Na zwykłym usg lekarz nie bada dziecka, co najwyżej to zobaczy czy jest akcja serca i jakie jest duże. Połowy wad przez to nawet nie zauważy, naprawdę szkoda ci tych pieniędzy żeby mieć pewność że dziecko się prawidłowo rozwija?Przy problemach z moczem można (a nawet trzeba) brac UROSEPT.
Ile u was kosztuja te pierwsze prenatalne bo mi gin powiedziala że od 400 zł :O. Także ja z nich rezygnuje. Jest w porzadku wszystko. Co wizytę mam USG wiec pójdę tylko na te środkowe.
reklama
G
guest-1704238530
Gość
U mnie 300zł samo usg I trymestru (dr oczywiście sprawdza kość nosową, przezierność karkową i to co się sprawdza generalnie na tym usg) a jak jest potrzeba to dodatkowo Pappa to +250zł.Rezygnujesz z prenatalnych ? Nawet z samego usg ?
G
guest-1704238530
Gość
Czy ja wiem czy dzielna? Spodziewałam się gorszego smaku, a to było dla mnie coś w stylu przesłodzonej, słabej herbaty [emoji39] czy wody z cukrem - jak kto woli. To czekanie było gorsze bo tragicznie czuję sie "na głodzie"... wyniki po 15.00.
Ja miałam to samo, aczkolwiek glukozę miałam o smaku cytrynowym. Mimo wszystko spodziewałam się czegoś dużo gorszego
Kaamilaaa
Fanka BB :)
Tez mnie to bardzo zdziwiło...Na zwykłym usg lekarz nie bada dziecka, co najwyżej to zobaczy czy jest akcja serca i jakie jest duże. Połowy wad przez to nawet nie zauważy, naprawdę szkoda ci tych pieniędzy żeby mieć pewność że dziecko się prawidłowo rozwija?
Silje1008
Jak możesz nam to robić. Ja żyję nadzieją że jeszcze tylko 2tyg i wrócę do świata żywych...a tu klops
)) sama już głupieje jak to się liczy i czy ten 14 tydzien, to 13+0 do 13+6 czy może 14+0 do 14+6. Także jak wiecie to dajcie znac sama już chciałabym buc w drugim trymestrze, a najlepiej w 3
G
guest-1704238530
Gość
Tez mnie to bardzo zdziwiło...
Mnie również. W skali tego jak takie badania mogą pomóc to nie jest raczej duża kwota.
Silje1008
A ja tak z innej beczki [emoji6]
Chwalę się, bo jestem z tego dumna.
Dokładnie 5 lat temu oddałam szpik [emoji7]
Brawo ja jestem tyko w bazie dkms
Silje1008
Hej witam się I ja... Dzisiaj wizytuje o 11.30 ale się już strasznie stresuje...
Co do wit C ja ją brałam właśnie przy bólu pęcherza tą dawkę 1000 natomiast teraz raz dziennie biorę ta standardowa mniejasza tak na wszelki wypadek by to nie wróciło...
Kciuki zaciśnięte))
Pati111
Ja robię najprostsza wersjedasz przepis?
Jajka na twardo oczywiście 10 szt - starte na tarce o grubych oczkach
Zielona cebulka pęczek - drobno posiekana
Łyżka majonezu, 2-3 łyżki jogurtu naturalnego, czubata łyżeczka musztardy, sól i pieprz do smaku wymieszać ;p
reklama
Wooooow naprawdę spore brzuszki miałaś. Ja w pierwszej przytylam 17 kg a w drugiej tylko 10 i teraz mam nadzieję że tez tylko tyle przytyje [emoji6]Poniżej wrzucam fotki z poprzednich ciąż, wszystkie mniej więcej 3-4 tygodnie przed porodem.
Zobacz załącznik 918325 Zobacz załącznik 918326 Zobacz załącznik 918327
Dlatego masz nas. Zawsze służymy pomocą i radą [emoji6]Mnie czeka kupienie wszystkiego od a do z, zaczynając od ubranek i kosmetyków a kończąc na wózku i łóżeczku
Nie bardzo nawet mam się kogo radzić bo u mnie wśród koleżanek i znajomych dopiero się zaczyna czas bycia w ciąży i rodzenia dzieci, siostry żadnej tez nie mam