fizyczna praca i nic szczególnego nie powinno tu przeszkadzać. W Polsce kobiety uwielbiają iść na zwolnienie zaraz po pozytywnym teście a potem problem, że nikt nie chce zatrudniać w wjeku rozrodczym :p
Właśnie ja chcę pracować, a mój ginekolog stwierdził że powinniśmy to dobrze przemyśleć. Zobaczę jeszcze, jak się będę dobrze czuła to zostanę w pracy normalnie. Lubię bardzo swoją pracę, może jakbym nie lubiła to bym odpuściła. :D:)

Dziewczyny, to teraz kolej na Was. Dawajcie znać jak tam i czy ❤️ już zabiło. :)
Tak się cieszę, że nie mogę sobie miejsca znaleźć... Jedyne co mnie zmartwiło, to ginekolog który namawia mnie żeby nie pracować już. Uczę w szkole językowej, no fakt dzieci czasem zakatarzone przyjdą. Nie wiem co robić. Jak zostawię pracę, to będę bez własnych funduszy, bo dopiero ją zaczęłam i to jest umowa zlecenie do końca grudnia. Zdrowie dziecka najważniejsze, co byście zrobiły na moim miejscu? :(
Wydaje mi się że jeśli ty dobrze się czujesz, chcesz pracować, nie musisz fizycznie się przemęczać to pracuj. Co innego jeśli coś by było z ciążą nie tak, wtedy l4 jest lepszą opcją :)

Gratuluję kropeczki na usg :*

A ja się dzisiaj dziwnie czuję, brzuch pobolewa i jakaś taka nieswoja jestem, stresuje się testowaniem. najchętniej przespałabym te parę dni żeby już testować :p
ALe kolejny mały sukces, bo nie kupiłam testów :D

Dziewczyny, to teraz kolej na Was. Dawajcie znać jak tam i czy [emoji173]️ już zabiło. :)
Myślę, że jeśli nie ma zagrożenia ciąży to możesz pracować ;) jestem w bardzo podobnej sytuacji. Też lubię swoją pracę, ale kontakt z dziećmi jest ryzykiem infekcji... w każdym razie ja mimo wszystko chciałabym pracować, czas mi płynie jakoś tak szybciej. ;)

reklama
Dziewczyny, a mnie dopadło jakieś przeziębienie :( katar mam i słabo się czuje, co mogę wziac na własna rękę?
Ja mam gdzieś spisane od lekarza na wszelki leki jakieś takie ziołowe, które można brać, na pewno były na tej liście *spam*, Tantum Verde i jakiś syrop z bluszczu na kaszel ale nie pamiętam nazwy. Sprawdzę w domu.

Do góry