reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Ja juz po wizycie. Człowiek rośnie. Miałam tylko takie szybkie USG, żeby podejrzeć co u niego, więc nie wiem ile mierzy, ale ma już widoczne rączki, nóżki, serduszko bije. Mam nadzieję, że teraz będę spokojniejsza. Za niecałe dwa tygodnie USG genetyczne.

Super:) ja tez już za niecałe 2 tygodnie:) już nie mogę się doczekać:)

reklama
Ja również paliłam i po teście rzuciłam.
Nie powiem, pierwsze dwa tygodnie to była masakra, a teraz czuje się jakbym nigdy nie paliła:). Ja lubię palić niestety, także wydaje mi się, ze po porodzie i okresie karmienia wrócę do tego:/
Jeszcze dużo czasu , może później Ci się odmieni i już nie wrócisz do tego nalogu.. ja mam nadzieję, że nie wrócę ;)

Dziewczyny wiecie ze w niektorych województwach np w śląskim badania prenatalne ( | i || trymestru) mozna miec darmowo, bez jakichkolwiek wskazan medycznych, moga z tego skorzystać kobiety ponizej 35rz (bo potem sa refundowane przez nfz). Program jest realizowany z funduszy UE. Właśnie czytam na ten temat. Bo w grudniu najprawdopodobniej bedziemy sie przeprowadzać na śląsk wiec dobrze wiedziec ze i polowkowe można zrobić bez konretnego skierowania na nie

Ooo a skąd wziąć listę województw?

Dziewczyny, ale zjadłam mix na obiad. Jajecznica, buraczki i z chrzanem i kabanos i teraz umieram na mdłości :baffled: a teraz na samą myśl mnie skręca. Kiedy to się skończy :(

Dziewczyny, ale zjadłam mix na obiad. Jajecznica, buraczki i z chrzanem i kabanos i teraz umieram na mdłości :baffled: a teraz na samą myśl mnie skręca. Kiedy to się skończy :(
Ojej to faltycznie mieszanka :)
Ja nie moglam sie oprzec i zjadlam dwa talerze pomidorowej a teraz ledwo oddycham tak sie zapchalam i mnie mdli :(

reklama
Cieszę się, że w końcu trafiłaś ja takiego lekarza :-) Planujesz chodzic ma nfz i do niego?
Ja dziś byłam u okulisty i też trafilam na bardzo fajnego: dokladnie wytłumaczył mi wyniki badań, powiedział jak mam podejść do tematu...wszystko spokojnie, merytorycznie. Od razu człowiek wychodzi z gabinetu spokojny. A jak trafi się na lekarza mruka to potem najczęściej szuka się samemu info na googlach ;-) I nie potrzebnie stresuje. Dobry lekarz to skarb. Niestety z ginem jakoś średnio trafiłam ;-)
Tak będę chodzic na nfz i robic badania krwi i moczu. A prywatnie lekarz bedzie tez mial wglad do wynikow, w razie czego jak stwierdzi ze cos jeszcze piwinnam zrobic to mi zleci no i bedzie robil konkretne usg [emoji4] jiz samo to ze jak robi usg a ja widze caly czas malenstwo jest cudowne bo na nfz ma bardzooooo stary sprzęt.
Ok ok tak pytam bo my ten sam termin i chce zobaczyć czy mniej więcej tyle samo .moje maleństwo w poniedziałek miało 1,7 cm
Sprawdzilam i malenstwo ma 1.74 cm

Do góry