reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Ja mam pytanie mam nadzieję że juz się nie przewinęło czy stosujecie juz jakieś kremy/balsamy przeciw rozstępom na brzuchu i piersiach? Czy któraś z Was może na podstawie wcześniejszych doświadczeń polecić jakieś dobre specyfiki?
Ja w pierwszej ciąży stosowalam kremy przeciw rozstepom, powiem tyle tu bardziej genetyka dziala niz jakies kremy, czesto za miliony monet [emoji6] jesli ktos ma predyspozycje do rozstępów to bedzie je miał nie wazne czym sie posmaruje [emoji57]
Ja teraz smaruje piersi brzuch uda kremami nawilzajacymj, ujedniajacymi które stosowalam przed ciążą i to mi wystarcza[emoji6]

Ostatnia edycja:
reklama
Ja w pierwszej ciąży stosowalam kremy przeciw rozstepom, powiem tyle tu bardziej genetyka dziala niz jakies kremy, czesto za miliony monet [emoji6] jesli ktos ma predyspozycje do rozstępów to bedzie je miał nie wazne czym sie posmarujac [emoji57]
Ja teraz smaruje piersi brzuch uda kremami nawilzajacymj, ujedniajacymi które stosowalam przed ciążą i to mi wystarcza[emoji6]
Dokładnie, też mi się tak wydaje, że dużą rolę w tej kwestii odgrywa genetyka. Ja się smaruje hipoalergicznym balsamem, bo wszystko mnie uczula :p

Ostatnia edycja:
Ja w pierwszej ciąży stosowalam kremy przeciw rozstepom, powiem tyle tu bardziej genetyka dziala niz jakies kremy, czesto za miliony monet [emoji6] jesli ktos ma predyspozycje do rozstępów to bedzie je miał nie wazne czym sie posmarujac [emoji57]
Dokładnie ja dostalam w prezencie olejek za 160zl cbyba. Szczerze dzialal tak samo jak bilenda za 15zl. Trzeba pamietac zeby natluszczac skore. Mimo tego niestety na piersiach po porodzie pojawily sie duze rozstępy. Mam tez na udach i tyłku a na brzuchu zadnego.

Co do wczorajszych tematow to ja mam przyjaciolke ale ona zyje w innym swiecie. Jest sama, imprezuje więc jakby nie o wszystkim z nia pogadam albo inaczej nie w kazdek dziedzinie mamy wspolne tematy juz teraz.

Spalismy dzisiaj u siostry i idtna tragedia. Synek budził sie jak tylko zabralam mu reke spod glowy. Cala noc musial spac na mojej rece i przytulony :( reki nie czuje nie mowiac o tym, ze cala noc na plecach to dla mnie wyzwanie. Mam nadzieje, ze dzisiaj bedzie lepiej bo zostajemy az do poniedziałku.

Dzisiaj bedzie fajny dzień :) jedziemy na disney on ice do Lodzi wiec niestety mamy kawalek, ale mam nadzieje ze warto. Jestem ciekawa reakcji synka

W końcu jestem [emoji846]

Najpierw pojechałam do laboratorium w szpitalu i powtórzyłam badania. Wynik miał być przed 16.00, a na 16.00 miałam wizytę u ginekologa. Na szczęście wyniki można było sprawdzić przez internet, więc jak siedziałam u lekarza, to sprawdziłam wynik i wyszło że przeciwciała hcv są niereaktywne, czyli wirusowego zapalenia wątroby typu C brak.

Mam brać witaminy z dha, mage b6 i calcium (wapno [emoji39])
USG zrobione - wszystkie parametry w porządku.
Dzidziulek mierzy 56,67 mm.
Kość nosowa widoczna, przeziorność karkowa w normie.
Serduszko biło 169 razy na minutę. Muzyka dla uszu.
Płeć nieznana [emoji6]
Kolejna wizyta 20 grudnia.
I na koniec foto maleństwa [emoji7]Zobacz załącznik 918837
super ze wszystko ok i ten wynik ufff....cale szczescie:)

ja dziewczyny jestem zalamana postawa niani.....moja bratowa ma bliźnięta ,które maja 1,5 roczku. ma od początku tę samą nianie. Bratowa weszła wczoraj po cichu do domu wracając z pracy jednej do drugiej, bo chciała się przebrać(niania się jej nie spodziewała) a tu słyszy: *****! co Ty odpierdalasz! miałas przynieść niebieski pojemnik nie czerwony idiotko! itd itp...:( boże aż sie popłakałam ....:( co ona musiała z maluchami robić przez te 1,5 roku:( tragedia jak tu ufać ludziom:(

Witajcie :) jak ja się cieszę, że już piątek i weekend. Wyśpię się może w końcu :D jutro jadę na pobranie krwi do pappa, a za tydzień usg. Mam nadzieję, że przez ten miesiąc jak nie podgladalam maluszka to rósł sobie spokojnie i szczęśliwie [emoji4]

ja dziewczyny jestem zalamana postawa niani.....moja bratowa ma bliźnięta ,które maja 1,5 roczku. ma od początku tę samą nianie. Bratowa weszła wczoraj po cichu do domu wracając z pracy jednej do drugiej, bo chciała się przebrać(niania się jej nie spodziewała) a tu słyszy: *****! co Ty odpierdalasz! miałas przynieść niebieski pojemnik nie czerwony idiotko! itd itp...:( boże aż sie popłakałam ....:( co ona musiała z maluchami robić przez te 1,5 roku:( tragedia jak tu ufać ludziom:(
O matko...
Ja wlasnie jakos do opiekunek nie mam przekonania. Wole zlobki czy przedszkola tam mam wrazenie, ze jednak jest jakas kontrola

Czasami wydaje się osobą zaufana, tak świetnie się dziećmi zajmuje itd. Zdarza sie, ze niektórzy ludzi montuja kamerkę na jeden dzień i to wystarcza, żeby się przerazic i zdemaskowac 'nianię' :(

reklama
Że co? W szoku jestem....

Do góry