No i kolejne dobre wiadomości. Dobrze że cie zbadali przynajmniej jestes spokojna [emoji6]No więc wizyta za mną, nie pisałam szybciej bo już e pracy jestem.
Dzidzio fika aż miło, stawało na głowie i machalo nogami 4,94cm czyli 11+4, co się zgadza z poprzednim usg, ale w poniedziałek wszystko będzie dokładnie zamierzone
Przyczyny krwawienia nie znaleźli więc mam się bardzo oszczędzać do 20tc, bo takie plamienie może wrócić.
Uff. Kamień z serca, że maluch ma się dobrze i rośnie [emoji3590]
Opieka tutaj wcale nie jest taka zła, wszystko bardzo szybko i dobrze załatwione.
reklama
Kaamilaaa
Fanka BB :)
Ale zwykle badanie usg zrobione przez zwyklego gina moze nie wykryc wad. Ok rozumiem ze dla kogos chore dziecko nic nie zmienia ale nie zapominajmy ze sa tez choroby ktore mozna leczyc juz w lonie matki lub tuz po urodzeniu dziecka. Jesli nie bedziemy o nich wiedziec to raczej sie na to nie przygotujemy, nie zrobimy wczesniej nic by zapewnic dziecku lepszy start....i w tym momencie to w naszych rekach jest dobro dziecka a nie w Boga.Ja też się nie wybieram na prenatalne...chybaże ginekolog będzie uważał że powinnam...myślę, że jest to wybór każdej z nas...i dziewczyny naprawde nie kazdego stać na te badania.
Ja sie nie wybieram, bo moim zdaniem to dodatkowy nie potrzebny stres...jeśli dziecko będzie chore to trudno...badania tego nie zmienią...a stres ktory bede odczuwala po uslyszeniu takiej diagnozy na pewno nie pomoże...poza tym jestem osobą wierzącą i uważam, że wszystko w rękach Boga...
No ale ok kazdy robi jak uwaza. Kazdego wybor.
Jeśli nie chcesz robic ich prywatnie lib cie nie stać to moze pogadaj ze swoim ginekologiem o skierowaniu na nfz, niektorzy daja i bez wskazan.
A jesli ktos mieszka np na slasku tam taki pakiet badan jest darmowy refundowany z programu ue wystarczy mieszkac na slasku i miec mniej niz 35lat (od 35lat wzwyż takie badanie jest refundowane na NFZ).
Popieram cię w 100 %... Wolę odmówić kupna jakiś dupereli dla dziecka, ale takie badanie to podstawa....Ale zwykle badanie usg zrobione przez zwyklego gina moze nie wykryc wad. Ok rozumiem ze dla kogos chore dziecko nic nie zmienia ale nie zapominajmy ze sa tez choroby ktore mozna leczyc juz w lonie matki lub tuz po urodzeniu dziecka. Jesli nie bedziemy o nich wiedziec to raczej sie na to nie przygotujemy, nie zrobimy wczesniej nic by zapewnic dziecku lepszy start....i w tym momencie to w naszych rekach jest dobro dziecka a nie w Boga.
No ale ok kazdy robi jak uwaza. Kazdego wybor.
Jeśli nie chcesz robic ich prywatnie lib cie nie stać to moze pogadaj ze swoim ginekologiem o skierowaniu na nfz, niektorzy daja i bez wskazan.
A jesli ktos mieszka np na slasku tam taki pakiet badan jest darmowy refundowany z programu ue wystarczy mieszkac na slasku i miec mniej niz 35lat (od 35lat wzwyż takie badanie jest refundowane na NFZ).
Nat Bluebell
Dziękuję za poradę co do wina jest plan na sobotni wieczór! HihiJa gotuję ok. pół godziny taką jedną porcję i myślę, że spokojnie już wtedy nie ma procentów
no to u mnie cała trójka ph7 w tym jedna dziewczynka, więc niestety to nie działa
jadłam wczoraj jajecznicę z pomidorami, mmmm pycha była
Trzymam kciuki, wszystko jest na pewno ok
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
@Pianistka1991 dzielna jesteś japrzy pierwszym łyku miała juz odruch wymiotny, a po ostatnim było mi słabo, niestety miałam to w pierwszej i trzeciej ciąży i oba razy były koszmarne
Chce mi się jeść ale nie mam pomysłu na nic konkretnego.... zaglądałam do lodówki i nic mnie nie zachwyciło, a pęka w szwach... no i jak tu dogodzić takiej wybrednej...
No właśnie mi ta glukoza nawet smakowała, absolutnie nie mam odruchów wymiotnych po niej, tylko czekanie jest okropneCzy ja wiem czy dzielna? Spodziewałam się gorszego smaku, a to było dla mnie coś w stylu przesłodzonej, słabej herbaty [emoji39] czy wody z cukrem - jak kto woli. To czekanie było gorsze bo tragicznie czuję sie "na głodzie"... wyniki po 15.00.
Ja też ciągle wstaję siku a potem mi nie wygodnie i nie mogę zasnąć a to dopiero początekBędzie dobrze, strach ma wielkie oczy [emoji8] też źle spałam. Mąż mówi do mnie "podziwiam Cię, że tak często wstajesz w nocy do toalety, a później funkcjonujesz w ciągu dnia" ... ale czy ja mam w tym temacie jakielolwiek inne wyjście???? [emoji849][emoji849][emoji849]
Tak, jestem dużo spokojniejsza no i ten cudny widok fikającego dzidziusiaNo i kolejne dobre wiadomości. Dobrze że cie zbadali przynajmniej jestes spokojna [emoji6]
Powiem tak dla mnie badania prenatalne pierwsze i drugie to poprostu konieczność. Ostatnio widziałam zbiórkę pieniędzy na dziecko które ma tylko połowę serca, rodzice wcześniej nie wiedzieli bo nie mieli badań prenatalnych, dowiedzieli się kilka dni po porodzie jak dziecko zrobiło się sine i przestało oddychać. Teraz szukają ratunku ale czasu coraz mniej, gdyby wiedzieli wcześniej mogliby się lepiej przygotować na to. To tylko jedna z wielu takich historii, potem ludzie żałują...
Dziewczyny melduję się po wizycie kontrolnej..dzidzia jest zdrowa serducho bije.. 10+5 wg usg więc wszytko należycie jak w zegarku... Fotki nie mam bo to była kontrola po krwawieniu i za tydzień mam planowana wizytę więc wtedy też będzie badanie przeziernosci karkowej.. Co do badań prenatalnych lekarz w moim wieku mi może nie tyle odradzil co kazał się zastanowić jestem młodą w domu ani u mnie ani tz nie było wad wrodzonych... Także ja rezygnuje z prenatalnych...
No i dzisja pierwsze badanie przez brzuch i było super widać ..
Normalnie kamień z serca
Normalnie kamień z serca
Heh, zobaczy jak to jest jak się dzidziol urodzi i też będzie się non stop w nich budziłBędzie dobrze, strach ma wielkie oczy [emoji8] też źle spałam. Mąż mówi do mnie "podziwiam Cię, że tak często wstajesz w nocy do toalety, a później funkcjonujesz w ciągu dnia" ... ale czy ja mam w tym temacie jakielolwiek inne wyjście???? [emoji849][emoji849][emoji849]
Ale chyba każdy lekarz koło 12 tc sprawdza przeziernosc karku i kość nosową oraz czy wszystko jest Ok. Przynajmniej mój tak robił, niezależnie od prenatalnych, które miałam w szpitalu.Tez mnie to bardzo zdziwiło...
reklama
Nat Bluebell
Super wiadomość.! Cieszę się bardzoDziewczyny melduję się po wizycie kontrolnej..dzidzia jest zdrowa serducho bije.. 10+5 wg usg więc wszytko należycie jak w zegarku... Fotki nie mam bo to była kontrola po krwawieniu i za tydzień mam planowana wizytę więc wtedy też będzie badanie przeziernosci karkowej.. Co do badań prenatalnych lekarz w moim wieku mi może nie tyle odradzil co kazał się zastanowić jestem młodą w domu ani u mnie ani tz nie było wad wrodzonych... Także ja rezygnuje z prenatalnych...
Normalnie kamień z serca
Moje też przez brzuch i chwalila, że mam pełen pęcherz, bo wtedy lepiej widać