reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Mam pytanie z innej beczki. Czy swędzi Was skóra, może jest bardziej przesuszona? Nie wiazalam tego z ciąża, ale faktycznie od niedawna swedzą mnie uda i łydki uporczywie..

Teraz nie, ale w pierwszej miałam swędzenie ciała. Powiedziałam lekarzowi. Dał skierowania na próby wątrobowe, bo co prawda z reguły cholestaza ujawnia się ok 30 tyg, to są przypadki, ze może być wcześniej. U mnie było ok, nawilzalnie i picie wody. Musiałam przeczekać niestety:/

reklama
Cześć dziewczyny, czy odczuwacie może jakieś uczucie ciągnięcia / parcia / rozpierania w pochwie ? Strasznie to nieprzyjemne uczucie... wizytę mam dopiero w środę... :(

Nogi też mogą przecież .... kup sobie bio oil
Teraz nie, ale w pierwszej miałam swędzenie ciała. Powiedziałam lekarzowi. Dał skierowania na próby wątrobowe, bo co prawda z reguły cholestaza ujawnia się ok 30 tyg, to są przypadki, ze może być wcześniej. U mnie było ok, nawilzalnie i picie wody. Musiałam przeczekać niestety:/
Dzięki za podpowiedzi, dopiero teraz powiązałam to z ciąża i zaczęłam czytać na ten temat. Zacznę od olejków i zobaczymy :)

ja dziewczyny jestem zalamana postawa niani.....moja bratowa ma bliźnięta ,które maja 1,5 roczku. ma od początku tę samą nianie. Bratowa weszła wczoraj po cichu do domu wracając z pracy jednej do drugiej, bo chciała się przebrać(niania się jej nie spodziewała) a tu słyszy: *****! co Ty odpierdalasz! miałas przynieść niebieski pojemnik nie czerwony idiotko! itd itp...:( boże aż sie popłakałam ....:( co ona musiała z maluchami robić przez te 1,5 roku:( tragedia jak tu ufać ludziom:(
Co za dramat.. Też chyba jestem za żłobkiem bo tam nie ma takiej samowolki jak "obca baba w domu" choć wierzę, że są też dobre opiekunki.
Biedne dzieciaczki [emoji17]

Cześć dziewczyny, wstałam dzisiaj w nocy siku chyba z 6 razy... z utęsknieniem czekam na 2 trymestr (napisałam "semestr" i musiałam poprawić, to chyba znak, że jednak muszę iść w tej szkole na zwolnienie [emoji23][emoji23][emoji23]) i po cichu liczę, że prześpię w nim jakąś noc bez przerw. Przecież to ostatnie takie miesiące [emoji39]

Cześć dziewczyny, wstałam dzisiaj w nocy siku chyba z 6 razy... z utęsknieniem czekam na 2 trymestr (napisałam "semestr" i musiałam poprawić, to chyba znak, że jednak muszę iść w tej szkole na zwolnienie [emoji23][emoji23][emoji23]) i po cichu liczę, że prześpię w nim jakąś noc bez przerw. Przecież to ostatnie takie miesiące [emoji39]
Też tak zaczęłam ganiac, a wieczorem staram się już nie pić herbat, wody tylko łyk a i tak to samo :(

Muszę Cie martwić ;) im dalej tym gorzej...
Dzidzia coraz wieksza coraz bardziej napiera na pecherz no i rosnie brzuch...
Chociaz fakt sam.2 trymestr postrzegalam jako najlepszy. Dostalam zastrzyk energii, ale siku w nocy bylo juz obowiązkowe

W 2 i 3 trymestrze moze byc jeszcze gorzej [emoji14] dzidzius rosnie, bedzie naciskal, kopal w pęcherz wiec wtedy jeszcze czesciej mozna chodzić siku i w dzien i w nocy [emoji14]

Muszę Cie martwić ;) im dalej tym gorzej...
Dzidzia coraz wieksza coraz bardziej napiera na pecherz no i rosnie brzuch...
Chociaz fakt sam.2 trymestr postrzegalam jako najlepszy. Dostalam zastrzyk energii, ale siku w nocy bylo juz obowiązkowe
A w jakiejś mądrej książce wyczytałam, że w 2 trymestrze to się trochę uspokaja... najwidoczniej to sprawa indywidualna. Echh.. ja przed ciąża wstawałam w nocy 1-2 razy, ale żeby od razu 6? [emoji849][emoji57]

reklama
Do góry