reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
A powiesz mi czy masz jeszcze jesc cos po spacerze i jesli tak to co i ile przed snem ...? Ja mam problem z cukrem na czczo...;[
Tak, po spacerze jeszcze druga kolacja. Najlepiej coś bialkowo-tłuszczowego jak jogurt czy twaróg. U mnie do końca nie działa, więc mam spróbować z parówką dobrej jakości.

Tak, po spacerze jeszcze druga kolacja. Najlepiej coś bialkowo-tłuszczowego jak jogurt czy twaróg. U mnie do końca nie działa, więc mam spróbować z parówką dobrej jakości.
To właśnie też tak próbuję i nie bardzo działa... Parówki wchodzą mi tylko z kurczaka :D coś odrzuca mnie od innych, ale wypróbuję

To właśnie też tak próbuję i nie bardzo działa... Parówki wchodzą mi tylko z kurczaka :D coś odrzuca mnie od innych, ale wypróbuję
Ja w ogóle sobie nie wyobrażam zjeść parówki teraz, nie mam ochoty na mięsne rzeczy, ale spinam się, żeby wszystko było według zaleceń. Na szczęście mam piesełka do towarzystwa na wieczorne spacery <3 Mąż będzie córkę kąpał, a my będziemy chodzić :)
Denerwuję się nadal końcem pracy, ale muszę odpuścić i już.
Dziś od rana byłam na pobraniu, żeby sprawdzić poziom TSH i zrobić grupę krwi, bo zginął mi gdzieś oryginał z poprzedniej ciąży.

Kamila, trzymam mocno kciuki!

Ja w ogóle sobie nie wyobrażam zjeść parówki teraz, nie mam ochoty na mięsne rzeczy, ale spinam się, żeby wszystko było według zaleceń. Na szczęście mam piesełka do towarzystwa na wieczorne spacery <3 Mąż będzie córkę kąpał, a my będziemy chodzić :)
Denerwuję się nadal końcem pracy, ale muszę odpuścić i już.
Dziś od rana byłam na pobraniu, żeby sprawdzić poziom TSH i zrobić grupę krwi, bo zginął mi gdzieś oryginał z poprzedniej ciąży.

Kamila, trzymam mocno kciuki!
Co do grupy krwi to mnie bardzo dziwi ale moj lekarz powiedzial, ze w kazdej ciazy musze robic na nowo. Moze bardziej mu o przeciwciała chodzilo.
W ogole dziewczyny zamowilam segregator ciazowy od mamyginekolog i sie zastanawiam czy bylo warto :)

U mnie dziś 12+0 to w sumie nie wiem czy zaczął się 13 czy 12? Ale chyba skończył się 12 :-p
Dziewczyny czy Wam też jest tak gorąco? Ja przez to spać nie mogę. Chodzę i otwieram ciągle okna, mogłabym spać przy otwartym oknie a mój mąż chodzi i zamyka za mną te okna. Teraz jest mi tak gorąco że aż palce u rąk mi spuchły
Ja mam wręcz przeciwnie, ciągle mi zimno [emoji39][emoji39][emoji39]

A ja z innej beczki: mam wybrać i kupić prezent na święta dla siebie i tz od rodziców. Zastanawiam się nad blenderem, czy któraś używała przy dziecku...? Jeśli tak to lepiej wybrać ręczny czy kielichowy?
Kielichowy na pewno przydałby mi się teraz do smoothie i innych koktajli, ale może później będzie niepraktyczny?

reklama
Co do grupy krwi to mnie bardzo dziwi ale moj lekarz powiedzial, ze w kazdej ciazy musze robic na nowo. Moze bardziej mu o przeciwciała chodzilo.
W ogole dziewczyny zamowilam segregator ciazowy od mamyginekolog i sie zastanawiam czy bylo warto :)
Ja na ostatnim pobraniu krwi zrobiłam sobie "krew kartę". Koszt ok. 60 zł, czeka się miesiąc. Będę miała już na papierku grupę krwi [emoji6]
Dzisiaj przed wizytą pojadę do laboratorium w szpitalu i zrobię jeszcze raz anty HCV. Pewnie jutro będzie wynik.

Do góry