reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

No więc wizyta za mną, nie pisałam szybciej bo już e pracy jestem.
Dzidzio fika aż miło, stawało na głowie i machalo nogami :D 4,94cm czyli 11+4, co się zgadza z poprzednim usg, ale w poniedziałek wszystko będzie dokładnie zamierzone :)
Przyczyny krwawienia nie znaleźli więc mam się bardzo oszczędzać do 20tc, bo takie plamienie może wrócić.
Uff. Kamień z serca, że maluch ma się dobrze i rośnie [emoji3590]
Opieka tutaj wcale nie jest taka zła, wszystko bardzo szybko i dobrze załatwione.
No i kolejne dobre wiadomości. Dobrze że cie zbadali przynajmniej jestes spokojna [emoji6]

reklama
Ja też się nie wybieram na prenatalne...chybaże ginekolog będzie uważał że powinnam...myślę, że jest to wybór każdej z nas...i dziewczyny naprawde nie kazdego stać na te badania.
Ja sie nie wybieram, bo moim zdaniem to dodatkowy nie potrzebny stres...jeśli dziecko będzie chore to trudno...badania tego nie zmienią...a stres ktory bede odczuwala po uslyszeniu takiej diagnozy na pewno nie pomoże...poza tym jestem osobą wierzącą i uważam, że wszystko w rękach Boga...
Ale zwykle badanie usg zrobione przez zwyklego gina moze nie wykryc wad. Ok rozumiem ze dla kogos chore dziecko nic nie zmienia ale nie zapominajmy ze sa tez choroby ktore mozna leczyc juz w lonie matki lub tuz po urodzeniu dziecka. Jesli nie bedziemy o nich wiedziec to raczej sie na to nie przygotujemy, nie zrobimy wczesniej nic by zapewnic dziecku lepszy start....i w tym momencie to w naszych rekach jest dobro dziecka a nie w Boga.
No ale ok kazdy robi jak uwaza. Kazdego wybor.

Jeśli nie chcesz robic ich prywatnie lib cie nie stać to moze pogadaj ze swoim ginekologiem o skierowaniu na nfz, niektorzy daja i bez wskazan.
A jesli ktos mieszka np na slasku tam taki pakiet badan jest darmowy refundowany z programu ue wystarczy mieszkac na slasku i miec mniej niz 35lat (od 35lat wzwyż takie badanie jest refundowane na NFZ).

Ale zwykle badanie usg zrobione przez zwyklego gina moze nie wykryc wad. Ok rozumiem ze dla kogos chore dziecko nic nie zmienia ale nie zapominajmy ze sa tez choroby ktore mozna leczyc juz w lonie matki lub tuz po urodzeniu dziecka. Jesli nie bedziemy o nich wiedziec to raczej sie na to nie przygotujemy, nie zrobimy wczesniej nic by zapewnic dziecku lepszy start....i w tym momencie to w naszych rekach jest dobro dziecka a nie w Boga.
No ale ok kazdy robi jak uwaza. Kazdego wybor.

Jeśli nie chcesz robic ich prywatnie lib cie nie stać to moze pogadaj ze swoim ginekologiem o skierowaniu na nfz, niektorzy daja i bez wskazan.
A jesli ktos mieszka np na slasku tam taki pakiet badan jest darmowy refundowany z programu ue wystarczy mieszkac na slasku i miec mniej niz 35lat (od 35lat wzwyż takie badanie jest refundowane na NFZ).
Popieram cię w 100 %... Wolę odmówić kupna jakiś dupereli dla dziecka, ale takie badanie to podstawa....

Ja gotuję ok. pół godziny taką jedną porcję i myślę, że spokojnie już wtedy nie ma procentów

no to u mnie cała trójka ph7 w tym jedna dziewczynka, więc niestety to nie działa ;)

jadłam wczoraj jajecznicę z pomidorami, mmmm pycha była

Trzymam kciuki, wszystko jest na pewno ok

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

@Pianistka1991 dzielna jesteś japrzy pierwszym łyku miała juz odruch wymiotny, a po ostatnim było mi słabo, niestety miałam to w pierwszej i trzeciej ciąży i oba razy były koszmarne

Chce mi się jeść ale nie mam pomysłu na nic konkretnego.... zaglądałam do lodówki i nic mnie nie zachwyciło, a pęka w szwach... no i jak tu dogodzić takiej wybrednej...
Dziękuję za poradę co do wina :D jest plan na sobotni wieczór! Hihi :D

Czy ja wiem czy dzielna? Spodziewałam się gorszego smaku, a to było dla mnie coś w stylu przesłodzonej, słabej herbaty [emoji39] czy wody z cukrem - jak kto woli. To czekanie było gorsze bo tragicznie czuję sie "na głodzie"... wyniki po 15.00.
No właśnie mi ta glukoza nawet smakowała, absolutnie nie mam odruchów wymiotnych po niej, tylko czekanie jest okropne :p

Będzie dobrze, strach ma wielkie oczy [emoji8] też źle spałam. Mąż mówi do mnie "podziwiam Cię, że tak często wstajesz w nocy do toalety, a później funkcjonujesz w ciągu dnia" ... ale czy ja mam w tym temacie jakielolwiek inne wyjście???? [emoji849][emoji849][emoji849]
Ja też ciągle wstaję siku a potem mi nie wygodnie i nie mogę zasnąć :( a to dopiero początek :p
No i kolejne dobre wiadomości. Dobrze że cie zbadali przynajmniej jestes spokojna [emoji6]
Tak, jestem dużo spokojniejsza no i ten cudny widok fikającego dzidziusia ❤️

Powiem tak dla mnie badania prenatalne pierwsze i drugie to poprostu konieczność. Ostatnio widziałam zbiórkę pieniędzy na dziecko które ma tylko połowę serca, rodzice wcześniej nie wiedzieli bo nie mieli badań prenatalnych, dowiedzieli się kilka dni po porodzie jak dziecko zrobiło się sine i przestało oddychać. Teraz szukają ratunku ale czasu coraz mniej, gdyby wiedzieli wcześniej mogliby się lepiej przygotować na to. To tylko jedna z wielu takich historii, potem ludzie żałują...

Dziewczyny melduję się po wizycie kontrolnej..dzidzia jest zdrowa serducho bije.. 10+5 wg usg więc wszytko należycie jak w zegarku... Fotki nie mam bo to była kontrola po krwawieniu i za tydzień mam planowana wizytę więc wtedy też będzie badanie przeziernosci karkowej.. Co do badań prenatalnych lekarz w moim wieku mi może nie tyle odradzil co kazał się zastanowić jestem młodą w domu ani u mnie ani tz nie było wad wrodzonych... Także ja rezygnuje z prenatalnych...
No i dzisja pierwsze badanie przez brzuch i było super widać ..
Normalnie kamień z serca :)

Gratuluję dziewczyny udanych wizyt [emoji7] A to ten rożek z biedronki :D
20181121_130528.jpg

Załączniki

• 20181121_130528.jpg
    20181121_130528.jpg
    49,1 KB · Wyświetleń: 205
Będzie dobrze, strach ma wielkie oczy [emoji8] też źle spałam. Mąż mówi do mnie "podziwiam Cię, że tak często wstajesz w nocy do toalety, a później funkcjonujesz w ciągu dnia" ... ale czy ja mam w tym temacie jakielolwiek inne wyjście???? [emoji849][emoji849][emoji849]
Heh, zobaczy jak to jest jak się dzidziol urodzi i też będzie się non stop w nich budził :D

reklama
Dziewczyny melduję się po wizycie kontrolnej..dzidzia jest zdrowa serducho bije.. 10+5 wg usg więc wszytko należycie jak w zegarku... Fotki nie mam bo to była kontrola po krwawieniu i za tydzień mam planowana wizytę więc wtedy też będzie badanie przeziernosci karkowej.. Co do badań prenatalnych lekarz w moim wieku mi może nie tyle odradzil co kazał się zastanowić jestem młodą w domu ani u mnie ani tz nie było wad wrodzonych... Także ja rezygnuje z prenatalnych...
No i dzisja pierwsze badanie przez brzuch i było super widać ..
Normalnie kamień z serca :)
Super wiadomość.! Cieszę się bardzo :)
Moje też przez brzuch i chwalila, że mam pełen pęcherz, bo wtedy lepiej widać :D

Do góry