reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Do lekarza idę jutro. Wiem tylko, że normy są do 92, nie wiem jak mój lekarz to postrzega ale mój pierwszy wynik to 102, także tak pewnie tego nie zostawi..
Ty masz świetny cukier, aż zazdroszczę tak książkowych wyników :) cieszę się, że nie każda ma z tym problemy :)
Będziesz pokazywać ten pierwszy wysoki wynik, czy nie? Ja bym nie pokazała ;)

Uważaj na kaszel bo zbyt mocny i częsty nie jest wskazany. Wiem że są jakies syropy homeopatyczne Ale nie znam nazwy . Ja zawsze sie posiłkowałam lekami dla dzieci. jakis apap w syropie albo te tabletki do ssania z propolisem i miodem
Produkty pren*alen są dostępne w ciąży, są tabletki do ssania, syrop i spray do nosa, nazwa bez gwiazdki ale uznało mi nazwę za spam :p

To może tak nieskromnie zabrzmi ale sama jestem z siebie dumna.... przez pierwszy tydzień to chyba tonę słonecznika zjadłam a teraz już nie potrzebuje wspomagania...
No i super, trzeba być z siebie dumnym, tak trzymaj

Witam sie w środę :)
Mnie na szczescie tkliwosc piersi nie dotyczy, bo ja jeszcze karmie mojego synka. Juz sporadycznie jak naprawde nie mam serca mu odmówić :)
Wspolczuje tej krzywej, ja kiepsko to znioslam w 23 tyg a co dopiero teraz przy mdlosciach.
Ja mam wizyte jutro i tez jestem ciekawa co lekarz powie na moje w dalszym ciagu wymioty i ten cukier. Jutro chyba jeszcze z rana zrobie drugi raz glukoze
Ja karmiłam syna będąc z córką w ciąży, sam się odstawił w 14tyg ciąży, mleko smak zmieniło i juz nie chciał, ale za to wrócił do karmienia jak się córka urodziła, chyba jej zazdrościł ;)

Hej dziewczyny :) Jestem nowa podczytuje was pare dni, mam nadzieję że moge do was dołączyć?
:cool2: Dziś zaczynam 8tc.
Witaj :) zapraszamy

Eh dziewczyny żeby mi sie dzisiaj tak chcialo jak mi sie nie chce :(
Przyszlam do domu zjadlam sniadanie i wstac z lozka nie moge :( a tyle mam sprzatania... I jeszcze ide na zajecia dla maluchow z synkiem na 14. Jakos mi brak sil
Ja wróciłam z zakupami, zjadłam drugie śniadanie i leżę, a powinnam zabrać się za obiad, żeby syn zjadł jak wróci ze szkoły po 12

A ja się ciągle nie wysypiam, mam głupie sny, budzę się w nocy. Chodzę jak zombie w dzień :( Ja jutro lecę zbadać cukier, ale nie mam dobrych odczuć.
Ja też gorzej śpię, nie mogę się ułożyć, chyba czas kupić rogala, w każdej ciąży używałam, gdyby nie ta poduszka, to nie wiem jak bym dała radę

Niech mnie ktoś kopnie porządnie w tyle, żebym się wzięła wreszcie za robotę.

Robie dzisiaj na obiad kapuśniak i makaron po chińsku. A u Was co będzie dzisiaj?

Dzien dobry [emoji257]Haha [emoji23] czy ty przypadkiem nie jestes moja siostrą ? [emoji23][emoji23] bo moja siostra zawsze tak do mnie mowi "a ti ti robaczku" [emoji23][emoji23][emoji23]Bardzo mi przykro ze to cie spotkalo, ale wierze ze wasze aniolki nad wami czuwaja i ześlą wam w końcu swojego braciszka lub siostre ktora z wami juz zostanie [emoji8][emoji8][emoji8]Kciuki za krzywa [emoji110][emoji110][emoji8]Kciuki mooocne [emoji8][emoji110][emoji110][emoji110]Kciuki [emoji6] tez sie musze wybrac ale czekam na termin z pzu [emoji57]Mnie piersi nie bola od poczatku 7tc [emoji6]Trzymam kciuki [emoji8][emoji8][emoji8] dzis tez na prenatalne sie umawiasz ? Daj znac czy tam gdzie pytalam [emoji12]Ciekawa jestem co lekarz na to [emoji848]Podobnie do mnie [emoji12] ja tak samo w pierwszej ciąży zaraz po tescie odrzucilam fajki, oddalam koleżance [emoji12] a tez palilam duzo bo nawet dwie paczki dziennie[emoji57]
tak dzis na prenatalne od razu :) dam dam :):)

Kciuki zaciśnięte za wszystkie wizytujące

U nas było zaskoczenie bo i ja i mąż urodzilismy sie ok 3,5 kg :) a syn 4,200 kg i to wlasnie dwa tyg przed terminem.
A nie miałaś cukrzycy ciążowej, bo to często powoduje, że się rodzą duże dzieci, słyszałam też, że problemy z tarczycą tez na to wpływają

Naturalnie, orzed porodem szacowana waga byla 3,5kg ;) jak urodzilam to pol szpitala sie zlecialo zobaczyc jak to nozliwe ze taka drobna kobieta takie wielkie dziecko urodzila :)
Ja rodziłam najmłodszego to babeczka z mojego pokoju urodziła 4500g a z sali,obok 5200g i obie tez naturalnie, tyle, że one do drobniutkich nie należały ;)

Wytrzymasz [emoji6] ja ostatnia fajke wypalilam w kilka godzin przed testem (co do dzis sobie wyrzycam ze moglam nie zapalic tej ostatniej fajki, ze moze to bylo przyczyną wady serduszka mlodego chociaz lekarz mowil ze raczej nie..), potem niestety wrocilam do fajek ale rzuciłam w 2015 i do teraz dzielnie sie trzymam [emoji123]Na prenatalnych ci powinni skorygowac i pewnie tego bedziesz sie miala trzymac [emoji6]Oo duza dzidzia byla [emoji12] moj sie urodzil malusi, dwa dni po terminie a ważył 3050 i tylko 48cm mial [emoji12]
Moje dzieci też niewielkie ;)
Syn 2980g i 48cm -3 dni przed terminem
Córka 3140g i 51cm -2 dni po terminie
Syn 3280g i 54cm - w terminie
Nie narzekam, wolę mniejszy kaliber wycisnąć z siebie :p hehehe

reklama
Do góry