super w takim razie gratuluje synkaJuż po wizycie, wszystko w porządku na usg więc nie zdecyduje się na badanie pappa. Niesamowity widok ❤. Jedynie Tsh mam podwyższone i muszę iść do endokrynologa. I usg mialam juz robione przez brzuch. A i pani powiedziała,że na 80% chłopiec ❤❤❤. Następna wizyta 20 grudnia
reklama
Ja-ga
Fanka BB :)
Dobra...to ja obiadowo: jarzynowa, a na drugie pizza. Od rana biegam z językiem na brodzie: lekarz, urząd miasta, do pracy męża bo mi kluczyki zabrał do auta, szybko z córka do szkoly, po syna do przedszkola, zakupy...właśnie usiadłam. Dlatego dziś pasuje z obiadem (zupa od wczoraj)+imieniny męża, więc będzie zamawiana pizza.
super ze wszystko dobrze:*:*No więc wizyta za mną, nie pisałam szybciej bo już e pracy jestem.
Dzidzio fika aż miło, stawało na głowie i machalo nogami 4,94cm czyli 11+4, co się zgadza z poprzednim usg, ale w poniedziałek wszystko będzie dokładnie zamierzone
Przyczyny krwawienia nie znaleźli więc mam się bardzo oszczędzać do 20tc, bo takie plamienie może wrócić.
Uff. Kamień z serca, że maluch ma się dobrze i rośnie
Opieka tutaj wcale nie jest taka zła, wszystko bardzo szybko i dobrze załatwione.
G
guest-1704238530
Gość
Ja ostatni raz wypowiem sie na temat badan prenatalnych.
Rowniez jestem młoda, bo mam 22lata, u mnie w rodzinie tez nigdy nie bylo zadnych chorob u tz tez nie. Ale to na prawde nie znaczy ze badania prenatalne nie sa potrzebne i ze nic sie nie zdarzy. Genetyka to czesto loteria, moze trafić na każdego. I w tym wypadku bede nieugieta, badania prenatalne powinny byc obowiazkowe dla kazdej kobiety. Niestety zyjemy w takim kraju w ktorym w większości za takie rzeczy trzeba placic lub miec wskazania do darmowych. Ale na prawde warto troche "pocierpiec" odmawiajac sobie czegos innego by wiedziec czy dziecko jest zdrowe!
Dla mnie nie zrobienie badań prenatalnych to czesto wina lekarzy ktorzy o nich nie informuja lub o zgrozo odradzaja ! Ok czesto odradzaja robienie pappy bo to niby tylko statystyka, ale żeby odradzac usg I trymestru?? No to mi sie w głowie nie miesci po prostu...
Na prawde dziewczyny warto zglebic temat, a nie wierzyć we wszystko co mowi wam jeden lekarz.
Nie chce moim postem nikogo urazic, prosze nie odbierajcie tak tego ale musiałam napisac co mysle bo az mnie trzesie jak slysze ze lekarz odradza badania prenatalne ! Oni maja OBOWIAZEK przedstawic kazdej z was możliwość zrobienia takich badań, nawet gdzie je mozecie zrobic, zaden lekarz nie powinien ich odradzac!
I tyle w temacie. Ale wiadomo ze kazda zrobi jak uważa.
Bardziej mnie dziwi jak kobieta - przyszła mama sama z nich rezygnuje... Mówię oczywiscie o usg I czy II trymestru.
Ja nie robię badania PAPPA - lekarz zrobi usg I trymestru i jeżeli nie będzie nic niepokojącego to nie będziemy robić dodatkowo Pappa. Zaznaczę że chodzę prywatnie, każda wizyta kosztuje nas sporo bo 190zł, usg I trymestru 300zł ale lekarz sam powiedział że w moim przypadku nie chce mnie na tą chwilę naciągać na koszta i ma nadzieję że takiej potrzeby nie będzie.
Ja nie jestem specjalistką bo to moja pierwsza ciąża, lekarz jest bardzo dobry i kompetentny, ufam mu i zdaje się na niego.
edit: nie chce naciągać na koszta, bo Pappa 250zł ekstra
dobrze ze wszystko okDziewczyny melduję się po wizycie kontrolnej..dzidzia jest zdrowa serducho bije.. 10+5 wg usg więc wszytko należycie jak w zegarku... Fotki nie mam bo to była kontrola po krwawieniu i za tydzień mam planowana wizytę więc wtedy też będzie badanie przeziernosci karkowej.. Co do badań prenatalnych lekarz w moim wieku mi może nie tyle odradzil co kazał się zastanowić jestem młodą w domu ani u mnie ani tz nie było wad wrodzonych... Także ja rezygnuje z prenatalnych...
No i dzisja pierwsze badanie przez brzuch i było super widać ..
Normalnie kamień z serca
G
guest-1704238530
Gość
Super wiadomość.! Cieszę się bardzo
Moje też przez brzuch i chwalila, że mam pełen pęcherz, bo wtedy lepiej widać
Cieszę się że wszystko dobrze
ale jak to jest z tym pęcherzem? bo ja gdzieś czytałam żeby mieć opróżniony pęcherz a tutaj piszesz o pełnym pęcherzu że wtedy dobrze było widać dzidziusia?
G
guest-1704238530
Gość
Ale zobacz, twoj lekarz przynajmniej odsyla cie do innych lekarzy ktorzy robia takie badania. Nie odradza. Informuje i chwała mu za to.
Dla mnie tylko nie pojete jest to jak lekarz moze odradzac zrobienie tak waznego badania. I tyle. Koncze temat. Kazdy ma swoj rozum wie co ma zrobic badz nie.
A tak zmieniajac temat co dzis na obiad macie ? [emoji14]
Ja mam gołąbki wczoraj zrobiłam także będziemy je jeść chyba z 3 dni
Jak badanie przez brzuch to z pelnym pecherzem pusty do tego mniej przyjemnegoCieszę się że wszystko dobrze
ale jak to jest z tym pęcherzem? bo ja gdzieś czytałam żeby mieć opróżniony pęcherz a tutaj piszesz o pełnym pęcherzu że wtedy dobrze było widać dzidziusia?
reklama