reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Przy problemach z moczem można (a nawet trzeba) brac UROSEPT.
Ile u was kosztuja te pierwsze prenatalne bo mi gin powiedziala że od 400 zł :O. Także ja z nich rezygnuje. Jest w porzadku wszystko. Co wizytę mam USG wiec pójdę tylko na te środkowe.

U mnie 400zl, ale ja się wybieram

Tez mnie to bardzo zdziwiło...
Ja też się nie wybieram na prenatalne...chybaże ginekolog będzie uważał że powinnam...myślę, że jest to wybór każdej z nas...i dziewczyny naprawde nie kazdego stać na te badania.
Ja sie nie wybieram, bo moim zdaniem to dodatkowy nie potrzebny stres...jeśli dziecko będzie chore to trudno...badania tego nie zmienią...a stres ktory bede odczuwala po uslyszeniu takiej diagnozy na pewno nie pomoże...poza tym jestem osobą wierzącą i uważam, że wszystko w rękach Boga...

Już po wizycie, wszystko w porządku na usg więc nie zdecyduje się na badanie pappa. Niesamowity widok ❤. Jedynie Tsh mam podwyższone i muszę iść do endokrynologa. I usg mialam juz robione przez brzuch. A i pani powiedziała,że na 80% chłopiec ❤❤❤. Następna wizyta 20 grudnia :D

Załączniki

• 20181121_121407.jpg
    20181121_121407.jpg
    834,8 KB · Wyświetleń: 98
  • 20181121_121421.jpg
    20181121_121421.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 95
Już po wizycie, wszystko w porządku na usg więc nie zdecyduje się na badanie pappa. Niesamowity widok [emoji173]. Jedynie Tsh mam podwyższone i muszę iść do endokrynologa. I usg mialam juz robione przez brzuch. A i pani powiedziała,że na 80% chłopiec [emoji173][emoji173][emoji173]. Następna wizyta 20 grudnia :D
Super informacje. No to mamy chyba pierwszą potwierdzona płeć przez lekarza [emoji6]
A przypomnij ile u ciebie kosztuje samo usg prenatalne?

No więc wizyta za mną, nie pisałam szybciej bo już e pracy jestem.
Dzidzio fika aż miło, stawało na głowie i machalo nogami :D 4,94cm czyli 11+4, co się zgadza z poprzednim usg, ale w poniedziałek wszystko będzie dokładnie zamierzone :)
Przyczyny krwawienia nie znaleźli więc mam się bardzo oszczędzać do 20tc, bo takie plamienie może wrócić.
Uff. Kamień z serca, że maluch ma się dobrze i rośnie ❤️
Opieka tutaj wcale nie jest taka zła, wszystko bardzo szybko i dobrze załatwione.

@@ewna4 ale usg pierwszego trymestru jest przeciez nawet na nfz refundowane. To moze idz panstwowo na to badanie?
Ja rezygnuje z testu pappa oczywiscie o ile po usg lekarz nie bedzie mial rzadnych watpliwosci. Bardzo stresowalabym sie wynikiem a ponoc on nie zawsze wychodzi zgodny z prawda. Tamze czekam tydzien na usg a po usg mam nadzieje juz nic nie bede musiala robic. Z pierwszym synkiem też robiłam tylko usg

reklama
Do góry