reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Ja dzisiaj musze sie spakowac i zrobic obiad. Jedziemy dzisiaj do mojej siostry na weekend.
Obiad boje sie robic bo mam tak woelka ochote, ze obawiam się, ze zanim maz z pracy wroci to zjem wszystko sama :)

reklama
Czyli idziesz na zwolnienie i nie dostajesz pieniążków? [emoji17] a ja jeszcze narzekam, ze decyzji nie potrafię podjąć [emoji849] w sumie chyba skorzystam z tej możliwości i spróbuje uwolnić się od wiecznego poczucia obowiązku.
Tak, niestety tylko marne grosze w takim wypadku. Boję się, że będę musiała jeśli dalej będę się kiepsko czuć.
Także korzystaj, świat się nie zawali a Tobie też potrzeba będzie zwolnić :)

@Kamilaaa przecież to ewentualnie tylko kilka miesięcy :)

Tak, niestety tylko marne grosze w takim wypadku. Boję się, że będę musiała jeśli dalej będę się kiepsko czuć.
Także korzystaj, świat się nie zawali a Tobie też potrzeba będzie zwolnić :)

Jeśli faktycznie będziesz miała niepokojące objawy, to odpuść. Pieniądze są bardzo ważne, ale zdrowie bezcenne.

Mam to samo! Ciagle jem mandarynki i jablka :)

Sent from my LG-M700 using Forum BabyBoom mobile app
Ja tez :D

Ja dziś wizytuje. Pierwszy raz powinnam zobaczyć dzidzie i serduszko....nie moge się już doczekać. I wydaje mi się że bede miała termin na lipiec jednak...o 10 bede wszystko wiedziala :) ale mam stresa....dziewczyny trzymajcie kciuki...
Zaciśnięte

Skończyłaś 11 tygodni, zaczynasz 1 dzień 12, to jest logika moja i apki Preglife [emoji1] ..która mi pasuje bo jakoś tak zbliża mnie coraz bardziej do porodu [emoji39][emoji39][emoji39]
To jest prawidłowe liczenie lekarze po prostu przyjmują zakończone tygodnie czyli owszem zaczęty 12 ale lekarz liczy pełne 11 i tyle

Ale to skończony ponoć 11:)
No poratujcie dziewczyny bo już głupieje:)
Tak jak mówisz

Hejka [emoji3] a ja zaczynam dzień od żelek [emoji6] szykuje się na 10 na wizytę. Starszy dzisiaj ma przedstawienia w przedszkolu, więc dzisiaj miły dzień przede mną [emoji3]
Super dzionek

A zapomniałam wam powiedzieć że mi się śniło dziś że urodziłam synka
To może się spełni :)

Co do grupy krwi to mnie bardzo dziwi ale moj lekarz powiedzial, ze w kazdej ciazy musze robic na nowo. Moze bardziej mu o przeciwciała chodzilo.
W ogole dziewczyny zamowilam segregator ciazowy od mamyginekolog i sie zastanawiam czy bylo warto :)
Ja mam jeszcze z pierwszej ciąży, drukowalam sobie nawet jeszcze raz bo mam wszystkie wyniki z diagnostyki dostępne online, wynik z różyczki tez mam sobie odnaleźć i nie muszę robić ponownie

Ja mam wręcz przeciwnie, ciągle mi zimno [emoji39][emoji39][emoji39]
Mnie też ciągle zimno ;)

Ale dziś trafiłam na info...
Kto miał umowę zawartą przed 22.02.2016 na czas określony, i obowiązuje ona jeszcze dzisiaj, to od dzisiaj zmienia się automatycznie na umowę na czas nieokreślony :)
Moja umowa akurat kończyłaby się w grudniu tego roku.
Myślałam, że będę miała przedłużoną do dnia porodu, a tu taka niespodzianka :D
Tak zmieniły się przepisy :)

Ja mam taki mixer do smoothie z Lidla, kupiony w tamtym roku.
Nie zamieniłabym na nic innego.
Ostatnio nawet testowałam czy jak zmiksuje ugotiwaną marchewkę będzie taka jak że słoiczka.
Latem mroziłam owoce i robiłam domowe lody, o smoothie nie wspomnę, bo piłam codziennie. Są dwa rodzaje noży. Jedne do produktów suchych (można wsypać płatki owsiane i po chwili na się mąkę owsianą [emoji846]) a drugie do "mokrych".
Uwielbiam tem mixer. Odkąd go nam blender poszedł w odstawkę [emoji1787][emoji23]Zobacz załącznik 918569
Musze o nim pomyśleć

Boże, ale mam poranek dziewczyny..
Podjechałam pod przedszkole z młodym, wysiadam z auta i co? I poleciała mi żywa krew i to wcale nie tak mało..
Na 10 mam usg u swojego lekarza..
Masakra. Jestem przerażona.
Będzie dobrze, trzymam kciuki

Wszytsko ok :) termin na 3 lipca - ciąża tydzien mdlodsza niż wychodzi z OM
Super wieści

Ja już po wizycie.
Z dzieckiem na szczęście jest wszystko w porządku. Serduszko bije, a dzieciaczek ma 4,11 cm :)
Ale niestety mam krwiaka i stąd to krwawienie. Póki co ma leżeć i nie mogę wspołżyć, bo krwiak jest dość spory. Nie może się powiększyć, bo dojdzie do poronienia..
Muszę odpoczywać i czekać aż se zmniejszy..
I kolejny stres mi doszedł. A krew jak leciała tak dalej leci.
Koleżanka trafiła z krwiakiem ogromnym do szpitala i leżała tydzień ok13 tyg, wszystko juz jest ok, ale też strachu się najadla, okropnie się z niej lało i nawet jakiś duży skrzyp wyszedł aż pomyślała potem, że to mogło być dziecko, ale tak jak mówię wszystko jest już dobrze, i u ciebie tez na pewno tak będzie

Ja w życiu żadnego krwiaka nie miałam :D
Skąd takie dziadostwo się wzięło?
Jak się zagniezdza jajeczko to postawje w tym miejscu mały krwiaczek i czasem się zwyczajnie powiększa

Na środku wiec ciężko powiedzieć

A u mnie ? Nie pamietam czy juz nie pytalam, wybacz kalafior ciazowy [emoji55]Zobacz załącznik 918609
Tu bardziej na dziewczynkę wygląda

Dziąsła mogą być wrażliwe w ciąży, to normalne. Wystarczy kontrolować trochę częściej i powinno być ok.

Rany, znowu mi brzuch twardnieje :(
Odpoczywaj dużo

Ja już po wizycie, dzić ma już 5.6 cm, wszystko w porządku, leżał sobie ze skrzyżowanymi nogami wiec nie było nic widać. Według usg 11+5. Jakoś wyjątkowo spokojne te moje dziecko. Moje poprzednie fikały koziołki A ten grzecznie leży [emoji6]oby tak już zostało [emoji7] dostalam skierowania na badania krwi. Musze powtórzyć tsh i glukoze. 28.11 mamy prenatalne A 6.12 kolejna wizyta bo mi sie l4 konczy. Zobacz załącznik 918660
Spokojny maluch to skarb, oby po drugiej stronie brzuszka tak mu zostało ;)

Miałam dzisiaj zakręcony dzień i dopiero siadlam na chwilę. Potem kolejna gonitwa, bo starszaki mają zajęcia dodatkowe
Dzisiaj na obiad rosół, strasznie mi się chciało :D
A co u Was dobrego?

@Kaamilaaa ja również mam dzisiaj dzień marudzenia, jutro idę na cukier i też jestem na etapie rozmyślań czego nie będę mogła jeść i dzisiaj zaplakalam jedząc winogrona  :D a tak w ogóle też już powoli łapie mnie stres badań prenatalnych 3 grudnia już mnie ciśnie w żołądku, boję się że ta w sumie szczęśliwa narazie bajka się skończy. :(

Kochana ja mam 3 grudnia prenatalne tak jak Ty :) na pewno będzie dobrze :)

Ja tez :D

Zaciśnięte

To jest prawidłowe liczenie lekarze po prostu przyjmują zakończone tygodnie czyli owszem zaczęty 12 ale lekarz liczy pełne 11 i tyle

Tak jak mówisz

Super dzionek

To może się spełni :)

Ja mam jeszcze z pierwszej ciąży, drukowalam sobie nawet jeszcze raz bo mam wszystkie wyniki z diagnostyki dostępne online, wynik z różyczki tez mam sobie odnaleźć i nie muszę robić ponownie

Mnie też ciągle zimno ;)

Tak zmieniły się przepisy :)

Musze o nim pomyśleć

Będzie dobrze, trzymam kciuki

Super wieści

Koleżanka trafiła z krwiakiem ogromnym do szpitala i leżała tydzień ok13 tyg, wszystko juz jest ok, ale też strachu się najadla, okropnie się z niej lało i nawet jakiś duży skrzyp wyszedł aż pomyślała potem, że to mogło być dziecko, ale tak jak mówię wszystko jest już dobrze, i u ciebie tez na pewno tak będzie

Jak się zagniezdza jajeczko to postawje w tym miejscu mały krwiaczek i czasem się zwyczajnie powiększa

Na środku wiec ciężko powiedzieć

Tu bardziej na dziewczynkę wygląda

Odpoczywaj dużo

Spokojny maluch to skarb, oby po drugiej stronie brzuszka tak mu zostało ;)

Miałam dzisiaj zakręcony dzień i dopiero siadlam na chwilę. Potem kolejna gonitwa, bo starszaki mają zajęcia dodatkowe
Dzisiaj na obiad rosół, strasznie mi się chciało :D
A co u Was dobrego?
Ja dziś kluski śląskie, coś mnie ochota naszła :)

A ja zaczynam się denerwować usg genetycznym...ale nie tyle wynikami a tym czy i gdzie je zrobię. Pakiet Medicover daję mi usg gen za darmo...ale szanowna położna nie umowila mnie w odpowiednim czasie i teraz nie ma wolnych terminów, jestem na jakiejś liście rezerwowej. Jeśli miejsce się nie zwolni to mam mieć zewnętrzne skierowanie do innej placówki. Idę za tydzień do innej lekarki i będę prosić o to zewnętrzne skierowanie...A jak nie to umawiam się gdzieś prywatnie (tylko znowu boję się o dostępność-termin). Wkurzyla mnie wczoraj położna, a jeszcze mi wmawiala że mogę usg robić spokojnie do 19grudnia...a jak jej powiedzialam, że nie mogę bo to będzie już skończony 14tydzień i będzie za późno. To wmawiala mi, że jaki tam 14, będzie 13 i trochę (i uśmieszek do tego):crazy:

reklama
A ja zaczynam się denerwować usg genetycznym...ale nie tyle wynikami a tym czy i gdzie je zrobię. Pakiet Medicover daję mi usg gen za darmo...ale szanowna położna nie umowila mnie w odpowiednim czasie i teraz nie ma wolnych terminów, jestem na jakiejś liście rezerwowej. Jeśli miejsce się nie zwolni to mam mieć zewnętrzne skierowanie do innej placówki. Idę za tydzień do innej lekarki i będę prosić o to zewnętrzne skierowanie...A jak nie to umawiam się gdzieś prywatnie (tylko znowu boję się o dostępność-termin). Wkurzyla mnie wczoraj położna, a jeszcze mi wmawiala że mogę usg robić spokojnie do 19grudnia...a jak jej powiedzialam, że nie mogę bo to będzie już skończony 14tydzień i będzie za późno. To wmawiala mi, że jaki tam 14, będzie 13 i trochę (i uśmieszek do tego):crazy:
Masakra, jak tak można .... Oby zwolniło się miejsce. Na Twoim miejscu chyba bym rozszarpała ta babę

Do góry