reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

No więc wizyta za mną, nie pisałam szybciej bo już e pracy jestem.
Dzidzio fika aż miło, stawało na głowie i machalo nogami :D 4,94cm czyli 11+4, co się zgadza z poprzednim usg, ale w poniedziałek wszystko będzie dokładnie zamierzone :)
Przyczyny krwawienia nie znaleźli więc mam się bardzo oszczędzać do 20tc, bo takie plamienie może wrócić.
Uff. Kamień z serca, że maluch ma się dobrze i rośnie [emoji3590]
Opieka tutaj wcale nie jest taka zła, wszystko bardzo szybko i dobrze załatwione.
No i dobrze czytac fakie wiesci [emoji8] oszczedzaj sie [emoji8]
Już po wizycie, wszystko w porządku na usg więc nie zdecyduje się na badanie pappa. Niesamowity widok [emoji173]. Jedynie Tsh mam podwyższone i muszę iść do endokrynologa. I usg mialam juz robione przez brzuch. A i pani powiedziała,że na 80% chłopiec [emoji173][emoji173][emoji173]. Następna wizyta 20 grudnia :D
Super ze wszystko dobrze[emoji7][emoji7][emoji7]
Duzo podwyższone tsh masz ?

reklama
Nie, nie kazdy, zwykly prowadzacy nie majacy certyfikatu (ktory odnawia sie co rok by lekarz byl zawsze na bieżąco z najnowszymi informacjami) nie ma po prostu takich kwalifikacji. Dla mnie lekarze ktorzy proponuja zwykle badanie usg I trymestru u siebie i biora za to kase to zwyczajni naciagacze. Przeszlam przez dwoch takich wiec wiem co mowie.
Mój lekarz moich badan w zasadzie nie nazwal prenatalnymi a wlasnie badaniem 1 teymestru. Lekarz ma certyfikat wiec myślę, ze to powinno wystarczyć. Plus ew. Pappa jakby byly jakies wskazania

Ale zobacz, twoj lekarz przynajmniej odsyla cie do innych lekarzy ktorzy robia takie badania. Nie odradza. Informuje i chwała mu za to.
Dla mnie tylko nie pojete jest to jak lekarz moze odradzac zrobienie tak waznego badania. I tyle. Koncze temat. Kazdy ma swoj rozum wie co ma zrobic badz nie.

A tak zmieniajac temat co dzis na obiad macie ? [emoji14]
Wieśmaca właśnie kupiłam :)

Poczytuje Was i poczytuje, ale moje samopoczucie i nastrój nie zachęcają do gadania.
Wtrącę tylko, że mój gin twierdzi, że certyfikat można mieć, ale nie trzeba. Jak ktoś potrafi to robić to odnawiana kartka jest wg niego zbędna (sam ma kurs, ale nie czuje się w tym specjalistą i dlatego odsyła mnie gdzie indziej; a odnawianie tego polega nie na corocznym szkoleniu,a na wysyłaniu co rok opisu konkretnego badania do Londynu)

Także ja nie wiem...
No właśnie...trochę mam wrażenie że to takie naciaganie na kase...te wszystkie certyfikaty...badania...

reklama
Norma jest do 4,2, a ja mam 5,76
No spore ja ostatnio mialam 5,32. Bierzesz juz cos na zbicie ?
Wieśmaca właśnie kupiłam :)
Podziel sie ! [emoji23] [emoji120][emoji120]
Ja dzis chyba znow bede meczyc pomidorowa z lanymi [emoji23][emoji23]
Mój lekarz moich badan w zasadzie nie nazwal prenatalnymi a wlasnie badaniem 1 teymestru. Lekarz ma certyfikat wiec myślę, ze to powinno wystarczyć. Plus ew. Pappa jakby byly jakies wskazania
Bo badanie I trymestru i prenatalne to praktycznie to samo. Wazne zeby lekarz mial odpowiednie kwalifikacje.
Pappec czesto lekarze doradzaja po usg do skorygowania wynikow.
Ja podczas usg bede miec juz wyniki pappy zeby miec pelen opis badań i ryzyko chorob skorygowane.

Do góry