reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
No właśnie...trochę mam wrażenie że to takie naciaganie na kase...te wszystkie certyfikaty...badania...
Ja tez juz sie gubie. Powiem tak lekarz na nfz tylko rzucił temat i nic nie powiedzial. Lekarz na wizycie prywatnej, ktory ma certyfikat powiedzial że on ma obowiazek poinformować o tym badaniu i ewentualnie odpowiedzieć na wszystkie pytania. Ale sam powiedzial ze na usg w 12tc jak bedzie badal kość nosowa czy przeziernosc a coś by go zaniepokoilo to od razu wysyla mnie na takie badania.

Nie, nie każdy lekarz sprawdza
To już nie wiem. Warto chyba wybrać odpowiedniego lekarza do prowadzenia ciąży. Mój, z tego co pamietam, sprawdzał wszystkie narządy (i to nie na jednej wizycie, bo później jeszcze układ rozrodczy córce sprawdzał) liczył palce, sprawdzał przepływy, przezierność. Kość udowa, nosowa. A dodatkowo miałam w poradni prenatalnej badania.

To co Was ginekolodzy sprawdzają na usg? Tylko rozmiar dziecka?

No mi lekarka powiedziała, że nie jest dużo podwyższone i mam iść na spokojnie do endokrynologa
[/QUOTE]Ja mialam 5,32 i od razu dostalam euthyrox 50 zeby jak najszybciej zaczac zbijac i jak najszybciej mialam szukac endo bo takie tsh moze byc niebezpieczne dla maluszka. Endo od razu zwiekszyla mi dawke do 75 i mam co miesiac kontrolowac tsg a przy najblizszych wynikach zrobic dodatkowo ft4, anty tpo, anty tg.

U mnie dzisiaj ruskie z baru.
Dziewczyny powiedzcie mi jak rodzice moga byc tak nieodpowiedzialni. U synka w zlobku panuje rotawirus duzo dzieci z odwodnieniem trafilo do szpitala.
No i fenomem rodzicow:
Pani zglasza, ze dziecko ma biegunke 3 razy musialy myc pod zlewem bo taka tragedia. A rodzic co? Na drugi dzien przyprowadza dziecko i twierdzi, ze nic mu nie jest. Dopiero po 3 dniach laskawie zabierze dziecko.
Po poerwsze wszystkie dzieci zarazone a druga rzecz te dzieciaki sie przeciez mecza. Pewnie tylki odparzone... Dieta niestosowna :\
Ciekawa jestem czy ci madrzy rodzice do pracy tez z biegunka idą :\

reklama
Ja mialam 5,32 i od razu dostalam euthyrox 50 zeby jak najszybciej zaczac zbijac i jak najszybciej mialam szukac endo bo takie tsh moze byc niebezpieczne dla maluszka. Endo od razu zwiekszyla mi dawke do 75 i mam co miesiac kontrolowac tsg a przy najblizszych wynikach zrobic dodatkowo ft4, anty tpo, anty tg.[/QUOTE]
Moment, masz 5,32 ulU/l tak?

Do góry