reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Ja już po wizycie, dzić ma już 5.6 cm, wszystko w porządku, leżał sobie ze skrzyżowanymi nogami wiec nie było nic widać. Według usg 11+5. Jakoś wyjątkowo spokojne te moje dziecko. Moje poprzednie fikały koziołki A ten grzecznie leży [emoji6]oby tak już zostało [emoji7] dostalam skierowania na badania krwi. Musze powtórzyć tsh i glukoze. 28.11 mamy prenatalne A 6.12 kolejna wizyta bo mi sie l4 konczy. Zobacz załącznik 918660
super! gratuluje:*

Hej dziewczyny. Co myślicie o powrocie do pracy w ciąży. Odkąd się dowiedziałam prawie jestem na l4 natomiast zagrożenie chyba minęło i chętnie bym wróciła do kracy. Lekarz trochę kręci głowa że jak to że teraz już ZUS płaci i to że od nowa pracodawca... I sama nie wiem co mam robic

Moim zdaniem to tylko i wyłącznie Twoja decyzja. Chyba, ze są przeciwskazania do pracy to wiadomo, ze słuchać lekarza. Ja pracowałam do końca 7 msc. Tera jestem jeszcze na macierzyńskim, ale pracuje u brata w firmie, troszkę im pomagam.

Ja tez tylko czekam do 14-tego tygodnia.....kolezanki mi mowia ze wtedy juz bezpiecznie mozna leczyc

Teraz tez jest bezpiecznie:) ja leczę zeby i przed ciąża i teraz w pierwszym trymestrze[emoji847], rozmawiałam z moja stomatolog i nie ma do leczenia przeciwskazan. Także ponoć lepiej jest teraz leczyć niż nie:)

Apropo wyluzowania i relaksu: czy w naszym stanie można iść na masaż pleców??
Chodzi mi głównie o górną część, od siedzącej pracy ciągle coś boli, ale tz twierdzi ze nie mogę...[emoji20]

Ja w tamtym roku dostałam na 30 UE cały pakiet do spa plus masaż. Niestety w 1 i 3 trymestrze nie pozwolili mi skorzystać pracownicy SPA, a w drugim już mi się odechciało bo się bałam o brzuch podczas masażu. Także chyba są jakieś specjalne masaże dla kobiet w ciąży, ale ogólnie nie każdy masaż można robić. Najlepiej dowiadywać się bezpośrednio na miejscu:)

Ja już po wizycie, dzić ma już 5.6 cm, wszystko w porządku, leżał sobie ze skrzyżowanymi nogami wiec nie było nic widać. Według usg 11+5. Jakoś wyjątkowo spokojne te moje dziecko. Moje poprzednie fikały koziołki A ten grzecznie leży [emoji6]oby tak już zostało [emoji7] dostalam skierowania na badania krwi. Musze powtórzyć tsh i glukoze. 28.11 mamy prenatalne A 6.12 kolejna wizyta bo mi sie l4 konczy. Zobacz załącznik 918660

Piękne wiadomości:) gratuluje:)

Ja tez :D

Zaciśnięte

To jest prawidłowe liczenie lekarze po prostu przyjmują zakończone tygodnie czyli owszem zaczęty 12 ale lekarz liczy pełne 11 i tyle

Tak jak mówisz

Super dzionek

To może się spełni :)

Ja mam jeszcze z pierwszej ciąży, drukowalam sobie nawet jeszcze raz bo mam wszystkie wyniki z diagnostyki dostępne online, wynik z różyczki tez mam sobie odnaleźć i nie muszę robić ponownie

Mnie też ciągle zimno ;)

Tak zmieniły się przepisy :)

Musze o nim pomyśleć

Będzie dobrze, trzymam kciuki

Super wieści

Koleżanka trafiła z krwiakiem ogromnym do szpitala i leżała tydzień ok13 tyg, wszystko juz jest ok, ale też strachu się najadla, okropnie się z niej lało i nawet jakiś duży skrzyp wyszedł aż pomyślała potem, że to mogło być dziecko, ale tak jak mówię wszystko jest już dobrze, i u ciebie tez na pewno tak będzie

Jak się zagniezdza jajeczko to postawje w tym miejscu mały krwiaczek i czasem się zwyczajnie powiększa

Na środku wiec ciężko powiedzieć

Tu bardziej na dziewczynkę wygląda

Odpoczywaj dużo

Spokojny maluch to skarb, oby po drugiej stronie brzuszka tak mu zostało ;)

Miałam dzisiaj zakręcony dzień i dopiero siadlam na chwilę. Potem kolejna gonitwa, bo starszaki mają zajęcia dodatkowe
Dzisiaj na obiad rosół, strasznie mi się chciało :D
A co u Was dobrego?
A ja zrobiłam makaron tagliatelle z kurczakiem i sosem serowo brokulowym.. dawno się chyba tak nie zajadalam [emoji3] zjadłam taką porcję, że na 3 dni powinnam z głowy [emoji23]

reklama
Do góry