reklama
Nat Bluebell
Fanka BB :)
Tak, niestety tylko marne grosze w takim wypadku. Boję się, że będę musiała jeśli dalej będę się kiepsko czuć.Czyli idziesz na zwolnienie i nie dostajesz pieniążków? [emoji17] a ja jeszcze narzekam, ze decyzji nie potrafię podjąć [emoji849] w sumie chyba skorzystam z tej możliwości i spróbuje uwolnić się od wiecznego poczucia obowiązku.
Także korzystaj, świat się nie zawali a Tobie też potrzeba będzie zwolnić
@Kamilaaa przecież to ewentualnie tylko kilka miesięcy
Pianistka1991
Tak, niestety tylko marne grosze w takim wypadku. Boję się, że będę musiała jeśli dalej będę się kiepsko czuć.
Także korzystaj, świat się nie zawali a Tobie też potrzeba będzie zwolnić
Jeśli faktycznie będziesz miała niepokojące objawy, to odpuść. Pieniądze są bardzo ważne, ale zdrowie bezcenne.
Ja tez
ZaciśnięteJa dziś wizytuje. Pierwszy raz powinnam zobaczyć dzidzie i serduszko....nie moge się już doczekać. I wydaje mi się że bede miała termin na lipiec jednak...o 10 bede wszystko wiedziala ale mam stresa....dziewczyny trzymajcie kciuki...
To jest prawidłowe liczenie lekarze po prostu przyjmują zakończone tygodnie czyli owszem zaczęty 12 ale lekarz liczy pełne 11 i tyleSkończyłaś 11 tygodni, zaczynasz 1 dzień 12, to jest logika moja i apki Preglife [emoji1] ..która mi pasuje bo jakoś tak zbliża mnie coraz bardziej do porodu [emoji39][emoji39][emoji39]
Tak jak mówiszAle to skończony ponoć 11
No poratujcie dziewczyny bo już głupieje
Super dzionekHejka [emoji3] a ja zaczynam dzień od żelek [emoji6] szykuje się na 10 na wizytę. Starszy dzisiaj ma przedstawienia w przedszkolu, więc dzisiaj miły dzień przede mną [emoji3]
To może się spełniA zapomniałam wam powiedzieć że mi się śniło dziś że urodziłam synka
Ja mam jeszcze z pierwszej ciąży, drukowalam sobie nawet jeszcze raz bo mam wszystkie wyniki z diagnostyki dostępne online, wynik z różyczki tez mam sobie odnaleźć i nie muszę robić ponownieCo do grupy krwi to mnie bardzo dziwi ale moj lekarz powiedzial, ze w kazdej ciazy musze robic na nowo. Moze bardziej mu o przeciwciała chodzilo.
W ogole dziewczyny zamowilam segregator ciazowy od mamyginekolog i sie zastanawiam czy bylo warto
Mnie też ciągle zimnoJa mam wręcz przeciwnie, ciągle mi zimno [emoji39][emoji39][emoji39]
Tak zmieniły się przepisyAle dziś trafiłam na info...
Kto miał umowę zawartą przed 22.02.2016 na czas określony, i obowiązuje ona jeszcze dzisiaj, to od dzisiaj zmienia się automatycznie na umowę na czas nieokreślony
Moja umowa akurat kończyłaby się w grudniu tego roku.
Myślałam, że będę miała przedłużoną do dnia porodu, a tu taka niespodzianka
Musze o nim pomyślećJa mam taki mixer do smoothie z Lidla, kupiony w tamtym roku.
Nie zamieniłabym na nic innego.
Ostatnio nawet testowałam czy jak zmiksuje ugotiwaną marchewkę będzie taka jak że słoiczka.
Latem mroziłam owoce i robiłam domowe lody, o smoothie nie wspomnę, bo piłam codziennie. Są dwa rodzaje noży. Jedne do produktów suchych (można wsypać płatki owsiane i po chwili na się mąkę owsianą [emoji846]) a drugie do "mokrych".
Uwielbiam tem mixer. Odkąd go nam blender poszedł w odstawkę [emoji1787][emoji23]Zobacz załącznik 918569
Będzie dobrze, trzymam kciukiBoże, ale mam poranek dziewczyny..
Podjechałam pod przedszkole z młodym, wysiadam z auta i co? I poleciała mi żywa krew i to wcale nie tak mało..
Na 10 mam usg u swojego lekarza..
Masakra. Jestem przerażona.
Super wieściWszytsko ok termin na 3 lipca - ciąża tydzien mdlodsza niż wychodzi z OM
Koleżanka trafiła z krwiakiem ogromnym do szpitala i leżała tydzień ok13 tyg, wszystko juz jest ok, ale też strachu się najadla, okropnie się z niej lało i nawet jakiś duży skrzyp wyszedł aż pomyślała potem, że to mogło być dziecko, ale tak jak mówię wszystko jest już dobrze, i u ciebie tez na pewno tak będzieJa już po wizycie.
Z dzieckiem na szczęście jest wszystko w porządku. Serduszko bije, a dzieciaczek ma 4,11 cm
Ale niestety mam krwiaka i stąd to krwawienie. Póki co ma leżeć i nie mogę wspołżyć, bo krwiak jest dość spory. Nie może się powiększyć, bo dojdzie do poronienia..
Muszę odpoczywać i czekać aż se zmniejszy..
I kolejny stres mi doszedł. A krew jak leciała tak dalej leci.
Jak się zagniezdza jajeczko to postawje w tym miejscu mały krwiaczek i czasem się zwyczajnie powiększaJa w życiu żadnego krwiaka nie miałam
Skąd takie dziadostwo się wzięło?
Na środku wiec ciężko powiedziećA u mnie ? Dziewczynka?Zobacz załącznik 918608
Tu bardziej na dziewczynkę wyglądaA u mnie ? Nie pamietam czy juz nie pytalam, wybacz kalafior ciazowy [emoji55]Zobacz załącznik 918609
Odpoczywaj dużoDziąsła mogą być wrażliwe w ciąży, to normalne. Wystarczy kontrolować trochę częściej i powinno być ok.
Rany, znowu mi brzuch twardnieje
Spokojny maluch to skarb, oby po drugiej stronie brzuszka tak mu zostałoJa już po wizycie, dzić ma już 5.6 cm, wszystko w porządku, leżał sobie ze skrzyżowanymi nogami wiec nie było nic widać. Według usg 11+5. Jakoś wyjątkowo spokojne te moje dziecko. Moje poprzednie fikały koziołki A ten grzecznie leży [emoji6]oby tak już zostało [emoji7] dostalam skierowania na badania krwi. Musze powtórzyć tsh i glukoze. 28.11 mamy prenatalne A 6.12 kolejna wizyta bo mi sie l4 konczy. Zobacz załącznik 918660
Miałam dzisiaj zakręcony dzień i dopiero siadlam na chwilę. Potem kolejna gonitwa, bo starszaki mają zajęcia dodatkowe
Dzisiaj na obiad rosół, strasznie mi się chciało
A co u Was dobrego?
G
guest-1704238530
Gość
@Kaamilaaa ja również mam dzisiaj dzień marudzenia, jutro idę na cukier i też jestem na etapie rozmyślań czego nie będę mogła jeść i dzisiaj zaplakalam jedząc winogrona  a tak w ogóle też już powoli łapie mnie stres badań prenatalnych 3 grudnia już mnie ciśnie w żołądku, boję się że ta w sumie szczęśliwa narazie bajka się skończy.
Kochana ja mam 3 grudnia prenatalne tak jak Ty na pewno będzie dobrze
Madelaine701
Ja dziś kluski śląskie, coś mnie ochota naszłaJa tez
Zaciśnięte
To jest prawidłowe liczenie lekarze po prostu przyjmują zakończone tygodnie czyli owszem zaczęty 12 ale lekarz liczy pełne 11 i tyle
Tak jak mówisz
Super dzionek
To może się spełni
Ja mam jeszcze z pierwszej ciąży, drukowalam sobie nawet jeszcze raz bo mam wszystkie wyniki z diagnostyki dostępne online, wynik z różyczki tez mam sobie odnaleźć i nie muszę robić ponownie
Mnie też ciągle zimno
Tak zmieniły się przepisy
Musze o nim pomyśleć
Będzie dobrze, trzymam kciuki
Super wieści
Koleżanka trafiła z krwiakiem ogromnym do szpitala i leżała tydzień ok13 tyg, wszystko juz jest ok, ale też strachu się najadla, okropnie się z niej lało i nawet jakiś duży skrzyp wyszedł aż pomyślała potem, że to mogło być dziecko, ale tak jak mówię wszystko jest już dobrze, i u ciebie tez na pewno tak będzie
Jak się zagniezdza jajeczko to postawje w tym miejscu mały krwiaczek i czasem się zwyczajnie powiększa
Na środku wiec ciężko powiedzieć
Tu bardziej na dziewczynkę wygląda
Odpoczywaj dużo
Spokojny maluch to skarb, oby po drugiej stronie brzuszka tak mu zostało
Miałam dzisiaj zakręcony dzień i dopiero siadlam na chwilę. Potem kolejna gonitwa, bo starszaki mają zajęcia dodatkowe
Dzisiaj na obiad rosół, strasznie mi się chciało
A co u Was dobrego?
Ja-ga
A ja zaczynam się denerwować usg genetycznym...ale nie tyle wynikami a tym czy i gdzie je zrobię. Pakiet Medicover daję mi usg gen za darmo...ale szanowna położna nie umowila mnie w odpowiednim czasie i teraz nie ma wolnych terminów, jestem na jakiejś liście rezerwowej. Jeśli miejsce się nie zwolni to mam mieć zewnętrzne skierowanie do innej placówki. Idę za tydzień do innej lekarki i będę prosić o to zewnętrzne skierowanie...A jak nie to umawiam się gdzieś prywatnie (tylko znowu boję się o dostępność-termin). Wkurzyla mnie wczoraj położna, a jeszcze mi wmawiala że mogę usg robić spokojnie do 19grudnia...a jak jej powiedzialam, że nie mogę bo to będzie już skończony 14tydzień i będzie za późno. To wmawiala mi, że jaki tam 14, będzie 13 i trochę (i uśmieszek do tego)
Ja-ga
U nas były przedwczoraj. Fanka nie jestem, ale dzieci lubią :-)Ja dziś kluski śląskie, coś mnie ochota naszła
Nat Bluebell
Oczywiście! dlatego wolałbym być zdrowaJeśli faktycznie będziesz miała niepokojące objawy, to odpuść. Pieniądze są bardzo ważne, ale zdrowie bezcenne.
reklama
Madelaine701
Masakra, jak tak można .... Oby zwolniło się miejsce. Na Twoim miejscu chyba bym rozszarpała ta babęA ja zaczynam się denerwować usg genetycznym...ale nie tyle wynikami a tym czy i gdzie je zrobię. Pakiet Medicover daję mi usg gen za darmo...ale szanowna położna nie umowila mnie w odpowiednim czasie i teraz nie ma wolnych terminów, jestem na jakiejś liście rezerwowej. Jeśli miejsce się nie zwolni to mam mieć zewnętrzne skierowanie do innej placówki. Idę za tydzień do innej lekarki i będę prosić o to zewnętrzne skierowanie...A jak nie to umawiam się gdzieś prywatnie (tylko znowu boję się o dostępność-termin). Wkurzyla mnie wczoraj położna, a jeszcze mi wmawiala że mogę usg robić spokojnie do 19grudnia...a jak jej powiedzialam, że nie mogę bo to będzie już skończony 14tydzień i będzie za późno. To wmawiala mi, że jaki tam 14, będzie 13 i trochę (i uśmieszek do tego)