reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Ja już po wizycie.
Z dzieckiem na szczęście jest wszystko w porządku. Serduszko bije, a dzieciaczek ma 4,11 cm :)
Ale niestety mam krwiaka i stąd to krwawienie. Póki co ma leżeć i nie mogę wspołżyć, bo krwiak jest dość spory. Nie może się powiększyć, bo dojdzie do poronienia..
Muszę odpoczywać i czekać aż se zmniejszy..
I kolejny stres mi doszedł. A krew jak leciała tak dalej leci.
Oj biedna. Dobrze, że dziecko zdrowe :)
No to musisz leżeć i trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!

Najlepszy jest Ramzi z 6-7 tyg. U Ciebie jest dość niejednoznacznie, nie umiem stwierdzić [emoji39]

poza tym Dziewczyny - to nie jest teoria naukowa, więc reklamacji nie przyjmuje! [emoji23][emoji23][emoji23]
Dobra, dobra...wyszła mi dziewczynka i tej wersji będę się trzymać :-D
Ale dla chłopaka mamy imiona, a dla dziewczynki...będzie wojna :-D Na szczęście moja 8latka stoi po mojej stronie barykady :p

Hej dziewczyny. Co myślicie o powrocie do pracy w ciąży. Odkąd się dowiedziałam prawie jestem na l4 natomiast zagrożenie chyba minęło i chętnie bym wróciła do kracy. Lekarz trochę kręci głowa że jak to że teraz już ZUS płaci i to że od nowa pracodawca... I sama nie wiem co mam robic

Witam się w poludnie. Ale dzisiaj miałam poranek. Najpierw myślałam, że mam prenatalne na 11.00 Zaprowadzilam córkę do przedszkola i wróciłam do domu na śniadanie. Patrzę w dokumenty, a tam napisane, że na badania na 9.30. Szybko zaczelam się pakowac do wyjścia zgarnęłam dokumenty i lecę do samochodu, a tam klops ten mi nie odpala. Na szczęście moj mąż był w domu i szybko samochod na kable odpalił. Patrzę na zegarek a tam 9.30, pomyślałam sobie, czy warto mi jechać, czy mnie przyjmą jeszcze. O 10.10 wpadlam do gabinetu, a Pani pielęgniarka mówi" no czekamy na Panią już miałam do Pani dzwonić". Przeprosiłam za spóźnienie i potulnie jak baranek dałam sobie pobrać krew. Byłam juz u genetyka, a teraz czekam na usgmam numer 12 a wchodzi dopiero numer7.

Ja już po wizycie.
Z dzieckiem na szczęście jest wszystko w porządku. Serduszko bije, a dzieciaczek ma 4,11 cm :)
Ale niestety mam krwiaka i stąd to krwawienie. Póki co ma leżeć i nie mogę wspołżyć, bo krwiak jest dość spory. Nie może się powiększyć, bo dojdzie do poronienia..
Muszę odpoczywać i czekać aż se zmniejszy..
I kolejny stres mi doszedł. A krew jak leciała tak dalej leci.
Odpoczywaj zatem, staraj się nie denerwować a napewno wszystko będzie dobrze. Dużo zdrówka :)

reklama
Hej dziewczyny. Co myślicie o powrocie do pracy w ciąży. Odkąd się dowiedziałam prawie jestem na l4 natomiast zagrożenie chyba minęło i chętnie bym wróciła do kracy. Lekarz trochę kręci głowa że jak to że teraz już ZUS płaci i to że od nowa pracodawca... I sama nie wiem co mam robic
Ja w pierwszej ciazy tak zrobiłam :) po miesiacu l4 wrocilam musialam isc na badania kontrolne po takim długim l4. Nikt mi nie robil z tego problemow

Do góry