reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Tak znalazła się "siostra". Zarejestrowałam się, jak Zuzia miała 3 miesiące, zadzwonili do mnie po bodajże po 17 miesiącach. To było szaleństwo. Przebadali mnie w zdłuż i w szerz [emoji6] jeszcze wtedy karmiła Zuzię. Tydzień przed pobraniem musiałam zacząć brać zastrzyki w brzuch (2xdziennie) i na ten tydzień Zuza była odstawiona od cyca [emoji6].
Po pobraniu dowiedziałam się, że moja "siostra" była równe 30 lat starsza ode mnie i mieszkała na Ukrainie.
Niestety 14 miesięcy po przeszczepie zmarła, bo choroba wróciła że zdwojoną siłą [emoji17]
Ale mimo wszystko cieszę się, że podarowałam jej te 14 miesięcy [emoji7]
Ale super :) tez jestem zarejerstrowana ale cisza. Ubolewam teraz bo juz dluuuugo krwi nie moglam nawet oddac coaza a teraz karmienie i znowu ciaza.kiedys do tego wroce

reklama
Przy problemach z moczem można (a nawet trzeba) brac UROSEPT.
Ile u was kosztuja te pierwsze prenatalne bo mi gin powiedziala że od 400 zł :O. Także ja z nich rezygnuje. Jest w porzadku wszystko. Co wizytę mam USG wiec pójdę tylko na te środkowe.

Ja też z usg mam 11+2, zobaczymy co jutro wyjdzie :) Śliczny i duży!

Infekcja pęcherza może być niebezpieczna w ciąży więc może idź jutro do lekarza, zwłaszcza przy takiej temperaturze.

A wiesz może ile trzeba to wino gotować żeby na 100% pozbyć się alkoholu? Bo marzę o grzańcu :D

Ja też tam dawałam swoje ale póki co niezdecydowane :p
Ja gotuję ok. pół godziny taką jedną porcję i myślę, że spokojnie już wtedy nie ma procentów

Dzisiaj miałam wyniki moczu. No i mam wysokie pH - aż 8.
Nie czekając na czwartkową wizytę sprawdzam wyniki i wujka Google [emoji16] oczywiście nie biorę tego na poważnie, ale zobaczcie co napisali [emoji23]

"Ph moczu w ciąży a płeć dziecka
Na internetowych forach często można się spotkać z zapytanie: ph moczu w ciąży a płeć dziecka. Czy z ph moczu można wnioskować czy urodzi się chłopiec, czy dziewczynka? Pokutuje mit, że ph moczu w ciąży w granicach 5-6 wróży nadejście na świat dziewczynki, a 7-8 – chłopca. Ale właśnie... kluczowe jest słowo „wróży”.
[emoji23][emoji23]
no to u mnie cała trójka ph7 w tym jedna dziewczynka, więc niestety to nie działa ;)

Jenyyy jak mi się chce jajecznicy z kechupem [emoji23] idę smażyć [emoji505]
Ooo a mi taka z cebulka i najlepiej z grzybkami.
Ale jak na złość jajek nie mam :)

jadłam wczoraj jajecznicę z pomidorami, mmmm pycha była

Siedzę i czekam na badanie.. Już pół godziny opóźnienia. W dodatku, chyba z nerwów, trochę mi słabo.
Trzymam kciuki, wszystko jest na pewno ok

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

@Pianistka1991 dzielna jesteś japrzy pierwszym łyku miała juz odruch wymiotny, a po ostatnim było mi słabo, niestety miałam to w pierwszej i trzeciej ciąży i oba razy były koszmarne

Chce mi się jeść ale nie mam pomysłu na nic konkretnego.... zaglądałam do lodówki i nic mnie nie zachwyciło, a pęka w szwach... no i jak tu dogodzić takiej wybrednej...

reklama
Po wizycie: krótkie usg, nic prawie nie widziałam...bo usg już przez brzuch, ale wg lekarza serducho bije i jest ok. Zdjęcie kiepskie więc nic Wam nie pokażę ;-)
Lekarz był takim samym gburem jak ostatnio. Za tydzień idę do innego lekarza, może uda mi się zmienić...bo nie chce być tak protekcjonalnie traktowana i z takim seksizmem :-\
Teraz zamiast się cieszyć do przeżywam to jak mnie potraktował :-\
A i jeszcze nie wiadomo co z moimi genetycznymi. Ostatnio było za szybko wg położnej na umowienie, a dzisiaj nagle uznała że terminów nie ma :-\ Wcale ta prywatna opieka medyczna nie jest taka cudna.

Do góry