reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Ja też się nie wybieram na prenatalne...chybaże ginekolog będzie uważał że powinnam...myślę, że jest to wybór każdej z nas...i dziewczyny naprawde nie kazdego stać na te badania.
Ja sie nie wybieram, bo moim zdaniem to dodatkowy nie potrzebny stres...jeśli dziecko będzie chore to trudno...badania tego nie zmienią...a stres ktory bede odczuwala po uslyszeniu takiej diagnozy na pewno nie pomoże...poza tym jestem osobą wierzącą i uważam, że wszystko w rękach Boga...
Zgadzam się. A czasem lepiej nie wiedzieć.

Ja chodze prywatnie. Co miesiąc mam USG. Teraz niestety nie refundują 1 prenatalnego (przynajmniej u mnie)chyba ze jest cos nie tak. 2 prenatalne jest około 250 zł i te pewnie zrobie

A ja dopiero 10+5. Ale to i tak dużo, jak sobie przypomnę przed chwilą było 4+2 [emoji16] ja już resztkami sił wyczekuje moich prenatalnych. Wytrzymałam 3 tygodnie bez wizyty, został jeszcze tylko tydzień albo aż [emoji16]

U mnie dziś 12+0 to w sumie nie wiem czy zaczął się 13 czy 12? Ale chyba skończył się 12 :-p
Dziewczyny czy Wam też jest tak gorąco? Ja przez to spać nie mogę. Chodzę i otwieram ciągle okna, mogłabym spać przy otwartym oknie a mój mąż chodzi i zamyka za mną te okna. Teraz jest mi tak gorąco że aż palce u rąk mi spuchły

Ze spokojem, ja dopiero 11+4 teraz nam sie dłuży ale później zacznie lecieć....dopiero zwalnia przed porodem jak się oczekuje tego sądnego dnia [emoji16][emoji6]
Ja w 1 ciazy tak wlasnie mialam. Chociaz na szczescie nie czekalam na porod z niecierpliwoscia bo urodzilam dwa tyg przed zupelnie z zaskoczenia :)

reklama
A ja dopiero 10+5. Ale to i tak dużo, jak sobie przypomnę przed chwilą było 4+2 [emoji16] ja już resztkami sił wyczekuje moich prenatalnych. Wytrzymałam 3 tygodnie bez wizyty, został jeszcze tylko tydzień albo aż [emoji16]
U mnie dwa i pół do prenatalnych.....mam cichą nadzieję że się dowiem kto.tam mieszka. W niedzielę mamy powiedzieć córce teściowej i szwagierce bo jeszcze nikt nic nie wie.... ciekawe jak zareagują? W szczególności Liwia

Do góry