A u mnie 4,2. Tak sama glukoze norma do 5,5, a ja mam 5,1Na moich wynikach pisalo ze w I trymestrze norma jest 2.32
reklama
Ja tez juz sie gubie. Powiem tak lekarz na nfz tylko rzucił temat i nic nie powiedzial. Lekarz na wizycie prywatnej, ktory ma certyfikat powiedzial że on ma obowiazek poinformować o tym badaniu i ewentualnie odpowiedzieć na wszystkie pytania. Ale sam powiedzial ze na usg w 12tc jak bedzie badal kość nosowa czy przeziernosc a coś by go zaniepokoilo to od razu wysyla mnie na takie badania.No właśnie...trochę mam wrażenie że to takie naciaganie na kase...te wszystkie certyfikaty...badania...
Kaamilaaa
Fanka BB :)
W laboratorium ogolne norny takie sa, a odgorne normy dla kobiet ciężarnych sa troche inne.A u mnie 4,2. Tak sama glukoze norma do 5,5, a ja mam 5,1
Tsh do 2,5 w I trym.
Glukoze masz w porzadku bo po przeliczeniu masz 90 czyli w normie
Ja mówię jak piszę na moich wynikach. Jak widac roznie lekarze je interpretują. Tak jak z glukoza u jednych poziom 91 to juz wskazanie do zrobienia krzywej a u innych jeszcze nie.A u mnie 4,2. Tak sama glukoze norma do 5,5, a ja mam 5,1
To już nie wiem. Warto chyba wybrać odpowiedniego lekarza do prowadzenia ciąży. Mój, z tego co pamietam, sprawdzał wszystkie narządy (i to nie na jednej wizycie, bo później jeszcze układ rozrodczy córce sprawdzał) liczył palce, sprawdzał przepływy, przezierność. Kość udowa, nosowa. A dodatkowo miałam w poradni prenatalnej badania.Nie, nie każdy lekarz sprawdza
To co Was ginekolodzy sprawdzają na usg? Tylko rozmiar dziecka?
Kaamilaaa
Fanka BB :)
[/QUOTE]Ja mialam 5,32 i od razu dostalam euthyrox 50 zeby jak najszybciej zaczac zbijac i jak najszybciej mialam szukac endo bo takie tsh moze byc niebezpieczne dla maluszka. Endo od razu zwiekszyla mi dawke do 75 i mam co miesiac kontrolowac tsg a przy najblizszych wynikach zrobic dodatkowo ft4, anty tpo, anty tg.No mi lekarka powiedziała, że nie jest dużo podwyższone i mam iść na spokojnie do endokrynologa
U mnie dzisiaj ruskie z baru.
Dziewczyny powiedzcie mi jak rodzice moga byc tak nieodpowiedzialni. U synka w zlobku panuje rotawirus duzo dzieci z odwodnieniem trafilo do szpitala.
No i fenomem rodzicow:
Pani zglasza, ze dziecko ma biegunke 3 razy musialy myc pod zlewem bo taka tragedia. A rodzic co? Na drugi dzien przyprowadza dziecko i twierdzi, ze nic mu nie jest. Dopiero po 3 dniach laskawie zabierze dziecko.
Po poerwsze wszystkie dzieci zarazone a druga rzecz te dzieciaki sie przeciez mecza. Pewnie tylki odparzone... Dieta niestosowna :\
Ciekawa jestem czy ci madrzy rodzice do pracy tez z biegunka idą :\
Dziewczyny powiedzcie mi jak rodzice moga byc tak nieodpowiedzialni. U synka w zlobku panuje rotawirus duzo dzieci z odwodnieniem trafilo do szpitala.
No i fenomem rodzicow:
Pani zglasza, ze dziecko ma biegunke 3 razy musialy myc pod zlewem bo taka tragedia. A rodzic co? Na drugi dzien przyprowadza dziecko i twierdzi, ze nic mu nie jest. Dopiero po 3 dniach laskawie zabierze dziecko.
Po poerwsze wszystkie dzieci zarazone a druga rzecz te dzieciaki sie przeciez mecza. Pewnie tylki odparzone... Dieta niestosowna :\
Ciekawa jestem czy ci madrzy rodzice do pracy tez z biegunka idą :\
reklama
Ja mialam 5,32 i od razu dostalam euthyrox 50 zeby jak najszybciej zaczac zbijac i jak najszybciej mialam szukac endo bo takie tsh moze byc niebezpieczne dla maluszka. Endo od razu zwiekszyla mi dawke do 75 i mam co miesiac kontrolowac tsg a przy najblizszych wynikach zrobic dodatkowo ft4, anty tpo, anty tg.[/QUOTE]
Moment, masz 5,32 ulU/l tak?
Moment, masz 5,32 ulU/l tak?