reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Ja juz po wizycie. Człowiek rośnie. Miałam tylko takie szybkie USG, żeby podejrzeć co u niego, więc nie wiem ile mierzy, ale ma już widoczne rączki, nóżki, serduszko bije. Mam nadzieję, że teraz będę spokojniejsza. Za niecałe dwa tygodnie USG genetyczne.

Super:) ja tez już za niecałe 2 tygodnie:) już nie mogę się doczekać:)

reklama
Ja również paliłam i po teście rzuciłam.
Nie powiem, pierwsze dwa tygodnie to była masakra, a teraz czuje się jakbym nigdy nie paliła:). Ja lubię palić niestety, także wydaje mi się, ze po porodzie i okresie karmienia wrócę do tego:/
Jeszcze dużo czasu , może później Ci się odmieni i już nie wrócisz do tego nalogu.. ja mam nadzieję, że nie wrócę ;)

Dziewczyny wiecie ze w niektorych województwach np w śląskim badania prenatalne ( | i || trymestru) mozna miec darmowo, bez jakichkolwiek wskazan medycznych, moga z tego skorzystać kobiety ponizej 35rz (bo potem sa refundowane przez nfz). Program jest realizowany z funduszy UE. Właśnie czytam na ten temat. Bo w grudniu najprawdopodobniej bedziemy sie przeprowadzać na śląsk wiec dobrze wiedziec ze i polowkowe można zrobić bez konretnego skierowania na nie

Ooo a skąd wziąć listę województw?

Dziewczyny, ale zjadłam mix na obiad. Jajecznica, buraczki i z chrzanem i kabanos i teraz umieram na mdłości :baffled: a teraz na samą myśl mnie skręca. Kiedy to się skończy :(

Dziewczyny, ale zjadłam mix na obiad. Jajecznica, buraczki i z chrzanem i kabanos i teraz umieram na mdłości :baffled: a teraz na samą myśl mnie skręca. Kiedy to się skończy :(
Ojej to faltycznie mieszanka :)
Ja nie moglam sie oprzec i zjadlam dwa talerze pomidorowej a teraz ledwo oddycham tak sie zapchalam i mnie mdli :(

reklama
Cieszę się, że w końcu trafiłaś ja takiego lekarza :-) Planujesz chodzic ma nfz i do niego?
Ja dziś byłam u okulisty i też trafilam na bardzo fajnego: dokladnie wytłumaczył mi wyniki badań, powiedział jak mam podejść do tematu...wszystko spokojnie, merytorycznie. Od razu człowiek wychodzi z gabinetu spokojny. A jak trafi się na lekarza mruka to potem najczęściej szuka się samemu info na googlach ;-) I nie potrzebnie stresuje. Dobry lekarz to skarb. Niestety z ginem jakoś średnio trafiłam ;-)
Tak będę chodzic na nfz i robic badania krwi i moczu. A prywatnie lekarz bedzie tez mial wglad do wynikow, w razie czego jak stwierdzi ze cos jeszcze piwinnam zrobic to mi zleci no i bedzie robil konkretne usg [emoji4] jiz samo to ze jak robi usg a ja widze caly czas malenstwo jest cudowne bo na nfz ma bardzooooo stary sprzęt.
Ok ok tak pytam bo my ten sam termin i chce zobaczyć czy mniej więcej tyle samo .moje maleństwo w poniedziałek miało 1,7 cm
Sprawdzilam i malenstwo ma 1.74 cm

Do góry